Tufft Visby lyckades inte få Troja ur balans


Visby körde på hårt och tvekade inte en sekund om att sätta in kroppen i alla situationer. Man spelade mycket fysiskt och Trojanerna lär vara lagom möra och ömma tills imorgon. Men trots Visbys försök att banka Troja gula och blå med köttklubban så lyckades man inte få Troja ur balans mentalt och Troja kunde vinna matchen med övertygande 5-1.

Att göra fem mål är ett steg framåt, men rent spelmässigt vet jag inte om jag skulle vilja påkalla några större framsteg. Det man haft problem med tidigare under AllEttan, dvs. förmågan att skapa heta målchanser, visade man inga direkta tecken på att hittat en lösning på. Det är fortfarande rätt krystat och mest snurrande bakom mållinjen.

Matchens karaktär i sig var rätt hafsig, kanske på grund utav Visbys fysiska spel. Kanske på grund av bägge lagens elvispshockey. Sett till spelkvalité var det ingen toppmatch.

Visby spelade som sagt väldigt mycket på kropp och var hårda in på mål när de väl fick pucken i en offensiv omställning. Den råa och raka hockeyn gillar jag personligen, men för Visbys del blev det rätt tydligt att man saknar lite kvalité över 22 spelare för att bli riktigt farliga. Hade man lyckats få Troja ur balans så hade saken kanske varit annorlunda, men Troja höll generellt huvudet kallt och det var bara en kort stund i den andra perioden som Troja tycktes surna till.

Matchens lirare

*** Anton Svensson

** Bagarn

* Hampus Andréen


1 kommentar

  1. Säger ungefär samma som efter Hanhals: stabilt, utan toppar. Men räcker nuvarande spel mot de bättre lagen i serien? (inte mot Vimmerby och KRIF i alla fall).
    Hoppas på en topp-tre-placering oavsett.
    Skönt med Hampus Andréens återkomst.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud