Ragnewall storspel bäddade för seger


För första gången på ett bra tag såg Trojas laguppställning slagkraftig och habil ut inför matchen mot Hanhals ikväll. Troja hade fullt lag på så när att Bagarn och Berling saknades. Det vaggade in en känsla av förhoppning om att Troja skulle kunna göra proceduren kort av det första play-off-mötet. Men det blev en match som stod och vägde in i det sista. Efter 60 minuters spel klev Troja av isen med segern med segersiffrorna 3-1 efter två mål av Mattias Åkesson och ett straffmål av Venuto. Varav tre av matchens fyra mål kom under den sista periodens avslutande halva.

En match där framförallt Trojas målvakt Wictor Ragnewall agerat rena rama väggen och gjort ett flertal kvalificerade räddningar i såväl den första, andra som den tredje perioden och därmed bäddade för segern, trots att det offensiva spelet kanske inte riktigt klickade i för Trojas del.

Hanhals uppträdde inledningsvis i matchen mycket mer alert än Troja och hade mer fart och fläkt i sitt spel. En fart och fläkt som gav dem en hel del kontringar och instick till farliga målchanser. I den första perioden hade man exempelvis två skott i ribban och ett bra flyt i det offensiva spelet. Men Trojas målvakt stod som sagt pall vid flera tillfällen. Trojas målchanser kom först och främst efter man forecheckat högt i offensiv zon och på så sätt jobbat fram en del lösa puckar som resulterade i en del halvchanser. Men Troja saknade samma flyt i spelet som Hanhals hade, man var betydligt mer ”ovän” med pucken,

Först i den andra halvan av den andra perioden fick Troja lite momentum i matchen, i efterdyningarna av en power play-chans. Man kunde flytta upp spelet något och fick mer tryck i offensiv zon. Och då kom även utdelningen, dock på en spelvändning signerad Mattias Åkesson. Ju längre matchen led tycktes det gå att urskilja ett mer rutinerad spelsätt i Trojas spel kontra Hanhals. Troja tuffade på, utan att egentligen dominera eller kontrollera matchen, och tålmodigheten gav utdelning. Först var det Åkesson som återigen var framme, denna gång högg han på en lös retur nära kassen, och senare Johan Lindholm som slet sig fri i box play, blev fälld och tilldelades straff. En straff Venuto förvaltade.

Hanhals fick ett tröstmål i slutet av matchen och Trojas segersiffror tillskrev 3-1. Retur på fredag i Ljungby Arena, vinst och man är vidare till Play-off 2.

Matchens lirare
*** Ragnewall
** Nielsen / Trucken
* Åkesson


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Lena on 26 februari, 2019 at 21:43
  • Svara

  Det var Johan Lindholm som slet sig fri och fälldes. Venuto fick lägga straffen.

  1. Tack! Ska korrigera :)

  • Rödvit on 26 februari, 2019 at 22:03
  • Svara

  Troja har mycket bra målvakter. Där har Håkansson lyckats, mvg.

  • tompalitos on 26 februari, 2019 at 22:39
  • Svara

  Rödvit:
  Wiktor och Anton håller Allsvensk målvakts klass.
  Back och forwards uppsättningen ser på pappret ut som ett riktigt bra Div 1 lag.
  Men spelet klickar inte i.
  Idag gör man en riktigt stabil match.
  Men ca 20 skott framåt är för dåligt.
  Hanhals har ett helt annat tempo i sitt spel sett över 60 minuter.
  Back: Roos i Hanhals var ju på en nivå över övriga.
  Troja saknar en riktigt riktigt bra back som kan spela 30-35 minuter likt Roos gjorde för Hanhals.
  Närmast dominant!
  Var även det i matchen för några veckor sedan i Ljungby.
  Den mentala biten.
  Känns som Troja åker med handbroms och ett ton på sina axlar istället för att bara gasa.
  Eller så är man inte bättre!
  Vi håller och hoppas på er killar.
  Lycka till framöver!!!

   • Mattias on 26 februari, 2019 at 23:30
   • Svara

   Det är samma Roos som spelade i Troja för några år sedan..

 1. Troja vinner till 60% tack vare Ragnewall och 40% via det mentala övertaget man faktiskt har på Hanhals sedan tidigare.
  Vi ska vara MYCKET glada för den här vinsten; spelet stämmer inte alls, laget skapar mer eller mindre ingenting framåt, det känns nervöst och kraftlöst. Vi kunde lika gärna ha förlorat kvällens drabbning.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud