Absurdum när Troja återigen föll


Som så många gånger förr i årets AllEtta föll Troja ikväll på eget grepp. Efter att ha passat sig in i absurdum blev det återigen målsnålt och Troja föll med 1-2 efter straffar mot ett grinigt Mariestad.

Troja fortsätter ha det ofantligt svårt att bränna till i offensiv zon. Och i ärlighetens namn skulle en beskrivning av matchbilden endast vara en copy/paste på matchen mot Huddinge, Vimmerby eller valfri annan match. Tyvärr.

Man får chansen att spela 5mot3 i två hela minuter, men skapar totalt noll framåt. Trots att pucken är under kontroll i offensiv zon det mesta av tiden. Istället passar man fram och tillbaka till absurda nivåer. Den sekvensen är talande för hela matchbilden.

Hotar man inte på sina lägen så trillar en puck in bakåt förr eller senare. Och även om Mariestad absolut inte gjorde en särskilt bra match så fick de förstås utdelning, när Troja sumpade sina chanser. En tuff match mentalt för Ragnewall, men han gav ett oerhört tryggt intryck i kassen.

Vid några tillfällen bränner enskilda spelare till och bryter in mot mål på egen hand, och det var framförallt Roslund och Lindholm som vågade ge sig in på obekväma ytor. Något de fick mycket stryk för, men tillsist gav det utdelning för Roslunds räkning.

KRIF beklagar sig över att de spelar bättre än deras publiksnitt visar. I Trojas fall är publiksnittet bättre än spelet förtjänar. Och då är det ändå under budgeterat.

Men Troja, som organisation, måste visa vad man vill med handling och inte bara med ord. Jag förväntade mig inte inför säsongen mycket mer än vad laget de facto presterat. Alltså i nivå med Pelles första år. Men jag hör många runt om kring mig på läktaren som både förväntar sig spel i kvalserien och avancemang. Och Troja säger utåt att det är målsättningen. Skitbra att vara kaxiga! Men när handlingar och engagemang inte matchar orden så blir det bara tomma ord. Den målgrupp som Troja måsta attrahera till matcherna läser dessutom inte traditionella medier i samma utsträckning som 1999, utan det är sociala medier som gäller. Och det är skillnad mellan att använda sociala medier och nyttja sociala medier.

Matchens lirare

*** Roslund

** Ragnewall

* Lindholm


10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Nu har Trojas ledning snart utarmat allt intresse för föreningen fullständigt. Uteblivna löften om att kvalitet skall in i truppen. Ingen klack att tala om utan ett förbannat trummande som inte ens är i takt. Websändningar utan kommentator. En trupp som dräller utav brunkare och nu även ett sönderläst backspel i pp där alla lag vet att endast Nielsen och Edström vågar avlossa bössan.
  Jag älskar mitt Troja men har inte varit så här deppig och pessimistisk sedan Olaf Ellers dagar.
  USCH!!!!!!!

 2. Måste hålla med ovanstående talare. Att Troja åkte ur allsvenskan direkt har inte enbart påverkat publiken utan även organisationen i helhet. Allt känns mediokert och det finns ingen riktig gnista den här säsongen. Lamslaget och tråkigt, det behövs en förändring nu annars bli vi nya Nybro!

  • Justme on 26 januari, 2019 at 00:13
  • Svara

  Vill inte säga-vad var det jag sa, men kommer inte på ngt bättre.
  Hela föreningen är handlingsförlamad, passiv och avsaknaden av intresse är total.
  Att skapa intresse på FB eller Twitter kostar inte pengar, men det krävs engagemang…som inte finns.
  Det mest tragiska är, att det har varit såhär i stort sett sedan PSs första säsong. Stora visioner på ett A4 blad i ett tomt skyltfönster i en nybbygd palats.

  • Janne on 26 januari, 2019 at 14:54
  • Svara

  Håller fullkomligt med Justme , Denna säsongen är redan körd Håkansson har inte kontakterna så några nyförvärv kommer inte att komma som det ser ut. Får denna styrelse som Troja har sitta kvar så tror jag inte Troja kommer att finnas kvar ,

  1. Just nu så finns ingenting på marknaden att värva om vi ska ha in kompetens men det lär ändra sig snart. DÅ lär vi få se hur ambitionerna ser ut. Det som oroar mej är väl att laget har fått gå så många matcher på kort manskap att kraften kanske inte finns där i ett ev kval.

    • Justme on 26 januari, 2019 at 23:27
    • Svara

    Flera säsonger har sett ut såhär…mer eller mindre. Andra lag lyckas värva, Troja beklagar sig över för tunn marknad. Det kan man göra, men då är frågan, hur har man rustat för att ta sig till AS. Inte alls. Laget, som man börjar grundserien med skall vara tillräckligt för att ta sig till KS. Att man förstärker där, är ok, men man har i princip inget att förstärka, då grunden, stommen är för klen och det behövs allt för mycket. I alla fall i år.

  • whocan on 26 januari, 2019 at 15:40
  • Svara

  Jag kan bara hålla med alla inlägg. Min resa till Arenan slutade efter utträdet från Allsvenskan. Körde Halmstad-Ljungby alla hemmamatcher. Det usla agerandet kring suporterkonflikten symboliserar tyvärr hela organisationen. Det taffliga agerandet genomsyrar föreningen, handfallenheten att agera kort och långsiktigt. Här behövs stora förändringar kring ledarskap, organisation, ny teknik, sociala medier, speaker, matchkommentarer i livesändning och inte minst kontaktnät för att kunna bygga ett lag.

  1. Jag tycker supportrarna kan gå ut och ge sina krav på vad de tycker Troja måste lösa. Vilka problem har man stött på? Vad vill man förändras?

   Så får Troja bemöta den punktlista bäst de vill. Om alla vet förutsättningarna, ökar pressen på Troja.

    • Johan on 27 januari, 2019 at 00:14
    • Svara

    Jag har tre frågor.
    Vem bestämmer i föreningen?
    Hur ställer sig styrelsen till Håkansson?
    Miljonklubben?????

     • Justme on 27 januari, 2019 at 01:47
     • Svara

     I styrelsen är det styrelsemedlemmarna, som bestämmer genom att rösta.
     Vid lika antal röster, ordföranderösten blir avgörande.
     2&3 har jsg inga svar på, men tvivlar starkt på att Håkansson kan belastas för de senaste åren.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud