Gubben i lådan


Vimmerby fortsätter gäcka Troja. Rejält. Trots 40 minuters total Troja dominans i spelövertag så gick man in i den tredje perioden med ett 1-2-underläge och efter att Vimmerby direkt i inledningen av perioden utnyttjat ett power play så blev Trojas upphämtning aldrig mer än krampaktig. Jämfört med det Vimmerby vi sett i tidigare matcher denna säsongen så var dagens upplaga betydligt mer blek i offensiven. Trots det vinner man matchen med 4-1.

Matchens första tio minuter inledde Troja som en ångvält. Man fullständigt sköljde över Vimmerby med hög fart och kraft. Där och då tänkte man att detta skulle bli säsongens match! Men likt tidigare, exempelvis matchen mot Huddinge, så fick Troja inte utdelning för spelövertaget. Och när väl 1-0 kom så var det snarare på en slumppuck än något resultat av utspelningen. Målet kom också, komiskt nog, först efter att matchbilden planat ut sig. Dessutom blev glädjen kortvarig när Vimmerby tilläts kvittera i bytet direkt efteråt, efter puckslarv.

Den andra perioden fortsätter i samma mönster. Troja fullständigt ägde matchbilden och ställde långa stunder upp i rena rama power play-formationerna. Men än en gång; Troja får inte utdelning. Troja saknar en viss killer instinkt, som påtalats även efter tidigare matcher, och Trojas skott kommer från utsidan och för långt ifrån mål. Det är lite för snällt helt enkelt… och är det inte det så är det ”en pass för mycket” och chansen rinner ut i sanden.

Vimmerby däremot; de agerar gubben i lådan och studsar fram när minsta tillfälle ges. De behövde bara en lucka för att göra mål. Troja behövde 100.

Troja gör i grund och botten en jättebra match. Men det är på tok för dåligt att inte kunna utnyttja ett så stort spelövertag, oavsett hur bra eller dåliga motståndarna är. Ja, laget kan uppenbart spela pucken runt motståndarkassen. Men det kvittar om man inte kan placera pucken i nätet. Trots allt resultatet på tavlan som gäller efter 60 minuter.

Är det för att det saknas något i form av spelarmaterial? Eller är det på grund av hur man spelar? Löser man problemet med att spetsa laget eller kommer mönstret ändå sitta i?

Matchens lirare

*** Oscar Öhman

** Lucas Venuto

* Mikael Roslund


7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Bara att lyfta på hatten för Vimmerby, perfekt genomförd bortamatch från deras sida.
  Tycker ändå att dagens match är ett stort steg framåt (spelmässigt) i jämförelse med Grums, Huddinge och Hanhals (maxutdelningen i en period). Spelmässigt är vi det bättre laget under större delen av matchen, så det finns hopp. Nöten att knäcka är hur laget ska kunna komma in mer på kassen när motståndaren boxar ut oss i hörnen. Att producera ETT spelmål på två hemmamatcher talar tyvärr sitt tydliga språk – laget klarar sällan av att producera mot en välorganiserad motståndare (eller försvar).
  Spets behövs för att höja ”den grå massan”.

  • Justme on 16 januari, 2019 at 23:57
  • Svara

  Troja blir inte utboxade i hörn, spelupplägget är sådant att man hamnar där, vilket utnyttjas av motståndaren, så där förblir Troja…i hörnen och spelar runtruntrunt till förbannelse, eller skjuter sina ofarligga vinkel eller distansskott. Det ser ut att man äger spelet, men i verkligheten så för man spelet, som motståndaren äger.

  1. På dig låter det som att Forsbergs taktik är anledningen till att Troja spelar/hamnar i hörnen?
   Enligt mig är problemet klassiskt för (trubbiga) spelförande lag och beror på viss ”bekvämlighet” – vi tappar fart och tuffhet – samt avsaknaden av spelare med förmågan att överraska/luckra upp en välorganiserad motståndare.
   Venuto verkar tyvärr inte vara svaret.
   Oavsett orsaken måste mönstret brytas snarast, annars sätter det sig på spelarnas psyken. En ”trea” på sex matcher är inte bra nog.

    • Justme on 18 januari, 2019 at 17:47
    • Svara

    Vill inte påstå det, vet inte vad hans soelstrategi är, Troja började med det här (ursäkta, men) skitspeket unde PS tiden och det verkar hålla i sig. I grund och botten tror jag att föreningen Troja saknar (en) Jerry, som hade både hjärta, erfarenhet, fingertoppkänsla och kontakter för att värva mestadels rätt spelare/tränare.
    Jag hoppas att de flesta ändå fördtår vilken ond cirkel de här misslyckade säsongerna skapar.
    Troja, som föreening förefaller allt mer oseriös med AS satsningen , spelarna vill inte stanna eller ens komma till Troja, så man får nöja sig med spelare, som blir kvar på marknaden, efter att de attraktiva lagen har damsugat allt vettigt.
    Ungefär så ser jag på det hela

  • Mats on 17 januari, 2019 at 06:41
  • Svara

  Avsaknaden av målskyttar är total. Bergling är ju en flopp tyvärr.

  • Jonas on 17 januari, 2019 at 07:09
  • Svara

  Trojas powerplay motståndar lag vet att Nilsen eller Edström skjuter från blå vi tänker skott då. Det håller inte motståndarna har lärt sig det. Nån annan kan väl skjuta med

  • Mick-puffen on 17 januari, 2019 at 08:46
  • Svara

  Det känns märkligt att läsa vad du skriver. Jag började titta på sändningen 1-2 minuter innan Vimmerbys 1-2 mål. Det jag såg var tokdominans av Vimmerby och ett extremt blekt Troja. Jag tittade ju 25-30 minuter så troja kan inte ha dominerat mer än max 30-35 minuter. Synd man missade dem för därefter var matchen riktigt tråkig.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud