Fantasilöst och uddlöst


Ett fantasilöst och uddlöst Troja får återigen se sig besegrade. Denna gång med 2-6 mot Kristianstad. Svackan i laget är djup och spelet skriker om avsaknad av både pondus och självförtroende, huvudena hänger långt under axlarna på de flesta av spelarna. Att mycket av problemen sitter mentalt råder det väl ingen större tvekan om, men laget skulle behöva en injektion. Eller ett uppehåll. Men ligger något av det inom en rimlig räckvidd?

I den första perioden är det målvakt Anton Svensson  som räddar Troja. Han är nog den enda i laget som inleder matchen med någon form av pondus och självförtroende och gör ett flertal riktigt starka parader när Kristianstad bjuds på ett flertal öppna målchanser. Något som tvingar Roger Forsberg att ta en time out redan efter blott 13 spelade minuter. Kristianstad känns mer alerta i kropp och sinne och den första perioden är helt och hållet deras. Troja har tur att komma ifrån den perioden med endast ett måls underläge.

I den andra perioden mattas matchbilden ut mer och båda lagen har ungefär lika mycket pucktid. Och Troja får också till en kvittering, efter att Hampus Olsson snott till sig en dålig passning av hemmalaget och kommit i ett fritt läge. Men utöver det skapar man i princip noll. Ett problem som stått sig över ett flertal matcher. Pucktempot är under all kritik och spelet är överlag fantasilöst. Något som gör hela laget tandlöst. Man skjuter en del, men som vanligt så kommer de flesta av dessa skott från utsidan av Kristianstads box där både avståndet är för långt och antalet motståndarspelare i skottlinjen är för många. I stället dräller man med pucken och bjuder på två frilägen som bägge resulterar i ett baklängesmål. 1-3 inför den tredje perioden.

… Och i den tredje perioden händer inte mycket förändring. Man får till några anfall där man tar sig in långt ner i slottet med kroppen och får till skott. Men de lägena är få och man blir för nedslagna av dess misslyckande för att bygga upp något momentum. Återigen; mentalt.

Roslund får dock reducera när Kristianstad låter han stå lite väl fri framför mål under en puckduell bakom mål, en duell Bagarn vinner och petar fram till Roslund som hänger 2-3 med drygt nio minuter kvar av matchen. Men Troja gör bara dessa målen när Kristianstad bjuder på dem, man lyckas inte förvalta sitt puckinnehav till att skapa momentum och målchanser på egen hand. Istället dräller målvakt Svensson med pucken bakom eget mål och bjuder Victor Löfstedt på öppet mål när man jagar kvittering och minuten senare lägger Kristianstad in 5-2 och även 6-2 i öppen målbur på nytt när Troja plockat målvakten för och satsat på sex utespelare.

Just nu spelar Troja högst mediokert, för att inte säga undermåligt, och har långt kvar till den nivå man inför säsongen aspirerade på. Man behöver få upp tempot i puckförflyttningarna, både i uppställt offensiv spel som i uppspel,  och man måste få in både kropp och puck i slottet.  Utanför slottet gör man mycket lite mål, så vida det inte finns folk framför mål, och de flesta av Trojas skott kommer långt utanför slottet utan folk framför mål.

Matchens lirare
*** Anton Svensson
**
*


7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  1. Signifikativt för matchen är tex de tillfällen då Venuto kommer i kanonlägen. Varför inte skjuta istället för att vika ut i hörnet eller att passa vid nästan alla tillfällen? Mest skrämmande var det i början av tredje då han i ett kanonläge vänder utåt och sedan väljer pass till en ISKALL skytt som Anton J.
    Har nog aldrig sett ett lag som tillbringar så mycket tid i hörnen som årets Troja?
    Denna säsongen lär snart vara slut.

      • Justme on 27 januari, 2019 at 19:04
      • Svara

      Hörnbök har Troja spelat sedan PS tiden. Verkar, som att Forsberg körr samma taktik.
      Hursomhelst, Troja är inte svacka, utan man är inte bättre än såhär.
      Några vinster kommer säkett när serien lider mot slutet och lagen har inget att spela för. Sen får vi höra att man vaknat för sent…blä…sedan börjsn av Alletan ksn man säga att man har försovit sig

    • Lynx on 27 januari, 2019 at 21:33
    • Svara

    Väl analyserat. Ni kommer igen, en annan dag…
    Mvh, Kristianstadsbo

    PS. Troja försöker iaf spela, och förlitar sig inte till grishockey som Mariestad gör.

      • Justme on 27 januari, 2019 at 23:39
      • Svara

      Tack för det :)
      Tror dock att säsongen är rökt, det vore slöseri med pengar att plocka in 1-2 spelare för det kommer inte att räcka så här sent in på säsongen.
      Går det bra för er, så kommer Troja igen om ett par år kanske… när/om styrelsen fått tummen ur r****. :)
      Lycka till

    • Johan on 28 januari, 2019 at 07:46
    • Svara

    Troja har ingen styrelse.
    Hade man haft en så hade saker hänt..

  2. En sak jag tänkt på under säsongen!
    Varför går man inte rakt mot mål oftare,
    eller går in och bökar framför målet?
    Vågar man inte för man är rädd för smällar!

  3. Tror också precis som Elias att vi kan ”lägga ner” denna säsongen. Även om man kan hoppas så är det väl naivt att tro att det ska komma in så mycket kompetens att man lyckas vända skutan på rätt köl igen.
    Vad jag tycker så har vi totalt misslyckats med värvningar som Malmborg, Morberg och fram för allt Bergling. Även Sjögren var nog tänkt att kunna producera betydligt mera än vad han har gjort.
    Tror inte heller att Venuto får förnyat förtroende om inget radikalt händer.
    Hampus Olsson tycker jag ska vara kvar då han är ett av de grymmaste ”kärnkraftverken” som jag sett i Troja. Tycker dock att killen borde utnyttja sin storlek bättre och ställa sig och böka framför mål mera. Han borde kunna bli en ny Olof Mårs.
    Men denna diskussionen får vi vänta med till efter säsongen och stötta laget som finns på isen så länge.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud