Troja straffade Tranås


Troja tappade en 3-1-ledning till 3-3 i den tredje perioden, men lyckades i slutändan ändå ta hem segern efter straffar där Roslund, Venuto och Edström behöll kylan och fixade extrapoängen till Troja.

Det är svårt att vara missnöjd med en seger, och missnöjd är jag då inte men Troja kontrollerade matchen med stort pondus de första två perioderna. Fram till att 3-1 kommer i inledningen av den sista perioden så kändes faktiskt Tranås något slätstrukna. Visst, ett välstrukturerat lag som small på när tillfälle gavs, men de hotade inte speciellt mycket framåt. Bortsett från lagets stjärna #21 Anton Blomberg. Men efter det tidiga 3-1-målet så blev Troja väldigt passiva och med den fysiska hockeyn som Tranås körde med så blev man ganska så snabbt överkörda i egen zon.

Till skillnad från de två första perioderna när Troja spelade mer mer pondus och avstyrde Tranås tämligen komfortabelt. Troja var bättre på att bita sig fast i offensiv zon, men samtidigt kändes det ibland som Troja försökte trä en tråd genom en synål när det skulle prickpassa tvärs igenom Tranås-försvar. Vilket sällan var lyckosamt faktiskt. Samtidigt höll Tranås liv i matchen genom att utnyttja ett långt Troja byte efter en slarvig rensning.

Även reducering till 3-2 som kom i början av den tredje perioden och som verkligen gav Tranås momentum i matchen kom efter ett svagt byte av Troja. Samtidigt är det svårt att skylla på enstaka misstag när man hade god chans att punktera matchen redan i den första perioden.

Jonathan Nielsen gjorde mycket riktigt mål, precis som jag nämnde inför matchen. Först sköt han halvt ihjäl en stackars Tranåsare innan kunde bomba in 1-0 i PP åt Troja. Han hade chans på fler mål och var väldigt skjutvillig. Samtidigt hade han kontroll i egen zon och var laget stabilaste back i afton.

Lagets kanadensare Lucas Venuto kanske sin bästa match i Trojatröjan såhär långt. Visade prov på fina handleder och nog den spelare som skapade mest målchanser individuellt. Kylig dragning som banade vägen för 2-0 och sen en kylig straff. Bevisade även att han är att räkna med i hemjobbet… och signalerade att han ville kasta handskarna i slutet av matchen när en Tranåsspelare var lite väl käftig.

… Sen bar tyvärr inte Kent Johanssons klackintiativ någon större frukt. Men hans försök är värt att applådera! Han försöker göra något för att lösa en fråga väldigt många gnäller om.

Men! Bryr sig inte fler så kan vi nog lägga den här frågan bakom oss nu. Tre intiativ att skapa en klack har skett, utan någon vidare respons. Dessutom har försök till medling skett, men utan kompromissvilja och självinsikt är det dött lopp. Många vill gnälla, få vill dra sitt strå till stacken.

Lite som att gärna berätta för chefen att man vill ha högre lön. Men att man då inte tänker jobba för den. Vore trevligt, men bara om någon annan gör jobbet..

Matchens lirare

*** Lucas Venuto

** Jonathan Nielsen

* Eric Henriksson (Trots begränsat med speltid, men det känns som han håller på att spela till sig ett kontrakt)


9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Prins-Lennart on 5 januari, 2019 at 18:05
  • Svara

  Tranås gör sin sämsta match i allettan hittills. Riktigt dåligt i två perioder och okej i sista. Trots det får man med sig en poäng hem. Känns som att Troja blir ett mittenlag i den här serien.

   • Mattias on 5 januari, 2019 at 18:28
   • Svara

   Samma sak för Troja. Den klart sämsta matchen för säsongen enl mig.

   Tror Tranås blir ett topplag. Ni är väl värda 1p. Lycka till i fortsättningen.

   Alltid lika roligt med enögda supportrar ?

    • S on 5 januari, 2019 at 19:58
    • Svara

    Haha, hur kan du sitta o säga att de gör sin klart sämsta match för säsongen? Vilket skämt.

  • Mathias on 5 januari, 2019 at 18:56
  • Svara

  Man får snart helt undvika sociala medier. Tycker det skrivs väldigt mycket skit om troja överallt. Men dock inte du elias, en av få man kan följa. Riktigt trist utveckling när ändå troja är en förening som försöker göra rätt för sig med startat damlag och ekonomi i ordning till skillnad från vissa andra lag.

  Skönt med 2p idag, tycker Tranås va bra, blir nog ett lag att räkna med. Hade inte troja slutat spela i tredje så Hade De nog blivit 3p.

  • Jonas on 5 januari, 2019 at 19:21
  • Svara

  Nä 3 försök att skapa en klack bara jag och småkillarna som håller igång. Vi har inte ens fått tack av Troja jag och små killarna utan oss skulle det vara tysta arenan

  • Mats on 6 januari, 2019 at 00:19
  • Svara

  Var bortrest idag och fick se matchen via webben istället. Tycker det är oerhört beklagligt att man inte kan fixa en ordentlig kommentator till matcherna. Av alla hockeytokiga Ljungbybor så borde det finnas någon som kan göra ett bra jobb här? Som det är nu så blir det pinsamt. Under straffarna så spelades det tex hög musik ????
  Klacksituationen blir man hjärtligt trött på vid det här laget. Att man inte kan komma fram till något eller någon slags kompromiss från klubben och supportrarna är mycket märklig?
  Grattis till segern får man ändå säga trots att man gav bort en pinne idag .

  • Janne on 7 januari, 2019 at 20:45
  • Svara

  Nu har det gått ett bra tag sen Troja sa att dom ska förstärka laget , man undrar varför det inte händer något. Troja har en ordförande som är för kommunikation och ändå så kommer det mer information ut från Nordkorea än det kommer från Troja , man blir inte förvånad att folk slutar gå på matcherna . Det måste hända något snart.

  1. Jag håller med dig!

  • Buckshot on 8 januari, 2019 at 00:04
  • Svara

  Hur många dagar tar det att få igång Kärnan? 1 månad?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud