Femtio nyanser av Troja


Första perioden inleder Troja starkt med en hög press i en period som karaktäriseras av ett högt speltempo från bägge lagen. Tempot var nästintill för högt, för lagen behärskade inte riktigt det. Utan det bjöds på en svängig period utan något vidare ordnat spel från något av lagen, pucken gick emellanåt som bollen i ett flipperspel mellan klubbor, skridskor och sarg. Man fick dock intrycket att Huddinge hade en bättre förmåga att komma fram till heta målchanser än Troja, ett Troja som mest smekte sarghörnen när de kom in i offensiv zon. Men summa summarum var det ändå en rätt jämn period där inget av lagen fick något större övertag. I slutet av perioden fick Troja till en av sina få målchanser i perioden och det var tack vare en mycket elegant passning av Berling in i slottet där Lindholm kom framrusande och styrde in 1-1. Berling inblandad i mål för andra matchen i rad alltså, ett positivt besked då han är en av de offensiva stjärnorna som laget är i stor behov av att få igång.

Den andra period fick däremot en helt annan karaktär. Matchens höga tempo tog ut sin rätt… på Troja. Periodens sista 10 minuter dominerar Huddinge fullständigt, de är betydligt alertare i skridskoåkningen och det får utdelning i både offensiv press och heta målchanser. Huddinge behärskar matchtempot bättre helt enkelt, medan Troja svettigt blickar mot matchuret bönande efter en periodpaus. Att man går ifrån den andra perioden med bara ett måls underläge ska man vara väldigt nöjda med. Det resultatet kanske man mycket kan tacka Anton Svensson i mål för.

Den tredje perioden är Trojas starkaste period spelmässigt. Huddinge får in ett 4-2-mål tidigt i perioden men Troja har ändå en helt annan energi i den avslutande perioden och har mer trafik mot mål än tidigare i matchen. Kanske är det en följd av att Huddinge blir mer intresserade av att försvara sin ledning och därmed blir mer passiva, men det är förstås också en följd av att Troja blir mer desperata när de ska jaga ikapp ett underläge. Och den desperationen betalade sig! 2-4 blev 4-4 efter en show av framförallt Mattias Åkesson. För andra matchen i rad hämtar man alltså upp ett underläge i slutminuterna och tar matchen till förlängning. En förlängning som slutar med seger till Huddinge. Men med tanke på matchens karaktär och Trojas skadeläge så är det ett väl godkänt resultat! De senaste två matcherna borde gett Troja lite självförtroende

En rätt märklig match. Tre perioder med i princip tre olika karaktärer. Just ojämnheten inom en match är Trojas akilleshäl, man har svårt att hålla samma nivå en hel match igenom och blandar toppar och dalar om vartannat. I och med detta ställer man också till det när jag ska utse matchens tre lirare, då matchens ombyte av karaktär också betydde att det var olika spelare som gjorde det olika bra beroende på matchens skede. Trucken spelade till exempel väldigt mycket och med kraft i den andra perioden när Troja var tillbakapressade medan Venuto var mycket delaktig i den förbättrade offensiven i den tredje perioden. Men sett över 60 minuter var det nog tre herrar som höll jämn nivå matchen igenom. Och det var de gamle rävarna;

Matchens lirare
*** Mattias Åkesson
** Alexander Edström
* Anton Svensson


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Troja hade cirka tio spelare som spelar halva matchen. Stort jobb att få med sig en poäng. Mycket slit och hjärta. Med tanke på hur tunt laget kändes är en poäng mer eller mindre att betrakta som en seger.

  Tycker däremot att Venuto blandar alldeles för mycket och är loj i försvarsspelet. Kan han bättre eller är det här allt? Överlägset sämst +/- i laget därtill.

  • Johan on 7 februari, 2019 at 03:10
  • Svara

  Fler skador oxå..
  Kul att se Troja J-20 mot Hanhals på lördag. Tror på en väldigt låg publiksiffra tyvärr men denna sitsen har den sportsliga ledningen bäddat för.

   • johan b on 7 februari, 2019 at 12:34
   • Svara

   jag tror och hoppas på en publiksiffra på runt 3000,
   vill man ha bättre hockey i ljungby så får man ju se till och ta sig till arenan, annars är de ju svårt o klaga på att de inte värvas in spelare..

  • No on 7 februari, 2019 at 12:57
  • Svara

  Bort med Daniel Håkansson. Han var en duktig spelare, men han har uppenbart alldeles för små visioner. Han är inte mogen att vara vare sig klubb- eller sportchef. Han har ju totalt misslyckats med att bygga ett lag. Det är ett evigt småhattande med tillfälliga nödlösningar hit och dit. Jerry Andersson är ju ledig, och går hemma i Ljungby. Ett proffs med klubbhjärta, mitt framför ögonen på alla. In med honom bara. Han har erfarenheten, kontaktnätet och auktoriteten som Håkansson saknar.

   • Johan b on 7 februari, 2019 at 19:26
   • Svara

   Kan bara hålla med. Visionerna är de nog inget fel på! O trojahjärta är lika stort hos Håkansson som hos Jerry.
   Jerry har kontakter o erfarenheten.

  • Buckshot on 8 februari, 2019 at 07:09
  • Svara

  Ja Håkansson har gjort sitt. Han har gjort Troja ointressant.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud