Den tysta marknaden


Troja har uttryckt att de har som avsikt att förstärka laget över jul. Inte för att lagets nuvarande spelare är för dåliga, utan för att laget går för tunt och inte går på fulla kedjor ens när samtliga ordinarie är tillgängliga för spel. Nu har det dock gått över en vecka sedan grundseriens sista match, och det har inte hänt något och det har varit relativt tyst på ryktesfronten. Men det är inte bara för Trojas del som detta gäller, faktum är att inget lag i Ettan har värvat någon spelare av någon högre dignitet under juluppehållet. Än så länge. Bortsett från Hudiksvall i den norra Allettan som plockade in backen Erik Flood ifrån Vita Hästen. I övrigt har det varit tyst, Grums har plockat in tre spelare från HockeyTvåan och Tranås har gjort desamma med en back. I övrig har Vimmerby, som vann den Södra serien, istället tappat två forwards i from av Martin Pärna och Robin Höglund och man har lånat ut sin bästa forward till HockeyAllsvenskan. Lika så har Hanhals gjort med en av sina backar.

Ja okej. Trojaflyktingen Adam Byström Johansson har vänt hem till Borlänge igen via en runda i Munkfors i HockeyTvåan och Östersund har värvat Erik Näslund, som hade svårt att ta plats i Nybro. Men som ni märker så är det inget lag i Ettan som gjort några större förändringar, och de få som gjorts har generellt skett i lag i den norra AllEttan.

Men. Det har funnit lite rykten kring Troja och det mesta tyder väl på att man varit aktiva i sitt letande. Martin Pärna, som lämnade Vimmerby trots att han tillhörde lagets bättre poänggörare, har under veckan tränat med Halmstad. Men i en intervju med Dagens Vimmerby säger han att intresset varit stort och att han absolut kan hamna i en konkurrent i den Södra AllEttan. Med ett sånt intresse låter det osannolikt att han kommer spela för Halmstad. Och Troja har nämnts i ryktena. Troligtvis får vi ett besked kring Pärnas framtida klubb nu i helgen. Kanske idag?

Andra rykten som cirkulerat och som vi nämnde i podden är Vita Hästens Erik Borg. Borg som var den tredje länken i Halmstads succékedja med Berling och Pärna ifjol. Han har fått spela en del de senaste matcherna till följd av att laget har en del skador. Men när dessa skadade spelare är tillbaka så ligger han i farozonen och frågan är om han då inte kommer välja att spela hockey med en roll som passar honom någon annanstans än att sitta på bänken i Norrköping. Vita Hästen har än en gång misslyckats med en värvning från Ettan, men det är inte så konstigt när man inte ger dem chansen i en roll som de gjorde bra i Ettan.

Även ex-Trojanen Henrik Eriksson har kopplats ihop med Troja. Något både vi lyfte upp i senaste poddavsnittet. Men troligtvis är det inte särskilt aktuellt från hans sida. Eriksson vill spela i Allsvenskan, och hittar han inget där så finns det garanterat intresse i utlandet.

Det har även nämnts att spelare från Helsingborg skulle diskuterats. Men samtidigt har Forsberg sagt att man kollar på spelare ett snäpp upp, så det är möjligtvis ett rätt svalt intresse. Och Vita Hästen släppte igår sin storväxta högerfattade forward Lukas Löfqvist, en spelare som haft svårt att slå sig in i Allsvenskan två år i rad men som troligtvis skulle kunna färga ganska skapligt i Ettan. Och i Ettan vågar jag säga att han kommer hamna.

Jag nämnde i inledningen att Troja måste värva framförallt för att laget är tunt. Räknar man bort Sjögren så har man i dagsläget bara sju forwards på kontrakt (räknat bort juniorerna) och fyra centrar. Där Sjögren egentligen inte spelar center, men fått göra det under hösten på grund av att man saknar folk. Sjögren har förvisso gjort det superbra men det känns väl inte optimalt att spela på tre ordinarie centrar. Särskilt när man aldrig värvade den där ”förstacentern” som man hade ambitioner om i somras. Har dock full respekt för det när marknaden ser ut som den gör.

Det råder väl ingen tvekan om att lagets målvakter håller absoluta toppklass, så det är en lagdel man inte ens behöver diskutera. Och lagets defensiv har varit solid under hösten, oavsett motstånd. Laget har en topp4 backsida som håller hög Ettan-klass i Nielsen, Anton.J, Trucken och Edström. Så om backsidan någon gång under säsongen ska bli aktuell för förstärkning så handlar det nog absolut främst om bredd för att göra den mindre skadekänslig än om att spetsa den.

Forwardssidan har jag också nämnt att den är lite tunn. Men likt backsidan så finns det en hel del bra forwards som är väl lämpade för topp2-kedjor. Åkesson, Roslund, Venuto och Berling. Och då är Andréen och Hampus Olsson goda komplement för en sådan toppkedja. Men denna lagdel är tunn och behöver fyllas på för att man ska kunna gå på fyra fulla kedjor. Om nu Pärna är aktuell så hade han tillfört mycket spets till en redan spetsad forwardssida samtidigt som han skulle ge laget bredd.

Lagets stora akilleshäl är centersidan. Där har man bra centrar, som absolut håller måttet, men man saknar en spetscenter som kan vara lagets härförare. En center som kan peta ner alla övriga centrar ett snäpp och kanske rent av lyfta tillbaka Sjögren till forwardsposition. Eller om Morberg kan axla en sådan roll.

Händer nåt innan jul då? Förhoppningsvis säger jag. Samtidigt ser marknaden ut som den gör och jag kan förstå att man hellre skiter i att förstärka än att chansa på nåt man egentligen inte riktigt tror på.


22 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Mats Rubinsson on 23 december, 2018 at 19:00
  • Svara

  Man undrar ju vad Trojaledningen är ute för lirare eftersom man inte verkade vara sugna på Pärna??? Större fiskar på väg in i laget, eller???

  • Johan on 23 december, 2018 at 22:14
  • Svara

  Tror tyvärr plånboken inte räcker till!!
  Pärna borde de väl kunna lösa, men de jagar väl en center i första hand.

  • Johan on 25 december, 2018 at 09:04
  • Svara

  Pärna klar för Mariestad,
  Vad händer i Troja??

  1. Det kan man faktiskt undra. Mycket snack, lite verkstad än så länge.

  • Jonas on 25 december, 2018 at 12:01
  • Svara

  Hur stark är Trojas budget till att värva

  • Buckshot on 26 december, 2018 at 08:57
  • Svara

  Kan ingen ge Håkansson en spark i röven så det händer något?

   • Jonas on 26 december, 2018 at 19:27
   • Svara

   Skyll inte på Håkansson dom Spelarna han pratar med kanske har. Mer anbud och titta på. Hör nått allsvenskt lag av sig går han ju ditt. Istället för ett division ett lag

  • Johan on 26 december, 2018 at 21:16
  • Svara

  Jag tror inte de hänger på Håkansson, tror inte pengarna finns där, med tanke på att publiken svikit i takt med att laget gått ganska dåligt i perioder!
  Men man får väl hoppas att de kommer nått bra ur detta ändå!

   • Mathias on 26 december, 2018 at 22:17
   • Svara

   Troja hade ettans bästa publiksnitt i grundserien så nog borde de finnas pengar.

  • Mats on 27 december, 2018 at 09:21
  • Svara

  Man börjar sannerligen att bli fundersam över klubbens agerande nu????

  • Mats on 27 december, 2018 at 13:53
  • Svara

  Ska visst hänga med en bekanting till Mariestad imorgon så tomten finns kanske ändå hehe.

  1. Jönköpingsgrabb?

    • Johan on 27 december, 2018 at 16:26
    • Svara

    Inte Jesper Thörnberg hoppas jag…
    Henrik Eriksson tror jag på!

  • Jonas on 27 december, 2018 at 16:43
  • Svara

  Troja kommer snart värva har prata med Håkansson idag. Han sa lunga er kommer ett nyförvärv snart

   • Johan on 27 december, 2018 at 17:40
   • Svara

   Har du verkligen pratat med Håkansson idag?
   Varför vill han att vi ska lugna oss?
   Roger Forsberg sa i Troja Tv att det var i stort sett klart.
   I det läget så ska fan Håkansson inte ha krav på oss!

  • Berra on 27 december, 2018 at 17:18
  • Svara

  Skönt men räcker det verkligen med ett nyförvärv?
  Roger Forsberg borde väl ha någon bra pjäs i tankarna….

   • Johan on 27 december, 2018 at 18:25
   • Svara

   Med tanke på att man blivit av med 2 st spelare så räcker de ju inte! Ganska tunn trupp, behövs minst en center o en forward. Ser helst en back oxå men ska ju finansieras oxå

  • Broddan on 27 december, 2018 at 18:23
  • Svara

  Något kommer, frågan är bara vad.
  Troja vinner Allettan södra, så vet ni vart ni hörde det först.

  • Vedis on 27 december, 2018 at 18:35
  • Svara

  Ut med namnet då! Bara tramsigt att inte säga vem det är.

  • Jonas on 27 december, 2018 at 18:44
  • Svara

  Ja det är väl inte riktigt klart än när det är det får ni namnet

  • Mats on 27 december, 2018 at 20:52
  • Svara

  Har inte hört något om Henrik Eriksson.

   • Broddan on 27 december, 2018 at 21:12
   • Svara

   Vad är det du hört?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud