Inför: Grums-Troja


För Grums del innebär Trojas besök den första hemmamatchen under AllEttan. Man har inlett AllEttan med tre raka bortamatcher och tillika förluster. 0-8 mot Hanhals i premiären, 1-3 mot Mariestad och 0-3 mot Vimmerby senast i en match där man blev pulvriserade i skottstatistiken med makalösa 11-51. Således har man ännu inte lyckats göra mål på något lag ifrån den södra divisionen. Inte ens om vi räknar med försäsongen, där Troja slog dem med 7-0 under cupen i Mariestad. Bryts trenden ikväll?

Matchen som spelades mellan lagen i ICA Oxen Cup var Grums första match för säsongen och således kanske inte helt rättvis att göra någon bedömning utav. Men jag blev uppriktigt förvånad när jag såg att Grums krigat sig till en plats i Allettan, för det var inget skrämmande de visade upp under den försäsongsmatchen. I den matchen gav man sken av kvalitéer som inte skulle räcka till mer än en bottenplacering i Södra. Men med det sagt ska man förstås inte underskatta motståndet, mycket kan hända på några månader. Och Troja har haft problem med stark defensivt inriktade lag tidigare (vilket jag räknar med från Grums att döma av matchen mot Vimmerby).

Men ja. Jag håller Troja som klara favoriter.

Grums kom femma i den västra serien och är det enda AllEttan-lag som gick igenom grundserien med minus i målskillnad. Ett lag som nästintill uteslutande består av värmlänningar och unga talanger. Lagets poängkung, Jesper Norbäck, är blott 20 år och gör sin första säsong på seniornivå. Desamma gäller den 18-åriga målkungen Lukas Söderlund. Att döma av deras prestationer och deras ålder så lär vi höra mer av dem i framtiden. Men det finns även mer rutinerade räver i truppen så som Johan Erkgärds och Robert Tellberg.

Uppe i menyn här på bloggen kan ni nu finna ett forum att diskutera matcherna i. Nu går det även med enkelhet att registrera sig så man får ett alias att skriva under. Finns en knapp i menyn under fliken forum. Det går även att skriva som gäst utan inlogg, än så länge. Men avsluta då gärna ert inlägg mer ert namn eller pseudonym. Håll god ton, tack!

Spelare att se upp med
Grums: Ja, Grums är en ny bekantskap. Ifrån matchen i somras är det svårt att höja något varningstecken för någon och Troja har inte mött Grums sen tidigt 00-tal/sent 90-tal innan dess. Men de unga stjärnskotten Jesper Norbäck och Lukas Söderlund har uppenbart talang, och det kommer man långt med.

Troja: Kanadicken Lucas Venuto hade en stark kväll senast mot Tranås och har sett allmän pigg ut under Allettan. Kanske kan ha få lekstuga ikväll? Tyckte även Oscar Öhman gjorde en pigg match offensivt mot Tranås, där han gjorde 0+2. Kan även han bygga på vågen?

Poängkung (grundserien+Allettan)
Grums: Jesper Norbäck 9+18 = 27 poäng
Troja: Mattias Åkesson 7+18 = 25 poäng

Målkung (grundserien+Allettan)
Grums: Lukas Söderlund 17 mål
Troja: Mikael Roslund 14 mål

Plus/minus (grundserien+Allettan)
Grums: Jonathan Widén +5
Troja: Mikael Roslund / Alexander Edström +17

Målvakt (Allettan)
Grums: Martin Svedberg 90,74% / 4,04 GAA
Troja: Anton Svensson 93,10% / 1,85 GAA

PP / BP Allettan)
Grums: 11,11% / 66,67%
Troja: 37,50% / 90,91%

Tekningar (Allettan)
Grums: 41,04%
Troja: 56,30%


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Jonas on 9 januari, 2019 at 07:19
  • Svara

  Vinner inte Troja ikväll mot. Det sämsta lag då är det kört. Dom ska vinna mot dom. Dåliga lagen med

  • Buckshot on 9 januari, 2019 at 21:30
  • Svara

  Dom kan gå hem

  • Jonas on 9 januari, 2019 at 21:33
  • Svara

  Riktigt dåligt att bara får 2 poäng

  • Janne on 9 januari, 2019 at 21:49
  • Svara

  Jag har följt Troja i många år och jag måste säga att detta är det sämsta lag jag sett Troja ställa på isen. Jag vet inte om det är Forsberg som tränare som inte kan få igång laget eller om det är spelarmaterialet som inte håller, jag väljer nog det senare.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud