Inför: Troja-Tranås


Idag ställs Troja inför sin tredje match i AllEttan när man tar emot den nya bekantskapen (för säsongen) Tranås och för att höja temperaturen på matchen ännu mer har supporten Kent Johansson tagit till ett nytt initiativ för att skapa en klack. Han bjuder på öl (eller annan dryck om så önskas) på Harrys innan matchen i utbyte mot att ni sedan följer med till arenan och hjälper till och skapar en klack under matchen. Så vill du ha öl, stämning och hockey så ska du bege dig till Harrys innan 15:00!

Tranås, som kommer på besök, kom på andraplats i den Västra divisionen av HockeyEttan och gjorde makalösa 100 mål på grundseriens 22 matchen. Vilket är bäst av samtliga 48 Ettan-klubbar. Samtidigt släppte man in lite mål bakåt också. Men trots det är Tranås inget lag som kryllar av stjärnor eller bygger på ett fåtals spelares prestationer, utan Tranås är ett kollektiv som karaktäriseras av intensiv skridskoåkning och fysiskt, på gränsen till grinigt, spel. Spelar med hög press. Ett lag påminner mycket om HC Dalen, om än spetsigare, och vi vet ju alla hur svårt Troja hade det mot Dalen under hösten.

Tranås kan bli en obehaglig upplevelse om man inte är förberedda på vad som komma skall. För Trojas del handlar det nog i mångt och mycket om att hålla sitt spel enkelt, och inte låta sig stressas av Tranås presspel. Men samtidigt ska man spela sig igenom deras försvar…

Jag tror det är upplagt för en match med hög fart och mycket smällar. Frågan är vilket lag som behärskar det bäst.

Spelare att se upp med
Tranås: Det är svårt att undvika att nämna Anton Blomberg, han leder Tranås poängliga på ett storartat sätt och har tagit kliv framåt under hösten. Men lagets trotjänare Filip Petersson har haft en stark start på AllEttan.

Troja: Han leder lagets interna poängliga, men de senaste sex matcherna har det ”endast” blivit två pinnar från Mattias Åkessons klubba. Han är en viktig kugge i laget och behöver få fart på produktionen igen.

Jonathan Nielsen, som tilldelades Trojaskölden senast mot KIK, inledde sin juniorkarriär i Tranås och spelade till och med några match i Ettan med Tranås (15-16 år gammal) innan han stack till Linköping och SuperElit. Blir säkert en mycket speciellt match för Jonathan, vore väl inte omöjligt att han skjuter ett mål.

Poängkung (grundserien+Allettan)
Tranås: Anton Blomberg 15+16 = 31 poäng
Troja: Mattias Åkesson 7+16 = 23 poäng

Målkung (grundserien+Allettan)
Tranås: Anton Blomberg 15 mål
Troja: Mikael Roslund 14 mål

Plus/minus (grundserien+Allettan)
Tranås: Fredrik Lindström +27
Troja: Alexander Edström +17

Målvakt (Allettan)
Tranås: Victor Johnson 94,74% / 1,50 GAA
Troja: Anton Svensson 93,10% / 1,85 GAA

PP / BP Allettan)
Tranås: 37,50% / 77,78%
Troja: 50% / 90%

Tekningar (Allettan)
Tranås: 48,60%
Troja: 52,27%


9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Jonas on 4 januari, 2019 at 22:33
  • Svara

  Skapat ny klack det blir väl som en gång innan. En försökte skapa en ny klack var bara matchen mot Kalmar. Sen var dom inte där mer. Dom sjöng bara en ramsa. Jag försökte dra igång den den gick inte. Låt jag och små killana skönta klack sjung gärnna med vi har skönt det hela säsongen. Utan mig och små killan skulle det vara tyst i arenan

   • Frank on 4 januari, 2019 at 23:00
   • Svara

   Edit: Raderat. Onödig kommentar. /Admin

    • Frank on 4 januari, 2019 at 23:20
    • Svara

    Censur? Känns modernt.

    1. https://sv.wikipedia.org/wiki/Censur

  • Mats on 5 januari, 2019 at 08:57
  • Svara

  Alla intiativ till att skapa stämning i hallen är välkomna!

  • Jonas on 5 januari, 2019 at 09:44
  • Svara

  Det har ingen på hela säsongen gjort jag och små killana har sjungit hela säsongen

   • Mats on 5 januari, 2019 at 11:25
   • Svara

   Fantastiskt bra gjort Jonas!

   • Checken on 5 januari, 2019 at 14:55
   • Svara

   .. Och Ni ska fortsätta sjunga och heja.

   Det ska inte finnas några vi eller dem inom Troja. Det ska inte finnas några åsikter om vilka som bäst på att heja. Inte heller åsikter om vilka som är mest värdiga att hålla på Troja. Vi håller Alla på Troja!! Det är det som måste vara Trojas värdegrund.

   Så det här betyder inte att Ni ska sluta. Fortsätt som Ni gjort hittills. Ni har gjort det bra.

   Vi kan ha två klackar. Det är ännu bättre. Tre vore trippel bra. Fyra med alla övriga vore perfekt.

   Så bara fortsätt gör din grej. Kent gör sin insats för att få igång fler. Det är jättebra och tillsammans blir allt superbra.

  • Jonas on 5 januari, 2019 at 17:58
  • Svara

  Det var ingen ny klack på matchen idag

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud