Vad skiljer Troja från topplagen?


Jag fortsätter att med jämna mellanrum dissekera Trojas lagbygge till individuell statistik, kanske börjar jag bli tjatig? Men jag vill ändå bryta ner Trojas uteblivna resultat som lag till uteblivna resultat hos individerna som bildar laget. Därmed kommer här en sammanställning av Trojas spelares snittproduktion under grundserien (hösten) kontra AllEttan.

Som ni kan utläsa ur diagrammet så är det endast tre spelare i Trojas lag som producerar i samma nivå nu under AllEttan som de gjorde under grundserien. Det är Öhman, Edström och Hampus Olsson, plus att Andréen och Tom Johansson producerar än bättre nu än i höstas. Men både Andréen och Tom har spelat ett mindre antal matcher på grund utav skador, förhoppningsvis står sig produktionen över tid, men jag räknar för tillfället bort dem när jag jämför med seriens övriga topplag.

En uppenbar del i Trojas kräftgång på senare tid har ju varit lagets brist på produktion, därav är förstås siffrorna ovan inte överraskande. Men Trojas avsaknad av spelare som har kapacitet att producera 1 poäng per match eller liknande är problematisk för ett tilltänkt topplag. I Trojas fall är det bara kedjan med Öhman, Åkesson, Roslund som är någorlunda nära att göra det sett över ett större antal matcher.

Exempelvis har KRIF hela tre spelare som producerar långt över 1 poäng per match (Söder, Andersson, Magnusson) och det gör de mindre sårbara trots att det är ett större glapp ner till spelarna som producerar näst bäst. Man har utöver förstakedjan sex spelare som producerar runt 0,6 poäng per match. I Troja är det två stycken. I Kristianstad finns det sex spelare som producerar runt 1 poäng per match varav Victor Löfstedt sticker ut med 1,5 per match.

Trean Vimmerbys individuella statistik är dock mer lik, fyran, Trojas. Man har två spelare som producerar 1 poäng per match eller mer och fyra därefter som ligger på runt 0,6 per match. Rätt likt Troja som faktiskt har fyra spelare som producerar runt 0,7-0,8 poäng per match och Edström som snittar 1 poäng.

KRIF och Kristianstad sticker ut när jag kollar till spelarnas individuella statistik, och det är väl också därför de ligger etta respektive tvåa i serien, men statistiken säger förstås inte allt utan det finns förstås bottenlag som har väldigt produktiva spelare men som ändå inte mäkta med att knyta ihop säcken. Därför kommer här nedan även en sammanställning över antalet spelare varje lag har som producerar 0,5 poäng i snitt per match eller bättre. Och då kan vi helt plötslig urskilja ett intressant mönster som stämmer bra överens med lagens tabellposition.

Antal spelare som producerar 0,5 poäng per match eller bättre
KRIF: 11st
Vimmerby: 10st
Kristianstad: 9st
Troja: 8st
Tranås: 7st
Mariestad: 7st
Hanhals: 7st
Grums: 5st
Huddinge: 5st
Visby: 5st

Och antalet ovan korrelerar rätt bra med lagens effektivitet som ni kan se nedan. Med undantag för just Troja och Hanhals.

Lagens effektivitet (mål på % av skott)
KRIF: 11,57%
Kristianstad: 10,32%
Vimmerby: 10,13%
Tranås: 9,44%
Hanhals: 9,40
Mariestad: 8,63%
Troja: 7,95%
Huddinge: 7,71%
Grums: 7,48%
Visby: 6,28%


7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Berra on 31 januari, 2019 at 21:11
  • Svara

  Verkar ha gått troll i klubben. Precis som med Pelle förra året… Egentligen många bra hockeyspelare men man lyckas inte locka fram det bästa ur dem samtidigt. Framförallt inte när det gäller. Ledarnas och tränarnas uppgift är ju just detta.
  Att bygga mod och bryta mönster. Sitter det i väggarna??

  • Justme on 1 februari, 2019 at 17:04
  • Svara

  Fiskar ruttnar från huvudet heter det.
  Handen på hjärtat, Troja har inte haft ngn stark säsong på 4-5 år.
  Visst tog man sig till AS 1 gång, dock med mer tur än skicklighet. Lite omfiskuterade domslut osv
  Varje säsong blir svagare och svagare. Namnet Troja är inte samma, som det har varit, svårt att få in bra spelare. Man får det, som blir över mer eller mindre. Mycket tomt prar, kass kommunikation och marknadsföring. Ett inlägg på FB kostar inget, men Trojas är lika inyressanta och uppseendeväckande, som en smutsig jumpasko i soporna.
  Som att den, som skriver de gör det för han/hon måste, men lägger 0 tid på det. Så är hela resten av det stora hela också.
  Om inte föreningen-styrelsen-tränarstaben är där 100%, är inte spelarna det heller.

  • Johan on 1 februari, 2019 at 19:05
  • Svara

  Jag håller väl inte riktig med dig med att Troja inte haft något bra på 4-5 säsonger. Tycker Pelle byggde en riktig lagmaskin son bara tutade på. Blev svårare i allsvenska givetvis!
  Men om de va tur vet jag inte om jag håller med om! De fick ett segermål mot Mariestad godkänt som inte skulle vart mål! Men helt ärligt! Jag tycker de va de klart bästa laget hela den säsongen! Vare sig man spelade en grundserie eller en kvalserie.
  De som oroar mig nu är att jag trodde Troja skulle bli bättre o bättre ju längre säsongen höll på men tyvärr går de åt motsatt håll.

   • Johan V on 1 februari, 2019 at 20:47
   • Svara

   Det måste in någon sportchef utifrån som börjar om på noll.

 1. Nåja så jävla illa är de inte som folk verkar vilka få se till. Kan troja få igång spelet som troja visade stundtals i grundserien så kan de bli en lång säsong.

  1. Vilja*

   Syftar naturligtvis på varumärke i första hand, finns fortfarande mycket respekt i hockeysverige. Justme, verkar som om du tycker att allt är ett enda stort mörker. Tråkigt att läsa. Alla har såklart rätt till en åsikt, de får man respektera.

    • Justme on 2 februari, 2019 at 17:15
    • Svara

    Just nu är man nog rätt nära botten i ljuset av de senaste 30 åren.
    Det är väldigt lite man gör, även saker, som inte kostar ngt, bland annat på social media.
    Är man ute efter att göra ett slutgiltigt div1 lag av Troja så gör man definitivet ett bra jobb, men då skulle man också informera om det, så förväntningarna inte är annat än målsättningen

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud