Troja straffade återigen ett starkt Tranås


Ett steg i rätt riktning i den första perioden. Troja inleder fartfullt och har betydligt mer aggression och desperation framför mål än vad vi sett tidigare under AllEttan. Det betalar sig också, i form av ett ledningsmål tidigt i matchen efter att Gustaf Berling lajvat Justin Kelly och spelat fram till två farliga målchanser i sitt första byte och sen smörpassar in en puck till Venuto framför mål, en puck som styrs in till 1-0, i sitt andra byte.

Matchbilden tonar ute något cirka 10 minuter in i perioden och Tranås får en chans i power play, en chans man inte lyckas utnyttja för fem öre. Utan istället är det Troja som får till två skott mot Tranås mål. Men en försvarsmiss direkt efter box playet ger ändå Tranås möjligheten att kvittera, vilket de också gör. Troja får också en chans i power play mot slutet av perioden, en spelform Troja varit iskalla i de senaste matcherna, men även i denna spelform känner jag att man tog ett steg framåt. Det var mer rörelse på spelarna och det fanns trafik framför mål, vilket är en bra skillnad gentemot det statiska power play-spel man bjudit på tidigare. Dock blev det inget mål och trots att man får anse att den första perioden var i Trojas händer så gick man till pausvila med ett lika resultat.

Men i den andra perioden svänger också matchbilden över helt till Tranås fördel. Troja tar två steg tillbaka och Tranås äger matchbilden och skapar massa heta målchanser när Troja slarvar och låser fast sig själva i sin egen zon. Vilket förstås innebär att målchanserna framåt lyser med sin frånvaro till följd av att Troja mest får slå ifrån sig pucken när de väl får den under kontroll. Periodens kanske enda farliga Troja chans stod Felix Wermelin för när han kom i ett 2mot1-läge, han valde att avsluta själv. Vilket han gjorde helt rätt i! Hans skott letar sig in hög över målvaktens axel vilket innebar att han gjort sitt första A-lagsmål.

Den tredje perioden fortsätter i samma takt, Troja är tillbaka i gamla synder och det är tydligt i den andra och tredje perioden att Troja saknar en del grit i och med att man har en hel kedja av sådana spelare på frånvarolistan i form av Andréen, Sjögren och Törnkvist. Troja klarar trots det av att hålla nere matchresultatet och med blott 20 sekunder kvar av matchen lyckas Mattias Åkesson prickskjuta in 3-3 när man har power play och plockat ut målvakten för att satsa på sex utespelare. Åkesson gör också två viktiga mål i den efterföljande straffläggningen, men det är Lucas Venuto som fixar extrapoängen.

För att summera matchen, Troja gör en stark första period med mycket fart och raka linjer mot mål. Men tappar mer av sitt spel i den andra och tredje perioden där man är rejält tillbakapressade av Tranås och tar en del dumma beslut och slarviga utvisningar. Men man är tuffare framför mål återigen och lyckas därmed göra sina mål trots att man inte har ett tydligt spelövertag, vilket är ett stag framåt.

 

Matchens lirare

*** Morberg

** Ragnewall

* Åkesson


2 kommentarer

  • Mathias on 2 februari, 2019 at 22:01
  • Svara

  Gött att de nån gång ger resultat att ta ut målvakten, 2p är bättre än 0.

  • Cheken on 3 februari, 2019 at 00:23
  • Svara

  Satt länge och funderade vad ”grit” stod för. Googlade och fann att det var ett suveränt uttryck i sammanhänget ?

  GRIT måste fr o m nu vara Trojas ledord..

  Grit är ett begrepp som myntats av den amerikanska psykologen Angela Duckworth. På svenska kan det översättas till “gry” (som i “det är gott gry i grabben”), driv, karaktärsstyrka eller jävlar anamma. – Kort sammanfattat handlar det om en förmåga att hålla fast vid långsiktiga mål, och att inte ge upp vid motgångar.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud