Inför: Troja-Kristianstad


Serien är fortsatt tight som sjutton och med fyra omgångar kvar av serien har serietvåan Troja endast tre poäng till godo till HC Dalen under strecket. Serien är således fortfarande väldigt oviss och det är bara serieledande Vimmerby som kan slappna av något inför slutracet.

I eftermiddag ställs Troja mot trean Kristianstad, en motstånd som alltid brukar bjuda på spännande och intensiva matcher. Men Troja går fortfarande på ett enormt tunt lag. Nya kanadensaren Lucas Venuto är fortfarande inte spelklar (ligger på Migrationsverket/Hockeyförbundets bord) och Gustaf Berling dras med fortsatta skadebekymmer. Dessutom kommer man sakna Carl-Johan Sjögren på grund utav sjukdom. Därmed ställer man ett lag på isen i eftermiddag bestående av blott åtta (!) ordinarie forwards, resten kommer fyllas med juniorer. Tufft läge när serien är så tight som den är nu. Att gå ner på tre kedjor får en helt annan innebörd, Troja har inte mycket till val nu när man ska matcha de fyra sista omgångarna mot tuffaste möjliga motstånd. Man har onekligen satt sig i en rävsax och det kan man inte beskylla spelarna på isen för.

Kristianstad har haft en lite tyngre period på senaste och förlorat mot både Vimmerby och KRIF, vilket innebär att de är något pressade att vinna. Värt att notera är även att Kristianstad drar på sig mest utvisningsminuter per match i hela serien. Kanske något man kan utnyttja? Samtidigt tekar de starkast av alla lag, ett moment som Troja haft lite svårare för under hösten men spelat upp sig något i på sistone. Totalt sett finns det ett litet statistiskt övertag för Trojas räkning, men det behöver inte betyda så mycket i en enskild match.

Senast Troja och Kristianstad möttes så gjorde Troja kanske sin starkaste match på hela säsongen när man sköljde över ett överrumplat Kristianstad i den första perioden. Och rent traditionellt brukar matcherna mot dem bli riktigt bra och sevärda. Om inte det är en anledning nog att gå på matchen idag så är det faktum att Trucken gör sin 700:e match för laget en annan bra anledning.

Personligen måste jag tyvärr prioritera familjen idag och kommer därmed inte kommentera matchen efteråt. Så det kan vara ännu en anledning att närvara i arenan.

Spelare att se upp med
Kristianstad: När jag skrev mitt inlägg om hur spelarna i topplagen producerat inbördes mot varandra så hade Kristianstads meriterade Robin Sterner fortfarande inte gjort ett enda poäng mot topplagen. Men i segermatchen mot Nybro för två matcher sedan slog han till med ett mål. Han har potentialen för att producera, kanske lossnar det nu? Han är dessutom en stark tekare.

Ungraren och centern Bálint Horváth har varit utlånad till Kristianstad från Rögle lite under hösten. Han var inte med senast mot Vimmerby så det är väl oklart om han kommer spela idag. Men Horvát är en Trojan. Han spelade som ungdom i Troja, upp till U16 Elit innan han lämnade för Rögle. Stor talang.

Troja: Senast lagen möttes så hade Hampus Andréen en otrolig första period när han var inblandad i samtliga tre mål framåt. Han har haft en förmåga att spela bra när matcherna blivit tuffare, och idag kommer det bli jäkligt tufft. Hampus Olsson tycker jag spelat upp sig något på sista tiden och kanske kan han ta ytterligare kliv när det blir mer förtroende som följd av det tunna konkurrensläget.

Formkurvan
Kristianstad: 1-3 mot Vimmerby, 3-1 mot Nybro, 2-4 mot KRIF
Troja: 3-2 mot Helsingborg, 6-1 mot Hanhals, 3-1 mot Tyringe

Poängkung
Kristianstad: Victor Löfsted 9+12 = 21 poäng
Troja: Mattias Åkesson 6+15 = 21 poäng

Mål per match / insläppta per match
Kristianstad: 3,07 gjorda / 2,41 insläppta
Troja: 3,91 gjorda / 1,98 insläppta

Effektivitet
Kristianstad: Gör mål på 9,77% av sina skott, räddar 90,74% av skotten de tar emot.
Troja: Gör mål på 10,47% av sina skott, räddar 91,78% av skotten de tar emot.

Utvisningsminuter per match
Kristianstad: 14,44 minuter
Troja: 9,39 minuter

Power Play / Box play
Kristianstad: 20% / 82,76%
Troja: 20% / 85,71%

Tekningsprocent
Kristianstad: 56,89%
Troja: 51,80%

Vinster i matcher där man gjort första målet
Kristianstad: Har vunnit 70% av de matcher där man gjort matchens första mål (10 tillfällen)
Troja: Har vunnit 80% av de matcher där man gjort matchens första mål (10 tillfällen)

Förluster i matcher där man släppt in första målet
Kristianstad: Har förlorat 62,50% av de matcher där man släppt in matchens första mål (8 tillfällen)
Troja: Har förlorat 62,50% av de matcher där man släppt in matchens första mål (8 tillfällen)


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud