Inför: Hanhals-Troja


Matcherna duggar tätt i AllEttan just nu och redan idag ska Troja bege sig uppåt till Kungsbacka för match mot höstens överraskningslag Hanhals. Hanhals tog sig överraskande nog hela vägen till AllEttan före lag som Nybro, Dalen och Kalmar men har i inledningen av AllEttan inte lyckats skrälla ännu. En vist mot Grums och ett kryss mot Huddinge är allt man mäktat med än så länge.

I mötena i höstas vann Troja stort bägge gångerna med 7-2 och 6-1, men det är ingen garanti för att det ska fortsätta gå lätt. Hanhals har trots allt AllEttans bästa power play på över 36%, så att dra på sig utvisningar kan bli väldigt dyrköpt.

Vågar vi trojaner hoppas på annat än lika läge och straffar? Så som fyra av fem matcher i serien hittills slutat.

Diskutera gärna matchen i forumet; http://www.trojakollen.se/?page_id=5967

Spelare att se upp med
Hanhals: För två säsonger sedan spelade han i HockeyTvåan med HA74 och ifjol gjorde han blott 12 poäng för samma lag i Ettan, men i år har han fullständigt exploderat. Robin Carlsson vann grundseriens totala poängliga och har fortsätt i AllEttan i samma stil med sju poäng på de första fem matcherna. Imponerade!

Troja: I AllEttan har Alexander Edström visat framfötterna och leder tillsammans med centern Johan Lindholm den interna poängligan med 2+3 poäng. Edström har dessutom varit en jävel på straffläggningarna och starkt bidragit till Trojas segrar där.

En som dock behöver steppa upp och visa att han vill vara en nyckelspelare för Troja är Gustaf Bergling som inte producerat alls under AllEttans inledning. Han är en spelare som lever på att leverera offensivt och 16 poäng på 22 matcher, varav två assist i AllEttan, är inte bra nog.

Senaste matcher
Hanhals: 2-4 mot Kristianstad, 3-5 mot Tranås, 3-4(ot) mot Huddinge
Troja: 1-0(str) mot Huddinge, 4-3(str) mot Grums, 4-3(str) mot Tranås

Poängkung (grundserien+Allettan)
Hanhals: Robin Carlsson 18+20 = 38 poäng
Troja: Mattias Åkesson 7+19 = 26 poäng

Målkung (grundserien+Allettan)
Hanhals: Robin Carlsson 18 mål
Troja: Mikael Roslund 15 mål

Plus/minus (grundserien+Allettan)
Hanhals: Robin Carlsson +16
Troja: Mikael Roslund +18

Målvakt (Allettan)
Hanhals: Arvid Söderblom 91,53% / 3,22 GAA
Troja: Wictor Ragnewall 93,02% / 1,89 GAA

PP / BP Allettan)
Hanhals: 36,36% / 81,82%
Troja: 25% / 84,21%

Tekningar (Allettan)
Hanhals: 45,23%
Troja: 55,47%


2 kommentarer

 1. Ragnewall var suverän (Allsvensk klass) så länge det behövdes (räddar oss under första halvan av matchen). Sedan faller Hanhals ihop som ett korthus och Troja kan leka fritt.
  Bevisligen passar det oss bra att möta just Hanhals.
  Mer räcker spelet mot exempelvis Vimmerby?

   • Mathias on 14 januari, 2019 at 02:18
   • Svara

   Troja har visat flera ggr denna säsongen att man kan vinna mot topplagen.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud