Inför: KRIF-Troja


Dalen vann det viktiga mötet mot Nybro med förkrossande 7-2 och därmed är förutsättningarna för Troja som följande; vid tre poäng ikväll mot KRIF så har Troja säkrat sin AllEttan-plats. Detta då Hanhals och Nybro maximalt kan komma upp i 41 respektive 40 poäng på de sista två omgångarna. Vid förlust eller två poäng kommer dock allt ställas på sin spets på onsdag när Troja tar emot Nybro i höstens sista match.

Samtidigt måste KRIF ta minst ett poäng ikväll för att vara helt på det säkra inför sista omgången på onsdag. Serien är jämn, lag 2 till 7 gör upp om AllEttan-platserna och för Trojas del kan man hamna såväl etta, två, trea, fyra, femma eller rent av missa hela kalaset.

Favorittippade KRIF inledde, precis som Troja, serien lite trevande och ifrågasattes rätt hårt. Men på slutet har laget trappat igång och bevisat att man är ett av seriens bästa lag och ligger just nu tvåa i tabellen.

Senast lagen möttes vann Troja med 2-1 efter en oerhört jämn och bra ishockeymatch och statistiskt sett så kommer det bli minst lika jämt denna gången. Lagen håller jämna steg på samtliga punkter, utom två där KRIF är mycket starkare än Troja. KRIF är seriens bästa lag i power play och man vinner flest tekningar av alla lag i serien. Två områden där Troja har sin akilleshäl.

Dessutom fortsätter Trojas frånvarolista utgöra ett stort bekymmer. Senast mot Vimmerby kom man till spel med 10 ordinarie forwards plus två juniorer. Vilket är i tunnaste laget. Men under matchens gång tappade man dessutom ytterligare två stycken vilket gjorde att man spelade större delen av matchen på blott 8 ordinarie forwards. Inför dagens match är det fortfarande oklart om Åkesson (skada) och Öhman (sjuk) kan komma till spel. Även Tom Johansson dras med sjukdom.

Det har viskats om centrar in i laget, men vad det ser ut som just nu så kommer det inte bli något mer än viskningar. Inte innan matchen mot KRIF åtminstone. Orkar man två tuffa matcher till på mindre än tre ordinarie kedjor? Eller måste man lägga allt sitt hopp på att Dalen eller Hanhals inte är förmögna att knyta ihop säcken?

Spelare att se upp med
KRIF: Han gjorde KRIF mål i senaste mötet och det brukar generellt vara så att ”släkten” är värst, Stefan Söder leder dessutom den interna poängligan och är en ruggigt vass forward på denna nivån. Men överlag kan KRIF vinna matcher på ett starkt kollektiv, de är inte beroende av någon enskild prestation.

Troja: Ja, i det läge Troja sitter i just nu är det nog så att man är ganska så beroende på en stark enskild prestation som kan ge övriga laget andrum. Nu är det oklart om Mattias Åkesson kommer kunna komma till spel, men om han gör det så är han en spelare som ska kunna vara tungan på vågen i dessa matcher. Han leder den interna poängligan men har en poängtorka på tre matcher nu, dags att hitta vinnarspåret igen!

Nya Lucas Venuto är annars en kreativ lirare som är värvad för att vara en matchavgörare. Han har kommit in i laget vid tuffaste möjliga läge, men vilket optimalt läge att påvisa den kanadensiska vinnarmentaliteten. Carl-Johan Sjögren är en annan som faktiskt påvisat kyla i pressade lägen tidigare på säsongen… det är nu hjältar födds!

Om inte annats så är det bara för våra kära målvakter att stå på huvudet. På tal om huvud, kolla in detta totalt vidriga ess som Vimmerbys spelare fick för sig att dra fram ur skjortärmen i början av förra matchen;

https://twitter.com/ragge36/status/1070462635286687745

Formkurvan
KRIF: 4-2 mot Kalmar, 2-1 mot Vimmerby, 4-5 mot Nybro
Troja: 0-3 mot Vimmerby, 4-3 mot Kristianstad, 3-2 mot Helsingborg

Poängkung
KRIF: Stefan Söder 9+10 = 19 poäng
Troja: Mattias Åkesson 6+15 = 21 poäng

Mål per match / insläppta per match
KRIF: 3,60 gjorda / 2,20 insläppta
Troja: 3,71 gjorda / 2,08 insläppta

Effektivitet
KRIF: Gör mål på 11,27% av sina skott, räddar 91,67% av skotten de tar emot
Troja: Gör mål på 10,15% av sina skott, räddar 91,65% av skotten de tar emot

Utvisningsminuter per match
KRIF: 10,15 minuter
Troja: 11 minuter

Power Play / Box play
KRIF: 33,77% / 85,71%
Troja: 18,03% / 87,88%

Tekningsprocent
KRIF: 56,22%
Troja: 51,66%

Vinster i matcher där man gjort första målet
KRIF: Vunnit 90% av matcherna där de gjort första målet (10 tillfällen)
Troja: Vunnit 80% av matcherna där de gjort första målet (10 tillfällen)

Förluster i matcher där man släppt in första målet
KRIF: Har förlorat 62,50% av matcherna där de släppt in första målet (10 tillfällen)
Troja: Har förlorat 70% av matcherna där de släppt in första målet (10 tillfällen)


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud