Troja en storlek för stor för Hanhals


Matchen mot Hanhals slutar likt de gjort förr; det vill säga med en klar Troja seger. I en period stod matchen och vägde lite grann men Troja försvarade sig vältaligt och Ragnewall parerade bort ett par farliga lägen. Därefter tog Trojas metodiska och kontrollerade hockey ut sin rätt på Hanhals och siffrorna rann iväg till hela 6-2.

I den första perioden har Troja, likt så många gånger förr, stort spelövertag och äger större delar av puckinnehavet. Det känns kontrollerat och det känns aldrig riktigt som Hanhals hotar, men samtidigt är Troja rätt tama i offensiv zon, man kommer inte till de där riktigt heta målchanserna, trots spelövertaget. Precis som i fredags mot Huddinge. Går det för sakta? Är det inte rakt nog? Saknas skillsen? Det är nog lite av varje.

Men med en stark defensiv har man alltid chans att vinna matcher. Och Trojas defensiv är urstark. Man trummar tålmodigt på och till sist får man utdelning. Och i takt med det så tappar Hanhals lite av gnistan och målen trillar in lättare och lättare.

I den andra perioden går man upp till hela 5-0. Till skillnad mot Huddinge, där matchbilden var liknande, så saknade väl Hanhals dels tålamodet och dels skillsen för att hålla jämna steg i 60 minuter. Att jaga tar ut sin rätt. Det är faktiskt inte förrän Troja slår av på takten i den tredje perioden som Hanhals skapar lite farligheter.

Förstakedjan börjar man ta lite för givet nu, men återigen bidrog de med tyngd i spelet och bidrog starkt framförallt defensivt men även offensivt genom att bita fast pucken i offensiv zon gång på annan. Fick även utdelning i form av två mål.

Backparet med Edström/Nielsen tillhör verkligen toppskiktet av HockeyEttan. Dominanta såväl offensivt som defensivt. En ynnest att få se dem i Troja.

Offensivt har Troja lite att putsa på. Men kedjan med Åkesson och Roslund var på hugget ikväll och låg bakom tre mål.

Värt att notera är också att Bagarn gjorde sitt första mål i Troja sedan säsongen 2004/2005. På ett friläge placerade han snyggt in 6-0 i den tredje perioden!

Matchens lirare

*** Alexander Edström / Jonathan Nielsen

** Wictor Ragnewall

* Mattias Åkesson / Mikael Roslund


1 kommentar

    • Jonas on 13 januari, 2019 at 23:13
    • Svara

    Nu har nog rangewall spelat till sig fösta spaden. Han är nog allettans bästa målvakt

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud