Seriejumbon pressade Troja


Slutet gott, allting gott. Troja pressas av seriejumbon Helsingborg men lägger i en extra växel i den sista perioden och kommer undan med en 3-2-seger och tre nya friska poäng. Därmed klättrar man upp på andraplats i tabellen och har sex poängs marginell ner till strecket. Man går därmed in på slutklämmen av serien med en viss trygghet i truppen. Men de sista fyra matcherna är mot tuffast möjliga motstånd; Kristianstad, Vimmerby, KRIF och Nybro.

Dagens match mot Helsingborg höll ingen jättebra kvalité överlag och den första perioden karaktäriserades av rätt hafsigt spel. Men via två backskott med trafik framför mål kunde Troja kliva upp i en relativt enkel 2-0-ledning. Kanske gick det lite för lätt till och med…

I den andra perioden kliver Helsingborg upp i sitt spel och spelar betydligt rejälare. Medan det känns som Troja slappnar av. Och redan innan en minut av perioden gått så reducerar man också. Och efter 40 minuters spel är matchen kvitterad.

I den sista perioden drar Troja upp tempot för första gången i hela matchen och då syns klasskillnaderna. Troja pressar på massivt och Helsingborg får frejda sin kasse hej vilt. Men stressade av klockan så sitter målen hårt inne och det är inne förrän närmare halva perioden gått som Oscar Öhman lyckas placera en trissa i nättaket.

Summa summarum, man redde ut det och tog tre viktiga poäng med sig hem. Slutet gott, allting gott. Med endast åtta ordinarie (även TT och Berling borta) forwards med sig till match så kan man förstå att kvalitén skiftade lite.


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud