Inför: Troja-Kristianstad


Troja vann premiären av Allettan med 4-3 borta mot Mariestad. Kristianstad vann även de sin premiär, men på övertid hemma mot KRIF med 4-3. Två rafflande matcher med bra spelkvalité! Något som bådar gott inför söndagens match mellan Troja och Kristianstad.

Matcherna mot Kristianstad brukar alltid bli känslo- och fartfyllda med mycket publik på läktaren. Ett möte mellan två lag som ligger geografiskt nära varandra och som båda alltid satsar stort, men där Kristianstad allt som oftast fått se sig besegrade. Senast lagen möttes krävdes straffar för att skilja lagen åt och innan dess var det en mycket stark första period som bäddade för en Troja-seger. Kanske kan rivalmötet locka över 2000 åskådare till Ljungby Arena? För första gången för den här säsongen.

Dessutom ska Trojaskölden delas ut, priset som delats ut sedan 1949, till en trojan som varit aktiv i laget i minst fem säsonger. Troligtvis är det Jonathan Nielsen, som är inne på sin sjätte säsong i laget, som hyllas. Samtidigt är Tobias Törnkvist inne på sin femte och nyss comebackande Bagarn har aldrig tilldelats priset och har varit aktiv i a-laget tillräckligt många säsonger för att kvalificeras. Kanske är han en slamkrypare till att vinna? Om inte annat så är Nielsen en mycket värdig kandidat! Han har aktivt valt bort spel i högre ligor för att stanna i klubben och han har ständigt tillhört en av lagets bättre backar. Det är vi supportrar mycket tacksamma över!

Off tropic; P4 Kronoberg uppmärksammande i dagarna att det är ganska så exakt sju år sedan Troja stod för den makalösa vändningen från 0-3 till 4-3 på 3,56 minuter hemma mot Bofors. En sjuk händelse som är värd att blicka tillbaka på. Jag grävde i mina arkiv och hittade highligtsen från denna matchen, så varsågod här kan ni återuppleva vändningen! Värt att notera är att fredagens domare Daniel Wessner gjorde två av Bofors mål i den matchen.

Spelare att se upp med
Kristianstad: Det råder ju ingen tvekan om att det är Victor Löfstedt man ska få stopp på i Kristianstad. Den välmeriterade högerskytten leder deras interna poäng- och målliga. Starkt skott!

Robin Sterner har väl inte övertygat helt och hållet under hösten, men i premiären i fredags slog han till med ett hat-trick. Kristianstad saknar inte offensiva spelare, men viktigt för dem att få igång Sterner ordentligt. En spelare som likt Löfstedt har kapacitet att spela även i Allsvenskan.

Men om inga av dem kliver fram som har Malte Sjögren historiken med sig att han kommer producera. I både de tidigare mötena mellan lagen har han målat.

Troja: Troja hade en mycket stark kedja i premiären mot Mariestad med Sjögren, Venuto och Andréen. Andréen fick tyvärr utgå under matchen efter en tackling och det är oklart hur hans status är idag. Men under hela hösten har det funnits en röd tråd; den kedja som Sjögren spelat i har ofta varit Trojas bästa. Oavsett vilka han spelat med. Sjögren är spetskompetens för Trojas del!

Bagarn gjorde det bra senast mot Mariestad och nu ska han kliva in framför hemmapubliken igen för första gången sedan den 16 oktober 2013 (4-3str mot Timrå)! Efter fem år, två månader och 13 dagar ska han alltså återigen försvara Trojas färger i hemmaborgen. Det är värt hela biljettpriset!

Poängkung (grundserien+Allettan)
Kristianstad: Victor Löfstedt 10+15 = 25 poäng
Troja: Mattias Åkesson 7+16 = 23 poäng

Målkung (grundserien+Allettan)
Kristianstad: Victor Löfstedt 10 mål
Troja: Mikael Roslund 14 mål

Plus/minus (grundserien+Allettan)
Kristianstad: Victor Laz / Mikael Johansson +8
Troja: Mikael Roslund / Jonathan Nielsen / Alexander Edström +16

Målvakt (Allettan)
Kristianstad: Joel Gistedt 87,50%
Troja: Wictor Ragnewall 90,91%

PP / BP Allettan)
Kristianstad: 20% / 60%
Troja: 100% / 100%

Tekningar (Allettan)
Kristianstad: 68,18%
Troja: 48,78%


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Mats on 30 december, 2018 at 12:15
  • Svara

  Kristianstad är betydligt bättre än Mariestad men idag vinner Troja. Matchen nere i KRSTD i höstas var en rejäl överkörning där Troja lirade med iskyla i avsluten.

   • Johan on 30 december, 2018 at 15:50
   • Svara

   Får hoppas på nått liknade då!
   Tyvärr kan jag inte se matchen idag! Hade vart riktigt skoj.

   Såg att Henrik Eriksson va klar för Borås?
   Nu vet jag ju inte hur snacket ha gått men men borde väl i Troja tagit kontakt eller??

   1. Troja har säkerligen tagit kontakt. Men när spelaren har familj och småbarn kanske det krävs rätt mycket för att denna ska vara beredd att flytta på sig. Han är trots allt 30 och kommer inte nå de stora ligorna. Då blir ju valet att flytta runt och spela för relativt lite pengar kontra att prioritera familjen.

     • Johan on 30 december, 2018 at 16:58
     • Svara

     De kan jag hålla med om! Men hade vart kul o veta om Troja vart i kontakt!
     För mig känns de som de är ekonomin som sätter stopp.

      • 1priamos1 on 30 december, 2018 at 17:06
       Author

      Ja, jag håller med dig Johan. Innan Eriksson gick till klubben i Norge fick jag höra att Troja erbjöd honom kontrakt. Uppenbart kunde han tänka sig att flytta i och med att han valde spel i Norge. Men det är ju en högre spelnivå än Ettan och troligen helt andra summor med pengar som kan erbjudas. Så visst har du troligtvis en poäng i att ekonomin sätter stopp. Så gör den förstås med flera spelare som vill ha heltidslöner och lite till.

  • Mats on 30 december, 2018 at 18:02
  • Svara

  Nu syns det att det är tunnt framåt. Ser klent ut ikväll tyvärr.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud