300% räckte inte för Grums


För tredje matchen i rad krävdes det straffar för att sålla fram en vinnare, även denna gång var det Troja som fick med sig extrapoängen efter att Johan Lindholm behållt kylan i en ovanligt lång straffläggning. 4-3 till Troja. Detta trots att Grums ökade sin målskörd i AllEttan med hela 300% under kvällens match.

Matchen i sig var en mycket märklig historia. Troja tyckes sitta kvar i bussen när matchen startade, för att använda en gammal klyscha. Samtidigt överraskade Grums, de spelade piggt och ville skapa skapa på egen hand. Inte alls så tillslutna som jag på förhand befarade. Och det verkade överraska Troja.

Grums fick tidigt in 1-0 och strax därefter hade man möjlighet att utöka när man bjöds på öppet mål. Men den gången brände man. Men under matchens 10 första minuter var det närmare både 2-0 och 3-0 till Grums än någon kvittering från Trojas sida. Troja hade några starka byten på slutet men överlag hade man svårt att skapa något offensivt. Det blev mest grötigt längst med sargerna.

I den andra perioden inledde Troja friskt och fick tidigt in en kvittering. Man parkerade i offensiv zon och tryckte på för mer. Under några minuter kändes det som att stormen blåst över och att Troja skulle fixa segern. Men Grums hade en stark förmåga att skapa farliga målchanser ur små möjligheter, mycket tack vare deras raka och beslutsamma spel. Inga tveksamheter när luckorna blottades. Och helt plötsligt ledde Grums med 3-1.

Troja framstod som stressade och slarvade med småsaker, vilket öppnade upp för Grums kontringar. Men matchens märklighet tog inte slut där, mot slutet av perioden var Grums återigen passiva i egen zon och Troja kunde nästintill lättsamt komma i kapp till 3-3.

Den sista perioden kändes faktiskt stabilast från Trojas sida. Man skapade lägen och det kändes som man jobbade klart situationerna mer. Men Grums stod pall. Och likaså i övertiden, under vilken Troja bjöd på kreativt spel.

Troja tappade en ”klar” seger senast mot Tranås och idag gjorde man en svag insats överlag och hade det varit mot ett av topplagen så hade det absolut inte slutat i en seger.

Beröm ska dock kedjan med TT, Lindholm och Olsson ha. De slet på hårt och använde sin tyngd väl, vilket resulterade i att man många gånger bet sig fast i offensiv zon. Lyfte laget ur tunga perioder i matchen

Matchens lirare

*** Tobias Törnqvist

** Carl-Johan Sjögren

* Hampus Olsson


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. MYCKET dåligt att man inte kan mobilisera bättre spel med all den rutinen som ska finnas i Troja. Man blir hjärtligt trött på att se killarna snurra runt nere i sarghörnen samt att alla backarna utom Nielsen och Edström är livrädda för att ta skott.
  Är också mycket tveksam till klubbens snack om att vässa truppen för ABSOLUT inget verkar ju hända. Vi har tex lirat hela säsongen utan en ledande förstacenter. Det behövs ju en sådan omgående samt ytterligare en poängstark back.

   • Ruben on 10 januari, 2019 at 04:05
   • Svara

   Nielsen är väl ändå en poängstark back

  • Justme on 9 januari, 2019 at 23:11
  • Svara

  Synd och tråkigt, men det här laget kommer inte ens att komma till KS. Det räcker bara inte. Årets upplaga är inte en HA satsning.
  I år känns överlag alla div 1 lag platta…inget lag, som sticker ut tillräckligt.

  • Jonas on 10 januari, 2019 at 05:38
  • Svara

  Jag säger det igen riktigt dåligt att inte ta 3 poäng mot Grums

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud