Det gäller att hänga med


Just när det såg som mörkast ut. Med bara åtta forwards och upplevelsen av att det skulle bli tomt på läktaren. Så går Troja ut och gör en heltguten förstaperiod mot ett KIK som efter drygt en och en halv minut sätter 0-1 i nätmaskorna och därmed förväntades få det momentum i matchen som detta desarmerade Troja, så väl behövde.

Men icke! KIK verkade ha förra matchen lagen emellan i tankarna, då Troja kontrade sig till en seger nere i Skåne, att de knappt vågade gå över röd. Därmed fick Troja tag i taktpinnen och förde spelet på ett lungt och förtjänstfullt sätt. Så där lagom hårt, inga överilade uppåkningar, säkert passningsspel och genomtänkta kombinationer.

Helt klart har årets Troja taktiska kvalifikationer, som kommer att bli värdefulla framöver, om man rider ut stormen och tar sig till allettan. Tränaren Roger Forsberg och teamet runt omkring kan säkert tillskrivas stor del av detta. Men dock inte utan spelare som trots motgångar och utebliven support från läktaren, fortsätter att spela efter uppgjorda ritningar från ovan nämnda ledarteam.

Första perioden slutar 1-1 efter kvittering av den frejdigt spelande Hampus Andrén.

Skott 11-8

Andra perioden såg väl mest ut som den första. Med den skillnaden att KIK jobbade sig lite närmare Trojaspelarna. Många utvisningar förryckte spelmomenten en aning och just oförmågan att utnyttja de numerära spelövertagen, från båda lagen, såg länge ut att sätta punkt på denna period.

Ingenting hände, förrän i den sjuttonde minuten, då KIK lyckades lägga en puck på mål och efter en som kan tyckas ofarlig situation peta in 1-2. Ibland slinker pucken dit den inte ska eller förväntas.

Varken rättvist eller orättvist. Med lite mer trafik på mål, så skulle väl Troja också ha kunnat peta in en puck i motsatt kasse. Men det är en annan historia, som vi hoppas få berätta om en annan gång.

Skott 17-14

Att man ska vara på tårna när det gäller ishockey vet vi sedan gammalt. Och sitter man lite uppgiven p g a underläget och spår framtiden i kaffemuggen så missar man tredje periodens första mål, som kom till redan efter tio sekunder. 2-2 Johan Lindholm.

Detta fick vi erfara även ca 13 minuter senare, då KIK återigen fick sätta sig i förarsätet, tämligen ganska enkelt genom ett distansskott som letade sig in mellan Viktor Ragnewall benskydd. Lite oväntat och onödigt.

2-3 till KIK och uppgivenheten fick en åter att skåda ner i kaffemuggen. Hur skulle det här sluta? Men maskinen Troja, med eller utan full uppsättning forwards spelade på och KIK högg när de fick chansen. Ungefär så som det brukar se ut när två relativt bra lag möter varandra. Man satt och väntade på att Trojas iver att reducera, snart skulle resultera i ett baklängesmål. Men laget överilade sig inte, utan spelade på lungt och metodiskt.

En nolla i poängskörden såg ändå ut att bli till faktum, medan tiden rann iväg. I sex mot fem två minuter kvar berövades Troja ett ännu bättre numerärt överläge, då domaren valde en dubbelutvisning efter boarding mot som det upplevdes mot huvudet och efterföljande gruff, som blev följden.

När så allt hopp var ute, så satt den där. Trojaner på mål och med fem sekunder kvar kvitterade än en gång Troja genom Mikael Roslund. En poäng bärgad. Och vi fick anledning att berätta den där historien om att ibland slinker pucken in när man minst anar det. När man är på rätt ställe i rätt ögonblick.

Skott 16-6

Att det gäller att vårda pucken och anfalla samlat är den bästa medicinen när det gäller spel fyra mot fyra i efterföljande förlängningar vet vi. Vilket KIK kanske lyckades bäst med. Medan Troja mer anföll sporadiskt. Men 3-3 stod sig tiden ut.

I den efterföljande straffläggningen stängde Anton Svensson igen kassen, (genialt målvaktsbyte) samtidigt som KIK:arnas nerver verkade svikta betänkligt. Missade alla fem straffarna. Så det räckte med att Alexander Edström med viljestyrka och viss akrobatik lyckades sätta straffläggningen enda mål.

Slutet gott allting gott.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Troja än så länge klarar sig med sin tunna forwardsbesättning och att KIK ännu inte riktigt är lika starka som vi vant oss vid de senaste åren. Men om Troja ska utmana på riktigt, så räcker det kanske inte med att ledarstaben funnit den där kemin att göra de bästa matcherna när det som bäst gäller. Man måste vinna fler av de där andra matcherna också.

Tabelläget och poängskörden gör att vi Trojaner ännu inte kan slappna av och att vi ännu någon match kommer att darra på manschetten innan vi vet.

1500 i publiksiffra, enligt de officiella uppgifterna, är väl inte heller så där katastrofalt. Men nog borde Trojas spel och tabellposition kunna fylla upp Ljungby Arena ytterligare. Att inte Troja lyckas locka fler åskådare nu är konstigt. Men framförallt att inte få till en högre stämning (även om det fanns försök) är något Troja borde rannsaka sig själva en aning. Speakern fick väcka publiken minst två gånger under matchen och det kan inte berott på avsaknaden av spänning. Ännu funkar det, men inte länge till.

Intresset och förslagen är många från supportrar och andra. Lyssna och var transparenta.

Skott 44-28

*** Insatsen av laget

Publik 1520

//
Cheken


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Mattias on 2 december, 2018 at 21:34
  • Svara

  Tycker att småkillarna gör det förbannat bra på läktaren. Utan dem skulle det vara knäpptyst. De försöker och kämpa allt de kan för att stötta laget. ??????????

  Speakern fick väcka publiken innan matchen. När maskotarna var inne och när matchvärden presenterades.

  Förövrigt spel 3-3 i förlängningen. Blev 4-4 en kort stund pga utvisningarna i slutet av tredje…

  1. Ja, de killarna gör det bra efter sin förmåga! Man ska ta hand om dem, de kan vara morgondagens organiserade klack.

   Finns massa folk som bryr sig om att der saknas en organiserad klack. Om denna massa organiserade en klack själva så hade problemet varit ur vägen. Den gamla klacken var en rätt liten skala, de behövde förstärkning även dem.

   • Cheken on 3 december, 2018 at 07:05
   • Svara

   Det är ingen som kritiserar killarna på läktaren. Det hade, som du säger, varit knäpptyst utan dem. Det är heller ingen som påstår att den ursprungliga klacken var perfekt. Det ena behöver inte utesluta det andra. Sant är dock att det vilar en ödesmättad tystnad i hallen stundtals. Och det är inte positivt i bemärkelsen att tillföra nytt intresse för klubben. Och det är väl det som alla vill?

   Kritiken, om det nu är kritik, är inte riktad till någon personligen heller. Tror nog att alla gör vad dem kan, utifrån förutsättningarna.

   Smålänningen t ex har ju tagit till sig av tidigare kritik och gjort väldigt bra bakom kulisserna reportage sista tiden. Allt för att bidra till att intresset ska öka för klubben.

   Det är faktiskt väldigt märkligt att man inte lyckas mobilisera mer intresse nu. För laget spelar bra och har goda möjligheter att få en lång säsong. Det där gamla påståendet att man inte går för kvalitén på spelet är för dålig gäller inte längre.

   Jag tycker både klubben och spelarna förtjänar större intresse i hockeystaden Ljungby. Det borde vara hockeyhype i staden nu..

   Sant är att det är lite väl öde och tyst. Frågan är: Kan vi göra något åt det? eller ska vi bara acceptera faktum?

   • Jonas on 3 december, 2018 at 07:08
   • Svara

   Jag hjälper små killana jag är 25 år. Jag är ledare där vi gör allt vi kan. Det var en som skulle starta en klack en matcht var dom där. Det var ingen hit

    • Cheken on 3 december, 2018 at 07:37
    • Svara

    Det ska du ha en stor eloge för också. Du är oerhört viktig i sammanhanget. Hoppas du fortsätter jobba på.

    Ja, man får gå mer än en match för att starta en klack.

    En klack klarar sig inte helt själv. Det innebär delvis att övriga hänger på.

  • Jonas on 3 december, 2018 at 17:46
  • Svara

  Jag ska kämpa på. Med klacke av i allettan. Vi stöttar Troja oavsett divison.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud