Vimmerby överlägsna Troja


Troja torskar den viktiga seriefinalen mot Vimmerby med 0-3. En match där man både kunde ta över serieledningen och säkra sin AllEttan-plats i.

Men efter 60 minuters hockeyspelande kan vi torrt konstatera att Vimmerby överglänste Troja. På 60 minuter vaskade Troja fram mer eller mindre noll (!) målchanser. Det finns förvisso förmildrande omständigheter i att Troja fortfarande går väldigt kort om folk på forwardssidan, trots att kanadensaren Lucas Venuto fick göra debut idag, plus att man endast gick på två (2!) ordinarie centrar i matchen. Detta som följd av att centern Johan Lindholm åkte på ett matchstraff efter ett kramkalas i början av matchen.

Men,

Man blir aldrig bättre än vad motståndaren gör en och idag gjorde Vimmerby Troja till ett trubbigt lag. Vimmerby stressade högt och Troja försatt sig själva i jobbiga situationer som följd av detta. Troja fick aldrig igång sitt spel och lyckades aldrig bita sig fast i Vimmerbys zon. Vimmerby är ett oerhört solitt lag över alla lagdelar och kanske Södras mest självklara kvalseriekandidat.

Det är ingen skam för Troja att förlora mot Vimmerby, men det blottar också Trojas svagheter. Ragnewall gör en mycket stark match och laget försvar sig väl, särskilt i box play. Men offensivt är avsaknaden av kvalificerade centrar och en i övrigt tunn forwardssida påtagligt. Laget har nu gått tunt ett bra tag och när läget är sådant att man faktiskt riskerar sin AllEttan-plats så känns det oerhört vanskligt att man åtminstone inte lyckats hitta någon korttidslösning.

Två matcher kvar, mot två lag som likt Troja slåss för att säkra sin AllEttan-plats. En seger måste till. Orkar laget? Hittar man någon korttidslösning för att bredda laget till dessa?

Matchens lirare

*** Ragnewall

** Trucken

* Nielsen


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud