Allettan är säkrad!


Troja står för en mycket stark laginsats mot KRIF och vinner med 1-0 efter en styrning av Hampus Andréen. Därmed har laget säkrat sin plats i vårens Allettan!

Och vi slipper en sista avgörande match mot Nybro på onsdag. Den matchen har nu bara symbolisk betydelse och handlar om man ska hamna på plats två, tre, fyra eller fem. Vilket är mycket skönt för blodtrycket, även om spänning har sin charm. ;-)

Första perioden inleddes något trevande, men Anton Svensson i kassen ställdes ändå på prov tämligen omgående när Trojas bjudningar resulterade i kontringar. Något Svensson skötte alldeles utmärkt. Troja hade svårt att komma någon vart offensivt under matchens tio inledande minuter, de offensiva ruscherna rann för det mesta ut i sanden.

Under den andra halvan av den första perioden lyckades Åkesson och Morberg vaska fram en varsin het målchans och överlag kändes det som man fick allt bättre förankring i offensiv zon. Men summa summarum var det en mycket chanssnål period där båda lagen stängde ner varandra, med en liten fördel till KRIF i och med att Troja bjöd dem på kontringsmöjligheter genom några mindre lyckade uppspel.

Den andra perioden inleder Troja mycket mer aggressivt och får direkt utdelning i form av bra målchanser och framförallt större puckinnehav i offensiv zon. KRIF tog en time out i mitten av perioden och lyckades driva upp sitt tempo så det matchade Trojas. Men likväl var det Troja som strax efter det fick utdelning när Hampus Andréen styrde in 1-0 till Troja. KRIF saknade absolut inte chanserna till att utjämna i slutet av perioden, men Anton Svensson var som sagt var fenomenal i mål idag.

Den sista perioden flyter på som övriga matchen. Troja ligger 100% rätt i varje situation och stänger ner KRIF totalt. En insats man ska ha kredd för. Det är imponerade att man behåller lugnet i 60 minuter trots den press som låg på lagets axlar inför matchen. Målvaktsspelet och försvarsspelet uppvisade återigen den trygghet som så väl behövs för Trojas del.

De tio första minuterna av matchen var lite hispiga från Trojas sida, men efter det uppträder man kassaskåpssäkert och håller KRIF på utsidan.

Matchens lirare

*** Anton Svensson

** Carl-Johan Sjögren

* Anton Johansson / Hampus Olsson


3 kommentarer

  • Mikael Frisk on 11 december, 2018 at 13:27
  • Svara

  Troja kan även hamna på plats 1 vid förlust för Vimmerby ?

   • Jonas on 12 december, 2018 at 07:14
   • Svara

   Då gäller att Troja går fullt ikväll. Och Vimmerby åker på däng om Troja ska komma först. Men Troja klantar väl sig ikväll och förlorar. Nybro är ett stort och tungt lag.

   1. För Nybros del handlar det ju om att ta sig till Allettan eller ej. Mycket viktig match för dem.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud