Inför: KRIF-Troja


Troja åkte på en tuff förlust, full av anledning till självbetraktelse, senast mot Vimmerby. Men matcherna fortsätter rulla på i ett tätt tempo i AllEttan och redan under lördagen är det dags för en ny mycket tuff match. Man ska kampera mot serieledande Kallinge/Ronneby som verkligen fått sitt spel att lossna och lever upp till förväntningarna som Ettans större utmanare till en Allsvensk plats.

Men under grundserien gjorde Troja sina två kanske bästa matcher mot just KRIF. Båda matcherna var otroligt jämna och karaktäriserades av stabila försvar, snarare än giftiga offensiver och i båda fallen vann Troja med uddamålet. Den första, på hemmaplan, med 2-1 och i returmötet säkrade man AllEttan-platsen genom att vinna med blott 1-0. Troja har än så länge under säsongen varit bra på att hålla i trender, kan man därmed förlänga den positiva trenden mot KRIF? Eller blir KRIFs pånyttfödda tokoffensiv för tunga att försvar sig mot?

Troja utmärker sig i statistiken i AllEttan. Man är det lag som skjutit näst flest antal skott (258 skott på 7 matcher) mot motståndarnas mål, men lagets effektivitet är fjärde sämst. Man gör mål på blott 8,53% av sina skott.

Samtidigt är man det lag som släppt till minst antal skott (192 skott på 7 matcher) mot sitt eget mål.

Spelare att se upp med
KRIF: En stor del av KRIFs starka framgångar i AllEttan kan tillskrivas lagets succékedja med Stefan Söder, Daniel Andersson och Sebastian Magnusson. Den kedjan har verkligen gått fram som en ångvält! Söder har exempelvis gjort hela 14 poäng på de sju inledande matcherna.

Troja: Mattias Åkesson leder den interna poängligan sett till hela säsongen, men i AllEttan har Alexander Edström varit snäppet hetare och leder just nu den interna poängligan på åtta poäng. I en tät match där special teams kan bli väldigt avgörande, kan en spelare som Edström bli spelaren som tippar över vågskålen åt Trojas fördel.

Annars stack kedjan med Venuto, Sjögren och Berling ut senast mot Vimmerby och såg ut att kunna ha ett gott samarbete på G. Troja behöver en offensiv kedja som kan gå i bräschen, är det denna?

Senaste matcher
KRIF: 5-4 mot Huddinge, 4-3(ot) mot Tranås, 5-4 mot Grums
Troja: 1-4 mot Vimmerby, 6-2 mot Hanhals, 1-0(str) mot Huddinge

Poängkung (grundserien+Allettan)
KRIF: Stefan Söder 15+20 = 35 poäng
Troja: Mattias Åkesson 8+20 = 28 poäng

Målkung (grundserien+Allettan)
KRIF: Stefan Söder 15 mål
Troja: Mikael Roslund 16 mål

Plus/minus (grundserien+Allettan)
KRIF: Martin Ekström +15
Troja: Mikael Roslund / Alexander Edström +19

Målvakt (Allettan)
KRIF: Oscar Malm 90,06% / 3,07 GAA
Troja: Victor Ragnewall 92,23% / 1,92 GAA

PP / BP Allettan)
KRIF: 25% / 77,78%
Troja: 26,32% / 80%

Tekningar (Allettan)
KRIF: 51,01%
Troja: 53,98%


3 kommentarer

    • loctite on 18 januari, 2019 at 16:56
    • Svara

    Nu spelar ju inte Öhman utan Sjögren mellan Venuto och Berling

    1. Korrekt. Ändrar det :)

  1. En svår match men inte omöjlig, jag tror på vinst, det blir lättare hemresa då.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud