Inför: Troja-Grums


Spelare att se upp med

Grums: 18-åriga Lukas Söderlund blev så sent som igår klar för SHL-klubben Växjö Lakers, men kommer fullfölja säsongen i Grums innan han ansluter till Kronoberg. Söderlund är en spelare som mycket väl kan vara värd hela biljettpriset, en frisk fläkt på isen med ett ypperligt skott. Men i hans skugga smyger en annan yngling, en yngling som faktiskt leder den interna poängligan, i Jesper Norbäck som precis som Söderlund gör sin första säsong på seniornivå och gör det med bravur. Även välrutinerade Johan Erkgärds har producerat i nivå med ynglingarna.

Inför kvällens match lånar Grums även in tre spelare ifrån Växjö Lakers J20.

Troja: I Trojas läger är väl alla mer eller mindre iskalla för tillfället och samtliga i laget behöver höja sitt spel både en och två nivåer. Men det finns några nyckelspelare vars form är än mer angeläget att få igång igen, jag tänker på power play-backarna Nielsen och Edström vars spel på senaste tiden är högst delaktig i att Troja nu har sämst PP-statistik i ligan. Sen har inte direkt den tilltänkta spetsspelaren Lucas Venuto rosat marknaden och i synnerhet inte den tilltänkta smörpassaren Gustaf Berling. Nu kan dessa spelare inte göra så mycket på egen hand kanske, utan är högst beroende av sina medspelare som de senaste matcherna inte heller varit speciellt heta. Av Trojas 31 mål i AllEttan har endast åtta mål gjorts mot lagen som ligger topp5, alltså har 75% av lagets mål kommit mot lagen på den undre halvan av tabellen.

Kanske det är tränare Roger Forsberg som ska ha en kick i röven för att ha misslyckats med att bryta Trojas negativa mönster och formatera en vinnande lag? Eller kanske sportchef/klubbchef Daniel Håkansson för sitt misslyckade på marknaden och som därmed lämnat ett tunt lag att få stryk både fysiskt och mentalt under flera månader? Kanske är det lite av allt, ansvar vilar nog inte på en enskild individ utan genomsyrar såväl ledning som spelare. Det hjälper nog inte att peka finger… men nog börjar man fungera kring vad som är hönan och vad som är ägget, för omelett har det blivit av alltihopa.

Senaste matcher
Grums: 1-3 mot Mariestad, 2-3(ot) mot Hanhals, 3-4(ot) mot Kristanstad
Troja: 2-6 mot Kristianstad, 1-2(str) mot Mariestad, 5-1 mot Visby

Poängkung (grundserien+Allettan)
Grums: Jesper Norbäck 10+26 = 36 poäng
Troja: Mattias Åkesson 9+21 = 30 poäng

Målkung (grundserien+Allettan)
Grums: Lukas Söderlund 21 mål
Troja: Mikael Roslund 19 mål

Målvakt (Allettan)
Grums: Martin Svedberg 91,41% / 3,57 GAA
Troja: Wictor Ragnewall 92,82% / 1,93 GAA

PP / BP Allettan)
Grums: 25% / 76,92%
Troja: 16,67% / 86,11%

Tekningar (Allettan)
Grums: 44,52%
Troja: 52,38%


1 kommentar

    • Storytell on 30 januari, 2019 at 13:19
    • Svara

    .. Och som alltid är det befriande med någon som vågar säga sin mening. Att skåda given häst i mun. Att granska och våga vara kritisk på ett konstruktivt sätt är en styrka ?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud