Troja tillbaka på vinnarspåret


Troja hittar tillbaka till vinnarspåret igen när de slår jumbon Grums med 4-2 hemma i Ljungby Arena. En match som stod och vägde fram till de absolut sista minutrarna, där Tom Johansson tog tillvara på förtroendet han tilldelats och skickade in 3-2 via en styrning av Hampus Andréen. Slutresultatet 4-2 fastställdes i tom bur, även det av Andréen.

Talande nog var samtliga Trojas mål, om vi bortser från målet i tom målbur, ett resultat av kraftig trafik framför Grums målvakt. Ett steg framåt, eftersom trafik i slottet annars tenderat att lysa med sin frånvaro i Trojas spel. Det fanns även några goda målchanser till, i framförallt den tredje perioden, där en framrusande trojan styrde en krosspass mot mål. De gångerna utan utdelning dock, och de var få till antalet.

I ärlighetens namn gjorde Troja en mycket dålig match. Återigen. Och känslan är att man för var match mer och mer börjar uppträda som ett lag för den nedre halvan av tabellen. Vimsigt, slarvigt, oorganiserat. Men härmed förminskar jag inte Grums insats, de var alerta och frejdiga i sitt spel och lagmoralen kändes hög. Och de hade också lika goda möjligheter att vinna matchen som Troja. Men Troja, vars ledning aspirerar på avancemang, kan vi begära mycket mer av. Det är trots allt ingen allmänhetens åkning, utan en elitverksamhet. Men det är som tidigare sagt kanske inte enbart spelarna på isen och tränarna i båset som ska ta sig i kragen, utan framförallt den ledning som sätter ut diskursen för hela föreningen. Troja behöver revolutioneras.

Tom Johansson fick som sagt ökat förtroende i framförallt den sista perioden efter att varit sjunde back under en längre tid. När lagets backar överlag kändes i obalans så gav Tom ett gott intryck. Han tar för sig på isen och borde rimligtvis inte vara sjunde back mer framöver. Det finns andra i laget som är mer förtjänta av den rollen. Tom har en stor uppsida men har fått mycket lite förtroende under säsongen, kanske delvis på grund av skador, och inte riktigt kunnat bevisa sin talang.

Match lirare

*** –

** Hampus Olsson

* Tom Johansson


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud