Inför: Troja-Huddinge


Få lag är så förknippade med HockeyEttan som Huddinge, ett lag som alltid är med i toppen av tabellen och utmanar de stora klubbarna trots att man har väldigt begränsat med resurser. De drar stor nytta av sitt geografiska läge nära Stockholm och har genom åren fungerat som en stark talangfabrik som slussat fram spelare. Ett klassiskt lag som alltid brukar ställa upp till jämna matcher med bra spelkvalité. De senaste tre åren har Troja och Huddinge stött på varandra vid nio tillfällen och i princip alla matcher har slutat med uddamålet. Troja har dock fördel med vinst i sex av dessa nio matcher. Så här har matcherna slutat:

6-0, 1-2 (KS)
5-4, 2-1 (KS), 1-2, 2-4, 2-1 (finalen)
3-2, 5-4 (Allettan)

I år tycks dock vara lite av ett mellanår för laget. Inför säsongen tappade man flera tongivande spelare (som ex. Kruger, Nordström, Hansen) till nykomlingen Segeltorp och man har inte de ekonomiska resurserna att ersätta såna kvalitetsspelare rakt av. Men trots det kom man tvåa i den Östra serien, men har inlett AllEttan ganska så trevande med endast en seger under ordinarie tid. Men jag räknar med att det kommer bli en tuff match för Troja och att det ena laget kommer gå ur striden med en knapp uddamålsvinst.

Matcherna mot Huddinge är alltid sevärda och denna match är troligtvis inget undantag.

Troja ligger för tillfället fyra i en jämn tabell och har endast två poäng upp till seriesegern. Huddinge ligger tre poäng efter på sjunde plats. Troja har intressant nog, efter fyra spelade matcher, bäst PP i AllEttan på 33,33% medan Huddinge än så länge haft sämst utdelning med svaga 7,14%. Intressant att lyfta är också att Troja tekar bäst av alla lag, man vinner drygt 54% av sina tekningar. Viktigt! Det är ett område jag kritiserat som svag under hösten.

Diskutera gärna matchen inför, under och efter i forumet; http://www.trojakollen.se/?page_id=5967&view=topic&id=7

Spelare att se upp med
Huddinge: Huddinge har som vanligt lyckats med sin rekrytering i att slussa spelare framåt i karriären, på ungtupparna Andreas Maier och Anton Kalte har man haft en intressant utveckling till denna säsongen, där båda har klivit fram som lagets bärande offensiva spelare.

Rutinerade Björn Jonasson är en personlig favorit och han har ett vasst skott. Har haft en rätt svag säsong hittills denna säsongen, men det finns mer att plocka fram där. Kanske kommer han nu när matcherna tätnar till? Man har även välrutinerade backen Kim Lennhammer i truppen, en back som är solid i bägge riktningarna. Sen är det även värt att flagga för poängstarka backen Robin Karlsson, förmodligen en kandidat att ta steget till HockeyAllsvenskan inom kort.

Troja: Kedjan med Törnkvist, Lindholm och Olsson drog ett tungt lass senast mot Grums och spelarna i kedjan har verkligen trampat igång mer och mer ju längre säsongen gått. Syns att de är spelare som gillar när matcherna blir tightare och mer fysiska. Kommer spela en viktig roll även mot Huddinge.

Om inte annat så har Jonathan Nielsen inlett målskyttet i de två senaste matcherna. Kommer han göra det även denna gång?

Senaste matcher
Huddinge: 1-4 mot Kristianstad, 4-3(ot) mot Hanhals, 0-3 mot Vimmerby
Troja: 4-3(str) mot Grums, 4-3(str) mot Tranås, 2-3(str) mot Kristanstad

Poängkung (grundserien+Allettan)
Huddinge: Andreas Maier 11+19 = 30 poäng
Troja: Mattias Åkesson 7+19 = 26 poäng

Målkung (grundserien+Allettan)
Huddinge: Andreas Maier / Oscar Bergqvist 11 mål
Troja: Mikael Roslund 15 mål

Plus/minus (grundserien+Allettan)
Huddinge: Lukas Carlsson +18
Troja: Mikael Roslund +18

Målvakt (Allettan)
Huddinge: Daniel Fahlström 94,74%, / 1,53 GAA
Troja: Anton Svensson 91,67% / 2,31 GAA

PP / BP Allettan)
Huddinge: 7,14% / 80%
Troja: 33,33% / 81,25%

Tekningar (Allettan)
Huddinge: 48,60%
Troja: 54,40%


9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Jonas on 11 januari, 2019 at 10:17
  • Svara

  Idag vinner Troja. Rangwall spikar igen ikväll

  • Janne on 11 januari, 2019 at 15:27
  • Svara

  Baserat på förra matchen så tror jag Troja kommer att förlora med 2-4 tyvärr

   • Jonas on 11 januari, 2019 at 18:02
   • Svara

   Janne vad negativ du är

  • Buckshot on 11 januari, 2019 at 19:35
  • Svara

  Efter första: Fy fan vilken jävla hockey! Trojas räddning är att Huddinge inte är samma vassa lag som dom brukar vara.

  1. Tycker Troja gör en stark 1a period. Kontrollerat och fartfyllt.

    • Buckshot on 11 januari, 2019 at 19:49
    • Svara

    Gör man en stark period så gör man mål. Men man får väl hoppas på 0-0 och straffar.

  • Buckshot on 11 januari, 2019 at 20:23
  • Svara

  Oavgjort efter 2 perioder får väl ses som en framgång efter poängtapp mot grumms.

   • Johan on 11 januari, 2019 at 20:36
   • Svara

   Aja baja!
   Stampa ingen på tårna för då kan ju trojas anställda känna sig kränkta.
   Ska Troja tillbaka till HA så behövs kompetens.
   Den stavas två bokstäver J.A

  • Jonas on 11 januari, 2019 at 21:36
  • Svara

  Ikväll ska Troja tacka rangwall det var han som räddade dom

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud