Straffseger för tredje gången i rad


För fjärde gången i rad stod det straffar på schemat för Troja. Och för tredje gången på raken var det Troja som var vassast på straffarna. Till skillnad från straffarna mot Grums senast så höll straffarna idag mycket hög kvalité. Men det var också de enda målen vi fick se i matchen, där Troja tillskrevs segerresultatet 1-0.

Matchen i sig var faktiskt en bra kamp, bägge lagen höll hög kvalité och hög fart och spelade ett hyfsat rent spel. Troja hade kommandot större delar av matchen och sett till det övertaget borde förstås Troja vunnit matchen under ordinarie tid. Men Huddinge försvarade sig ypperligt samtidigt som Troja återigen hade svårt att hetta till offensivt. Troja har ofta spelövertaget för att göra mål, men blir likväl utan utdelning. Passningarna i offensiv zon sitter inte riktigt där de ska, utan håller lite för dålig kvalité, och lägena bränner inte riktigt till. Istället går pucken mest runt, runt, runt och fram och tillbaka.

Som tur är håller det defensiva och målvaktsspel allt som oftast en hög nivå. Och en stark defensiv ger en alltid chansen att vinna i det långa loppet. Men hade Troja knäckt den offensiva pusselbiten så skulle man kunna bli livsfarliga.

Bäst på plan var, om vi bortser från Ragnewalls superstabila insats i mål, återigen kedjan med Törnkvist, Lindholm och Olsson som verkligen hade konserverat sin form sen i onsdags. Särskilt dominanta var dem i den första perioden där de hade bjud på fler mål. TT har verkligen klivit fram som en härförare under AllEttan.

Matchens lirare

*** Wictor Ragnewall

** Tobias Törnkvist / Johan Lindholm

* Alexander Edström


10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Ted on 11 januari, 2019 at 22:40
  • Svara

  Det är 4e gången i rad som straffar avgörs. 1a förlorade vi mot kik.

  • Ted on 11 januari, 2019 at 22:45
  • Svara

  Förlåt. Jag som är trött. Läste fjärde på både meningarna..

  • Jonas on 12 januari, 2019 at 05:34
  • Svara

  Det ska Troja tacka rangawall att dom vann igår han räddade dom

  • Justme on 12 januari, 2019 at 09:52
  • Svara

  Vet inte om jag håller med dig om försvaret. Bortsett denna match hsr Troja släppt in tredje flest mål i allettan på de 4 första matcherna. I och med nollan så är man på delad andra plats, men efter 5 matcher enbart +3 i målskillnad.
  Serien är mycket kort, matcherna kommer tätt och här finns inte längre utrymme för sphär mycket poängtapp.
  Om man nu menar allvar med Allsvenskan dvs….

  1. Samtidigt väntar ett 2-3 veckors uppehåll om man vinner serien. Ur den synvinkeln är det nästan bättre och komma nia och hålla igång matchandet.

    • Janne on 12 januari, 2019 at 11:57
    • Svara

    Håller inte riktigt med där, för om man hamnar nia så betyder det att man är bland dom sämsta lagen och då är väl inte chansen så stor att man tar sig till kvalserien via playoff iallafall inte när Troja vägrar förstärka laget.

     • Jonas on 12 januari, 2019 at 13:52
     • Svara

     Janne du tippade fel resultat igår kväll

  2. De bästa vore givetvis med 15p nu och +20 i målskillnad. Men nu är vi inte där, troja spelar inte sin bästa hockey nu (hoppas jag inte iaf), personligen hoppas jag att troja börjar spela riktigt bra i playoff för att sedan toppa formen i en ev kvalserien. För min del behöver de inte se felfritt ut nu, bara dom tar sig vidare och de är jag säker på att troja gör.

  • Vedis on 12 januari, 2019 at 16:10
  • Svara

  Tycker Troja ligger bra där dom ligger nu!
  Det här laget mår nog bäst av att spela mycket, när väl PO börjar.

  Komma bland dom tre första är nog inte så bra.
  Bättre att spela hela tiden.

  • Jonas on 12 januari, 2019 at 17:13
  • Svara

  Janne. Är det inte tråkigt att vara så negativ. Jag förstår inte är man så negativ som folken är stanna hemma då gå inte och titta på Troja. Vi vill inte ha några negativa i Ljungby arena. Hjälp mig och små killana heja på Troja istället

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud