Blytung förlust


Säsongens kanske bästa match sett till spelkvalité riskerar att också bli säsongens sista hemmamatch. Troja gjorde 40 minuters stenhård match, med hög fart och aggressivitet och såg ut att hittat segerreceptet på sitt boogieteam Vimmerby. Men en passivitet och två mindre välgenomtänkta beslut i matchens slutperioden dödade festen. Vimmerby hittar återigen en väg att vinna på mot Troja och åker ifrån Ljungby med seger med 2-1.

Troja inleder matchen mycket piggt och sätter hög press på Vimmerby. En press som ofta resulterar i att Vimmerby spelar fast sig själva i egen zon, vilket är ovanligt att se Vimmerby göra. Troja går från perioden med ett klart övertag i antalet heta målchanser och klarar dessutom av ett fyra minuters långt BP i slutet av perioden med bravur. Men trots det står det 0-0 på tavlan.

Den andra perioden tappade lite intensitet, men Troja spelade fortfarande med mycket fysik och fick fast pucken i offensiv zon. Både TT och Åkesson har mer eller mindre öppet mål vid ett varsitt tillfälle, men ineffektiviteten fortsätter grina Troja i ansiktet. I stället är det Andréen som styr in 1-0 på en spelvändning i slutet av perioden.

… den sista perioden faller Troja som sagt tillbaka i och perioden är ganska intetsägande fram tills man gör ett fatalt misstag i egen zon och bjuder Vimmerby på kvitteringen. Strax efteråt tar man ytterligare ett dåligt beslut i egen zon och försätter sig själva i box play. I vilket Vimmerby tar ledningen i. Troja gör sen goda försök att kvittera och har en puck liggandes på mållinjen med mindre än 10 sekunder kvar av matchen. Men det vill sig inte. Vimmerby segrar, med blotta förskräckelsen, och Troja faller återigen på eget grep.

Denna matchserie och Vimmerbys mentala övertag är läskigt likt Västerviks dito 2014/2015. Nu har Troja en chans att vända på steken.

Matchens lirare

*** Lindholm

** Nielsen

* Åkesson


7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Vi vinner borta mot Hanhals via vårt psykologiska övertag (trots att H. är det bättre laget under majoriteten av matchen) och förlorar hemma mot Vimmerby av samma exakt samma (omvända) anledning.
  Två mål framåt på fyra fighter mot Vimmerby, då blir misstagen extremt synliga/dyrbara. Vi blir lite ängsliga i tredje perioden, det räcker för Vimmerby (som för övrigt är ett bra/smart spelande lag).
  Trojas fina insats ger åtminstone lite hopp inför bortamatcherna – Troja i med- och motgång!

   • Justme on 6 mars, 2019 at 08:46
   • Svara

   Du har nästan helt rätt i det du skriver. Troja förlorar också på grund av för omständligt och för komplicerat spel. Många ggr ser det bra ut, men med närmare eftertanke, är det ett väldigt ineffektivt spel de presenterar. man äger puck, skjuter ofarliga skott, men skapar ytterst få riktigt vassa chanser. Det i sig resulterar i mentalt underläge. Där finns vissa lag, (som Vimmerby), som Trojas spelidé inte alls fungerar emot, men trots det, kör man ”sitt eget”..där tycker jag att man borde anpassa spelet till det lag man möter, man kan inte köra samma spår för då blir man avläst och utmanövrerad.

  • Mathias on 5 mars, 2019 at 22:29
  • Svara

  Tungt tungt tungt nu. Otroligt besviken. Men inte fan ska säsongen ta slut nu när vi faktiskt börjar spela bra hockey, denna kvalitet och fokus har man ju väntat på hela säsongen.

  NÄ kom igen nu, 2 raka i Vimmerby är det som gäller nu. Kom igen troja !!

  • Lucky winner on 5 mars, 2019 at 23:28
  • Svara

  Gillar Forsberg. Bra personlighet. Men att inte ha lyckats få till ett fungerande PP på en hel säsong är inte tillfredsställande. Dags att pröva något nytt. Det finns ju kreativa spelare i laget. Nu har Ibrahim tillkommit. Venuto har det i sig.

  Att fortsätta gå framåt när man har övertaget är också en väg att prova. Nu blir det för ängsligt vid ledningsmål. Då kommer de där horribla misstagen. Våga vinn.

  Minns kvalserien mot Mariestad nu..

  • Johan on 8 mars, 2019 at 20:21
  • Svara

  Den här klubbledningen är den svagaste i Trojas historia..
  Kolla resultaten givet förutsättningarna.
  Vila i frid Troja

   • Mathias on 9 mars, 2019 at 01:10
   • Svara

   Ähh lägg ner för fan !!, nämn aldrig ”vila i frid troja” igen.

  • Kjelle on 9 mars, 2019 at 14:47
  • Svara

  Bit hop o kom igen nästa säsong. Fast får nog lov att säga att jag trodde på lite mer spel, åka ut mot Vimmerby!? Visst hör Troja som lag hemma i Allsvenskan , men för tillfället känns det som att Troja blivit omkört av både Vimmerby, Tranås och Kalmar. Nu behöver det gås tillbaka till grunderna o börja om från början. Tycker synd om publiken i Ljungby som ändå ställer upp bra. Nej få iordning på allt vad det gäller klack osv . Ge Forsberg o alla andra en chans att göra något till nästa säsong. Hoppas som sagt på att Troja kommer tillbaka igen till Allsvenskan igen.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud