Inför: Huddinge-Troja


Spelare att se upp med

Huddinge: Huddinge kallas ofta för Talangfabriken, för dess förmåga att förädla talanger. Ett koncept man nästintill är tvungen att anamma eftersom man totalt lever i periferin under Södertälje, Djurgården och AIK i Stockholmsområdet och därmed saknar publikunderlag att värva färdiga stjärnor. Förvisso har man lyckats behålla några riktigt vassa spelare just på grund sitt geografiska läge. Men nog om det. En spelare som gått starkt hela säsongen och som inte bromsats av AllEttans tuffare matcher är Oscar Bergkvist som redan övertriumferat sina föregående säsonger i Hudiksvall, som även de var starka! Och efter en svag höstsäsong har trotjänaren Björn Jonason börjat hitta målet igen och hängt in starka sju puckar i AllEttan.

Vidare så har lagets bägge målvakter Fahlström och förstaårssenioren Eltonius och ligger i toppen av AllEttans målvaktsstatistik.

Troja: Troja saknar idag Anton Johansson, Eric Henriksson, Bagarn, Hampus Andréen och Tobias Törnkvist. Tuffa avbräck återigen för Troja. Men laget får samtidigt ett tillskott i form av dansken David Madsen ifrån Malmö. Madsen är en spelare för de lägre kedjorna som ska kunna bidra med tuffhet och tyngd. Ska bli spännande och se hur han hanterar seniorhockeyn i Ettan, kommer troligtvis göra en hyfsad inverkan om än inte offensivt.

Annars har det framförallt varit Trojas ”gubbar” som bidragit offensivt i AllEttan. Alexander Edström har gjort imponerande 13 poäng på 13 spelade matcher och utgör en nyckelspelare i såväl power play som 5mot5. Även Mattias Åkesson har producerat förhållandevis starkt med sina 5+5 poäng på 13 matcher och Mikael Roslund har även han gjort fem mål. Kul att se att det är de spelare med störst Troja-hjärta som också producerar framåt.

Anton Svensson kommer att vakta kassen.

Senaste matcher
Huddinge: 5-1 mot Hanhals, 1-3 mot Kristianstad, 2-3(ot) mot Vimmerby
Troja: 4-3(str) mot Tranås, 4-2 mot Grums, 2-6 mot Kristianstad

Poängkung (grundserien+Allettan)
Huddinge: Oscar Bergkvist 16+26 = 42 poäng
Troja: Mattias Åkesson 11+21 = 32 poäng

Målkung (grundserien+Allettan)
Huddinge: Oscar Bergkvist 16 mål
Troja: Mikael Roslund 19 mål

Målvakt (Allettan)
Huddinge: Pontus Eltonius 93,56% / 2,15 GAA
Troja: Anton Svensson 91,98% / 2,55 GAA

PP / BP Allettan)
Huddinge: 17,02% / 84,31%
Troja: 18,92% / 84,09%

Tekningar (Allettan)
Huddinge: 49,01%
Troja: 53,27%


2 kommentarer

    • Mathias on 6 februari, 2019 at 15:43
    • Svara

    Ska bli intressant att se laguppställning ikväll. Har troja ens 3 fulla femmor? Eller hur många j20 spelare används ikväll? Känns som om de kan bli ett stort gäng.

    1. Madsen, Svensson, Wermelin bildar en kedja. Så räknar jag rätt kommer man till spel på 3 kedjor + 2. Så nästan fyra fulla.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud