Vill man verkligen vinna serien? + Jämt bland matchens lirare


Troja har startat AllEttan bra och är ett av fyra lag som ännu inte förlorat under ordinarie tid. Vilket gör att man efter sex spelade matcher ligger på en godkänd tredje plats i tabellen, och med bäst målskillnad. Blott ett poäng efter serietvåan och serieledande KRIF. Med andra ord har man goda chanser att vinna serien. KRIF är trots allt ett lag man slagit två gånger om i grundserien och de två matcherna kan varit Trojas två starkaste under hela säsongen.

Men.

Om man vinner serien går man direkt till Play-Off 3. Är det bra? Visst, det är onödigt att gambla och spela fler utslagsmatcher än man behöver. Det finns ju alltid en risk att man stöter på ett lag som Kalmar HC eller HC Dalen i ett tidigt Play-Off, och med tanken på historiken mot de lagen så känns ju risken att säsongen ska sluta i moll överhängande. Men samtidigt, att gå direkt till play-off 3 innebär också att man tvingas vara spelfria mellan den 20 februari och den 12 mars. 20 långa dagar utan match. Och då ska man i ett stenhårt möte mot ett lag som dels är varma i kroppen i och med att de matchat regelbundet under den tiden och som dels har massvis med luft under vingarna efter tidigare utslagsmatcher. Det känns läskigt!

Kommer man tvåa eller trea i AllEttan så får man ett uppehåll på 13 dagar. Vilket inte heller känns helt optimalt.

Men samtidigt; man vill ju visa att man är bäst och jag tror inget lag är intresserad av att lägga sig för att få spela fler utslagsmatcher. För man kan inte ta något för givet i en play-off-serie. Allt kan hända.

Alla lag går nog för seriesegern, om inte för att man vill vara bäst så för att en högre placering ger bättre rankning i play-off och därmed större möjlighet att själva välja motstånd.

Men det är värt att lyfta upp som en kritik mot HockeyEttans seriesystem. Att vinna serien premieras inte särskilt bra. Då var det bättre när man hade HockeyEttan Finalen där vinnaren från norr och söder fick göra upp om en direktplats till kvalserien. Samtidigt innebar även det långa uppehåll för segraren. Det är inte helt enkelt det här.

—-

Under säsongen har jag delat ut stjärnor till Trojas bästa spelare i varje enskild match. Jag har hoppat att dela ut i några få på grund utav att jag antingen inte haft möjlighet att se matchen eller för att Trojas insats varit så grå att det inte funnits någon att lyfta. Men allt som oftast har de delats ut. Tänkte att det var en bra tidpunkt nu att sammanställa hur ställningen ser ut just nu. Och den är jämn! Här är topp11.

Matchens lirare (efter 28 matcher)

Anton Svensson 13*
Wictor Ragnewall 13*
Carl-Johan Sjögren 12*
Mattias Åkesson 11*
Mikael Roslund 11*
Hampus Andréen 10*
Johan Lindholm 9*
Jonathan Nielsen 9*
Alexander Edström 8*
Anton Johansson 8*
Trucken 8*


13 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Janne on 14 januari, 2019 at 17:17
  • Svara

  Som Jag ser det är det dumt att inte gå för seriesegern även om man får en lång vila innan playoff 3 än att kanske bli utslagen på vägen . Troja är i år ett skadebenäget lag och kommer att få fler skador så en vila kan också va en fördel.

   • Jonas on 15 januari, 2019 at 06:37
   • Svara

   Janne du är negativ hela tiden mot Huddinge tippade du fel resultat

    • Janne on 15 januari, 2019 at 09:02
    • Svara

    Jonas vet inte var du hittar det negativa i mitt inlägg , och att jag tippar fel resultat det händer ganska ofta.

  • johan on 15 januari, 2019 at 06:41
  • Svara

  håller med Janne, ser de som en mer fördel att få vila kropparna än att spela ovissa playoff matcher.
  Troja är väldigt känsliga för skador eftersom man inte vill förstärka truppen.

   • Jonas on 15 januari, 2019 at 06:54
   • Svara

   Alls säger Troja ska värva vet ni inte det kosta pengar. Troja kanske pratar ned spelar. Som har olika anbud och titta på. Är det ett allsvenska lag som hör av sig då går han ditt än att spela i ett div 1 lag

  • johan on 15 januari, 2019 at 14:50
  • Svara

  de är ju Troja själva som har gått ut med att de ska värva, en första center va deras primära att värva.
  de vill ju va ett lag som på allvar ska utmana om en plats i HA, ska de va en rimlig målsättning så måste man väl vara beredd på att de kostar pengar.

  laget som de har nu har gjort de bra, men för att gå hela vägen kommer de inte att räcka, behövs både spets och bredd på dagens trupp.

  1. Ambitionerna korrelerar väl inte riktigt med verkligheten. Man vill förstärka, absolut, och man har haft trådar ute. Men marknaden är tunn så det som finns tillgängligt anser man antingen inte är en ”förstärkning” nog och därmed avvaktar man hellre. Eller så är det som finns tillgängligt dyrare än det man har ekonomiska muskler för. Ex. Håkansson (KIK).

   Sen finns det förstås hinder med klausuler, kontrakt och familjesituation också. Ex. fallen med Rajala och Eriksson. Har spelaren kontrakt kan det ju handla om både pengar och vilja från den nuvarande klubben.

  2. Jag vidareutvecklar min förra kommentar lite till. Det finns ju fler aspekter att väga in i ”misslyckandet” att värva.

   Jag tror ju absolut Troja hade möjlighet att matcha Mariestad i bud rörande Pärna. Men samtidigt, bränner de pengar där så påverkar de ens möjligheter att längre fram knyta till sig en center. Då avvaktar man kanske hellre i hopp om att hitta mer rätt. Än att bara värva för värvandets skulle. Dessutom har man en elitlicens att förhålla sig till.

   Om Troja har X kronor att tillgå kanske de helst lägger X*0,75 kronor, för att ha lite marginal. Men de kan gå upp i hela X. Men de kan inte lägga X*1,5 eller X*2, och värvar de någon nu (som inte är den där förstacenter) så minskar X och då har man kanske bara X*0,5 kvar att erbjuda när/om den rätte dyker upp. Och sumpar chansen på grund av det.

   Samtidigt kommer man ju till en gräns när man kanske måste ta in någon oavsett om det känns klockrent eller ej. Men den gränsen går nog inte förrän transferfönstret närmar sig, den 15e februari. Man klarar ju sig fram till dess, visst? Det är i PO och ev. kvalserie det blir väldigt avgörande om man är tillräckligt breda och spetsiga eller ej.

    • johan on 16 januari, 2019 at 07:16
    • Svara

    Jag kan köpa den tanken om att man inte ska värva bara för värvandets skull.
    Då är de säkert så som du säger att man bränner sina chanser när de verkligen finns en spelare som man vill ha.
    men i fallet Henrik Eriksson tycker jag känns konstigt, de är för visso ingen center men en spelare som skulle gjort skillnad, nu vet jag inte hur snacket har gått men de känns inte som att de skulle behövt kosta allt för mycket om han väljer Borås i division 2.
    sen kan absolut familjesituationen spela en stor roll.
    men han har ju trotts allt rest och flyttat på sig ganska mycket genom åren. så nog hade man i trojasläger kunnat knyta till sig honom.
    menar man allvar med att man ska vara en seriös utmanare till att spela om en plats till hockeyallsvenska så behöver man denna typen av spelare.

    1. I just fallet med Henrik Eriksson kan jag tänka mig att han kommit till en gräns där det inte längre känns värt att flytta på sig och vara ifrån familj (med småbarn) för relativt små pengar. Är nog en rätt stor skillnad från topplag i Norge och svenska tredjeligan.

  • Jonas on 16 januari, 2019 at 15:34
  • Svara

  Riktigt dåligt ingen ifon om matchen ikväll. Inte här eller inte på Trojas hemsida

   • Mathias on 16 januari, 2019 at 17:19
   • Svara

   Troja-tv finns inför Vimmerby.

   • Janne on 16 januari, 2019 at 19:20
   • Svara

   vad negativ du är Jonas

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud