Bagarn viktig ingrediens i premiärsegern!


Under det långa juluppehållet har man vant sig vid att kolla NHL och junior-VM och den spelkvaliteten som den hockeyn håller. Därför var det med ovana ögon bänkade sig framför Allettan-premiären i afton; HockeyEttan når ju inte riktigt upp till de stora ligorna kvalitetsmässigt. Men vilken dramatisk och högintressant match det blev! Troja segrar med 4-3 efter en stark insats defensivt och ett effektivt spel offensivt. Självaste Bagarn blev lite av en matchhjälte när han i slutet av den andra perioden spelade fram till 3-1 genom ett täckt skott i box play var på han sedan kunde frispela Sjögren, som kom rusande från utvisningsbåset, som hängde den högt i det ena krysset.

Det syntes att det var premiär efter ett uppehåll och att matcherna nu är av en högre dignitet. Det var en mer fartfylld och känslomässig match än vad många matcher under hösten varit. Vilket är publikfriande och förhoppningsvis ger utslag i form av ökade publiksiffror i Ljungby Arena framöver!

I den första perioden övertrumfierade Troja Mariestad i uppspelen. En fas där Mariestad var i de närmsta slarviga i och bjöd på flera puckar. Det var, spelmässigt, Trojas period och det var kedjan med Venuto, Sjögren och Andréen som var lagets anförare. Men det var bara Venuto som mäktade med att utnyttja spelövertaget i den första perioden när man inledde målskyttet med sin första poäng i Trojadressen. Mariestad var dock inte sena med att utnyttja Trojas enda misstag i perioden när nyförvärvet Martin Pärna kyligt rundade kassen och la in 1-1 i tom bur.

Den andra perioden var mer mellanmjölk från Trojas sida kan jag tycka. Samtidigt som Mariestad stabiliserade sitt spel något. Troja fortsatte dock uppträdda mycket kontrollerat i egen zon och i box play. Något Anton Johansson var högst delaktig i. Trots att matchbilden planade ut något så var det Troja som gick till pausvila med ett två måls överläge. Tack vare ett aktivt defensivt arbete av Bagarn, som jag beskrev i inledningen av inlägget.

Bagarn var även inblandad i lagets 4-2-mål, men en klubbspets hindrade honom från att noteras för ytterligare en poäng i matchen. Men överlag gjorde han en stark match, med tanke på omständigheterna, med ett mycket medvetet spel. Emellanåt lyste det igenom att han är matchotränad, förstås. Men han matchades hårt, i såväl 5mot5 som i box play. Det ska bli intressant att se hur mycket han höjer sitt spel när han fått några matcher i kroppen.

Matchen i sig var ingen målvaktskamp direkt. Mariestad hade sin förstamålvakt borta på grund av halsfluss och verken deras reservkeepern eller Trojas Ragnewall gjorde någon mastodont match. Troja stod dock för en defensivt starkare match än Mariestad, medan Mariestad kändes mer alerta offensivt och fick ihop mycket tid i offensiv zon. Troja var dock mer effektiva när lägen väl uppkom och visade upp kvalitéer som påvisar ens favoritskap.

Matchens lirare

*** Carl-Johan Sjögren

** Anton Johansson

* Bagarn / Hampus Olsson


5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Mats on 28 december, 2018 at 21:53
  • Svara

  Troja gör en helt ok match idag men inte mer. Superkul med Bagarn som säkerligen täppte igen truten på många. Mariestad fick grisa på som vanligt och i denna matchen fick man hjärtligt understöd av Wessner. Hur kan tex Åke bli utvisad då han blir knuffad i ryggen och faller över bois målvakt???
  Mariestad bekräftade att den västra ettan inte håller någon vidare klass. Och inte minst underströks detta av att Hanhals krossade Grums med 8-0.
  Nu hoppas vi att Roslund är med på söndag igen mot Kik.
  Undrar vad bois ska skylla på denna gången???

   • Matsan on 28 december, 2018 at 23:39
   • Svara

   Tranås slog Vimmerby så snälla.

   Edit: Redigerade bort ovårdat språk. /Admin

  • Mathias on 28 december, 2018 at 22:02
  • Svara

  Det blir arbetsförmedlingen för Forsberg på måndag :D ;)

  Skönt med seger mot detta grisiga luffargänget.

   • Matteus on 29 december, 2018 at 18:48
   • Svara

   Men hörru boisar’n ni vann ju inte ?

  • Jonas on 28 december, 2018 at 22:09
  • Svara

  Ja skön seger kom på söndag hjälp mig och små killan och sjunga

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud