Troja vidare i Play-Off


Troja fortsatte på den inslagna vägen och manövrerade ut Hanhals via en mycket stark defensiv insats, återigen. Och med en solid och trygg defensiv behöver man inte göra så mycket mål. Troja vinner med 3-0 efter att det sista kommit i tom kasse med en minut kvar att spela. Därmed är Troja vidare till Play-Off 2 som inleds på tisdag. Bland de övriga matcherna gick de flesta vidare till en tredje avgörande match imorgon, så av lagen i PO1 är det bara Piteå, Troja och Forshaga som är klara för fortsatt spel i dagsläget.

Den första perioden idag var det absolut bästa ur Trojasupport perspektiv. Troja satt upp uppspelen snabbt och resolut och kom därmed in i anfallszon med fart. Och man drev mot mål med en härlig aggression. Det osade många gånger kring Söderblom i mål, men han gjorde ett flertal tillsynes omöjliga räddningar där Troja mer eller mindre hade öppet mål! Men trots hans fenomenalitet så var det ett riktigt höstlöv som dalade in mellan benen på honom, en dumppuck av nya Ibrahim!

Den andra och tredje perioden var av betydligt mer hafsig karaktär. Särskilt den andra. Hanhals öppnade förvisso upp sitt spel en del och bjöd på lite öppna ytor och resulterade i frilägen för Troja, men i övrigt var det kamp och slit om pucken utan något större spelövertag åt något håll. Troja höll ihop sin defensiv och Ragnewall visade återigen prov på en jävulsk kvalskalle, utan minsta antydan till nerver. Kanske till följd av den utomordentliga hjälp han fick av övriga laget i att hålla rent framför egen kasse.

Troja fortsätter gäckas av ineffektivitet. Men samtidigt spelar man rutinerat och med pondus i det defensiva spelet. Nu när laget återigen är fulltaligt, tycks spelet får mer tyngd. Skulle man kunna spela med samma aggression i offensiven som man hade i första perioden idag i en hel match, eller åtminstone 40 minuter, så skulle man bli väldigt giftiga.

Men oavsett, Troja går nu i in nästa omgång med en go känsla och stor tilltro till sitt spelsätt.

Hanhals, som varit ett av säsongens överraskningslag, har något intressant på gång. Talangfullt och en sund organisation- och spelidé. Ska bli intressant och se om de kan bygga upp något riktigt slagkraftigt på sikt. En av de som imponerat stort på mig under våren är #19 Roos, en rätt stor men rörlig back som spelar med stort pondus. Skulle inte bli förvånad om HA, eller rent av SHL-klubbar, visar intresse för honom. Om inte annat så kommer han vara Ettans bästa back kommande säsong.

Matchens lirare

*** Backpar Nielsen / Edström

** Backpar Trucken / Anton

* Sjögren / Ragnewall


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Elias, har du koll på vad som krävs för att troja ska få välja motstånd på söndag? Hur många lag måste skrälla i po1?

  1. Två av Piteå (redan klara), Vimmerby och Hudiksvall måste åka ut för att Troja ska bli rankade som 6a och därmed få välja. Dock får man då välja som sista lag och får därmed det lag som blir över.

   1. Sant, men hemmafördelen väger tungt enligt mig. (Även om hemmastyrkan har lyst med sin frånvaro denna säsongen). Dags att ta fram den resten av säsongen nu.

   • Ted on 1 mars, 2019 at 23:08
   • Svara

   3 lag som är bättre rankat måste åka ut. Om 2 lag åker ut få vi iaf hemma fördel.

    • Ted on 1 mars, 2019 at 23:12
    • Svara

    Tänkte helt galet. Glöm det jag skrev… ☹️

  • Justme on 5 mars, 2019 at 14:51
  • Svara

  Troja har inte plockat en enda poäng av Vimmerby denna säsong, gjort 4 mål på 4 matcher och släppt in 15. Nollade i 2 av 4 matcher.
  Det krävs nog mer än ett mirakel för att ta sig förbi Vimmerby.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud