Inför: Vimmerby-Troja


Senast Troja mötte Vimmerby hade Troja en segersvit på fem raka matcher, en svit som Vimmerby avbröt efter att ha vänt 0-2 efter en period till 4-3 efter 60 minuter. Denna gång har Troja en segersvit på fyra raka matcher, ska Vimmerby återigen bli party poopers?

Och det handlar inte enbart om segersviter. Om Troja slår serieledande Vimmerby, under ordinarie tid, kommer man kliva upp som serieledare själva. Inte illa pinkat av ett mediokert lagbygge va? Nåja, skämt å sido. För Trojas del är det lika nära att missa Allettan som det är att vinna serien. Så med tre omgångar kvar kan det sluta både i oanad succé och i historisk jätteflopp. Tar man tre poäng till har man dock säkrat Allettan-platsen, på målskillnad åtminstone… men alla som var med ifjol vet att det ibland kan vara svårt att ”bara” knyta ihop säcken.

Vimmerby släpper in minst mål i serien och har seriens starkaste box play, men Troja är näst bäst på de två punkterna samtidigt som man gör mest mål framåt av samtliga i serien. Vimmerbys power play är dock två-tre snäpp vassare än Trojas dito. Vimmerby utgör tillsammans med Troja och KRIF seriens absolut vassaste lag, inte bara sett till tabelläge utan även spelmässigt. Dessa tre lagen har en högre högsta nivå än Kristianstad, Nybro, HC Dalen och Hanhals. Så med tre matcher kvar att spela, med dessa tre lag efter varandra i tabellen och där Troja möter Vimmerby idag och KRIF härnäst är det upplagt för en räfflade avslutning. Seriesegern ligger öppen, vilka tar den?

Spelare att se upp med
Vimmerby: Vimmerby är ett tillslutet lag som lägger stor vikt på sin defensiv. Därför är det mycket viktigt att tidigt få hål på deras fenomenala målvakt Jonathan Stålberg eller Tomas Rydén (beroende på vem som ställs mellan stolparna mot Troja). Men Vimmerby är förstås inte serieledande bara genom att man bygger en mur framför mål, utan man har flera duktiga spelare som är grymma på att utnyttja minsta blotta i motståndarlaget. En av dem är centern Jacob Karlsson som har ett bra spelsinne och är snabb på rören.

Troja: Inför förra matchen varnade jag för Hampus Andréen och mycket riktigt så blev han också en av de mer tongivande spelarna i matchen med sina två poäng. Andréen är ingen särskilt märkvärdig spelare men han har en väldigt fin skridskoåkning som ger honom lägen i matcherna. Kan han dra isär Vimmerbys kompakta försvar?

Mikael Roslund är med sina 12 fullträffar bäst i serien i målskytte. Fortsätter han på den inslagna vägen?

Vimmerbys starka försvar är jobbigt att möta som det är, men det är ännu tuffare att möta i uppförsbacke. Därför är det viktigt att Trojas målvakter Anton Svensson/Wictor Ragnewall är på bästa möjliga humör i afton.

Formkurvan
Vimmerby: 1-2 mot KRIF, 3-1 mot Kristianstad, 4-3 mot Helsingborg
Troja: 4-3 mot Kristianstad, 3-2 mot Helsingborg, 6-1 mot Hanhals

Poängkung
Vimmerby: Måns Carlsson 8+10 = 18 poäng
Troja: Mattias Åkesson 6+15 = 21 poäng

Mål per match / insläppta per match
Vimmerby: 3,05 gjorda / 1,94 insläppta
Troja: 3,90 gjorda / 2,03 insläppta

Effektivitet
Vimmerby: Gör mål på 9,72% av sina skott, räddar 92,29% av skotten de tar emot
Troja: Gör mål på 10,39% av sina skott, räddar 91,63% av skotten de tar emot

Utvisningsminuter per match
Vimmerby: 7,21 minuter
Troja: 9,42 minuter

Power Play / Box play
Vimmerby: 26,98% / 89,80%
Troja: 18,64% / 86,67%

Tekningsprocent
Vimmerby: 51,55%
Troja: 52,33%

Vinster i matcher där man gjort första målet
Vimmerby: Har vunnit 83,33% av matcherna där de gjort första målet (12 tillfällen)
Troja: Har vunnit 80% av matcherna där de gjort första målet (10 tillfällen)

Förluster i matcher där man släppt in första målet
Vimmerby: Har förlorat 57,14% av matcherna där de släppt in första målet (7 tillfällen)
Troja: Har förlorat 66,67% av matcherna där de släppt in första målet (9 tillfällen)


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud