Himmel eller helvete


Grundserien för hösten 2018 är över om två matcher. Och för Trojas del balanserar man på en tunn tråd mellan himmel och helvete. En vinst, eller i värsta fall en poäng, kan vara skillnaden mellan att allt är frid och fröjd och att man gjort föreningens största fiasko i modern tid. Kanske till och med i föreningens 70 åriga historia. I värsta fall kan det vara ett ynka poäng som avgör om Troja missar Allettan för första gången någonsin eller om de når den.

Men det beror också på Hanhals och Nybros avslutade matcher. Det är invecklat så det är bäst att ni själva granska tabellen och de sista omgångarna för att bilda er en uppfattning. Jag personligen ponerar dock att allt kommer att avgöras i sista matchen mot Nybro på onsdag.

Just nu ser tabellen ut som följande;

1. Vimmerby 44 (+24)
2. KRIF 40 (+28)
3. Kristianstad 39 (+14)
4. Troja 38 (+33)
5. Hanhals 35 (+2)
——————
6. Nybro 34 (+19)
7. Dalen 33 (+0)

Men Nybro och Dalen har en match mindre spelad än lagen som ligger topp5. Så medans Troja har två matcher kvar av grundserien så har Nybro och Dalen tre. Så här ser lagens spelschema ut;

Vimmerby: Nybro (b), Halmstad (h)
KRIF: Troja (h), Dalen (b)
Kristianstad: Dalen (h), Kalmar (b)
Troja: KRIF (b), Nybro (h)
Hanhals: Mörrum (h), Tyringe (b)
Nybro: Dalen (b), Vimmerby (h), Troja (b)
Dalen: Nybro (h), Kristianstad (b), KRIF (h)

Redan imorgon möts Dalen och Nybro och kommer väl troligtvis spela bort det ena laget från chansen till Allettan.
Men jag ponerar att KRIF tar minst 1 poäng på sina två matcher, jag ponerar att Kristianstad tar minst 2 poäng på sina två matcher, jag ponerar att Hanhals tar samtliga 6 poäng i sina två sista matcher och jag ponerar att Nybro tar MINST tre poäng mot Vimmerby och Dalen. Därmed skulle det kunna bli så att det står mellan Troja och Nybro i seriens absolut sista match.

Vinner Troja mot KRIF på söndag så måste Troja fortfarande ta minst 2 poäng mot Nybro på onsdag om Nybro går rent mot Dalen och Vimmerby. Förlorar Troja mot KRIF på söndag så räcker det att Nybro vinner en av sina matcher mot Dalen och Vimmerby för att det ska bli direkt avgörande på onsdag.

Samtidigt finns chansen att Nybro går om Hanhals på målskillnad och samtidigt inte går om Troja på målskillnad. Ja… alla scenario är fortfarande möjliga. Det kan till och med bli så att det blir KRIF som missar Allettan om de tar 0 poäng på sina två sista matcher.

Inför sista omgången, när Troja möter Nybro, skulle tabellen kunna se ut som följande:

Vimmerby 44
KRIF 41
Kristianstad 41
Troja 40
Nybro 40
——
Hanhals 38
Dalen 34

eller

Vimmerby 44
KRIF 43
Kristianstad 42
Troja 38
Nybro 38
———
Hanhals 38
Dalen 35

eller

Vimmerby 44
KRIF 43
Kristianstad 39
Troja 38
Nybro 38
——-
Hanhals 38
Dalen 38

I en sista omgång där följande lag mötts:

Troja-Nybro
Vimmerby-Halmstad
Dalen-KRIF
Kalmar-Kristianstad
Tyringe-Hanhals

Om vi då ponerar att Hanhals och Kristianstad tar fullpott i denna omgång så kommer det stå mellan Troja, Nybro, Hanhals och Dalen. Skulle Troja eller Nybro ta 1 poäng mot varandra så skulle de också troligtvis peta bort Hanhals på målskillnad. Skulle Troja eller Nybro ta alla tre poängen skulle de däremot spela bort den andra till förmån för Hanhals/Dalen. Men skulle både Dalen och Hanhals förlora sin sista match så skulle ändå Troja/Nybro klara sig, men det håller jag som minst sannolikt. Upplagt för läggmatch?

Men, jag ska klargöra att det också kan bli ett helt annat utgångsläge. Seriens avslutning är otroligt oviss och kan slut nästan hur som helst i teorin. Men teori skiljer sig ofta från praktik.

Spänningen är olidlig. Blir det himmel eller helvete för Troja?


1 kommentar

    • Janne on 6 december, 2018 at 18:10
    • Svara

    Den stora frågan är Vad tänker Troja göra. Ska man chansa och gå på detta tunna lag eller tänker man göra något åt det.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud