Krystad seger


Trojas tradition att köra över Hanhals, bröts i afton. Troja saknade återigen sju ordinarie spelare i laguppställningen och ställde vid några tillfällen en hel femma på isen enbart bestående av juniorer från J20-laget. Och med ett så tunt lag följde också en krystad Troja-insats. En insats som dock växte något med tiden och Jonathan Nielsen klev fram med ett jättesnyggt coast to coast-mål under övertiden. Ett mål som innebar seger till Troja, 2-1.

Men med en guldchans att attrahera de 1500 som vanligtvis inte brukar gå på hockeyn var matchen en besvikelse. Det finns anledningar till att Trojas insats var något loj, för att inte säga dålig, men matchens karaktär blev tyvärr sådan att de fick de 1500 som brukar gå att börja tvivla på vad de egentligen betalar för. Troja har tur att ha ett starkt juniorlag att kunna plocka upp spelare ifrån. Ett J20 som för övrigt säkrade sin serieseger genom seger mot Halmstad idag, trots att de bästa idag spelade med A-laget. Men i det långa loppet är det inte hållbart, Troja behöver stärka upp med fler kroppar om de ska kunna bli slagkraftiga i play-off.

Matchens lirare

***

** Lindholm

* Edström


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Justme on 10 februari, 2019 at 16:56
  • Svara

  Riktigt svårt att hitta ngt positivt att skriva, för på något sätt fattar inte jag det stora hela…the big picture.
  Som det ser ut nu, rustar föreningen Troja fullt för div 1 nästa säsong också…hela säsongen såg ut så.
  Men varför kommunicera annat i så fall? Skapar irritation och besvikelse.
  Förstärka nu och dra in 4-5 nya spelare såhär sent in på säsongen? Knappast ngn mening. Man kommer inte till AS 2019, det säger sig självt, men man har om inget annat oturen med skador/sjukdomar att skylla på i slutändan….well-well…
  Man anstränger sig snäppet mer på FB i alla fall, för att hitta ngt positivt också.

   • Mathias on 10 februari, 2019 at 19:56
   • Svara

   Jag kan inte minnas att jag har läst att troja SKA UPP denna säsongen, däremot så snabbt som möjligt, beroende på hur snabbt alla unga spelare utvecklas.

  • Johan on 10 februari, 2019 at 21:03
  • Svara

  Men man får väl ändå anta att ambitionen är/va att gå upp i år. Nu handlar de väl mest om att gå så långt som möjligt o försöka tjäna en hacka. För uppflyttning kommer de inte att bli. Men om man får tillbaka lite spelare o kan hitta en lite formtopp kan de bära till en kvalserie. Men då krävs en stor portion tur o att ragnevall står på huvudet i playoffspelet.

  Positivt med nästan 3000 igår iaf.

  • Mikael on 12 februari, 2019 at 19:18
  • Svara

  Helt klart är att man känner att man är på väg att svänga lite. Resultat i ära men hockey skall vara en folkfest. Att vara många med ett gemensamt mål på läktarna är så mycket viktigare än man kan tro. Ibland kan jag ( hör och häpna ) nästan föredra att förlora en match om stämnigen på läktaren är den rätta än att vinna inför 1300 trötta människor som är där för att man inte har någonting bättre för sig. Men observera att dessa 1300 personer önskar ingenting hellre än att få komma till en feststämning. Det är vi som är på plats match efter match som måste göra det. Vi kan inte vänta på att någon annan skall fixa det åt oss i så fall får vi vänta tills fan hämtar hem oss. Vi som är där får skapa stämning så att andra som hör om oss vill dit och delta så att vi hamnar i en skön spiral uppåt igen. Läktar mentaliteten gagnar alla. Så väl spelare som åskådare. resultat som intäkter attraktivitet till nykomlingar som sponsormentalitet hos våra lokala företagare. Med andra ord vi måste slut gnälla det är fan i mig upp till oss. Troja forever. Med vänlig hälsning, Mikael Frisk

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud