Trojas säsong är över


Trojas säsong 2018/2019 slutar vid 44 matcher. Troja lyckas ta dagens match till förlängning, men får återigen se sig besegrade med 1-2. Troja får därmed gå på sommarlov den åttonde mars, medan Vimmerby fortsätter jaga drömmarna om Allsvenskan.

Första perioden innehöll en hel del känslor, men inget lag kändes speciellt giftiga i offensiven. Från Trojas del var det mest fösare och skott från usel vinkel som letade sig fram och det enda riktigt heta var Tobias Törnkvist. TT brann i varje byte och var på såväl domare som Vimmerbyspelare, även om man kan diskutera huruvida man ska lägga energi på att snacka eller spela så var det befriande att se någon brinna och spela med hjärtat utanpå tröjan. Perioden var hyfsat underhållande trots sin avsaknad av klara målchanser, mycket på grund utav känslorna och den höga farten som spelet höll. En tanke som slog mig dock, när Troja fick en chans i PP i slutet av perioden, var att Roger Forsberg tycks vara väldigt ointresserad av att röra om i kedjorna för att ruska om. Troja PP har varit iskallt under hela play-off, ändå envisas man med att fortsätta nöta samma formation hela tiden. Lite märklig taktik i detta skedet av säsongen kan jag personligen tycka. Men visst, samtidigt är det inte direkt någon i Trojas lag som varit het offensivt. Så vem skulle man ersätta med?

I den andra perioden gav känslorna sig uttryck i mer fysiskt spel i form av tacklingar istället för snack och gruff. Något som gynnade Troja som med hög press och hårda tacklingar bet sig fast några gånger i Vimmerbys zon i inledningen av den andra perioden och kunde på så sätt skapa lite bättre målchanser. Denna press resulterade också i ett PP, men än igång var man iskalla i spelformen. Efter det blev matchbilden återigen av mer böljande karaktär och under den andra halvan av perioden var det Vimmerby som började skapa målchanser. Deras rörliga hockey passade väl i den böljade matchbilden och mycket riktigt kom deras 1-0-mål som ett resultat utav det. Minuten senare har Andréen en superchans att kvittera när han rusar mot mål och får till en styrning, men det vill sig icke. Men i övrig var Trojas offensiv något snäpp för passiv för att hota på riktigt, man vek hellre av och vände uppåt igen när man väl tog sig in i offensiv zon. Idén att vända upp för backskott med trafik framför mål är väl i grunden god, men Vimmerby var allt för duktiga på att resa upp framför egen kasse och då önskar man kanske lite mer raka rör istället.

Den tredje perioden blir hafsig, kanske för att Troja känner sig pressade att kvittera och Vimmerby mer än ogärna tar några risker. Trojas spel är inte speciellt ordnat, men man lyckas ändå vaska fram lite fler målchanser på grund utav högre desperation i att slänga puckar mot mål. Troja försöker emellanåt ställa hela tre forwards i slottet för att täcka målvakten, men kruxet att få pucken igenom Vimmerbys linjer kvarstod. Men med 1 minut och 35 sekunder kvar av matchen och med utplockad målvakt kunde Troja bita sig fast i offensiv zon och Ljungbygrabben Mikael Roslund höll sig framme och sköt sitt första mål i play-off till 1-1! Man tar matchen till övertid, trots att det länge inte såg ut som att målskyttet skulle vilja ge med sig idag.

I övertiden svänger det åt bägge håll och bägge lagen får till flera bra chanser att avgöra. Men till sist är det en misslyckad nertagning och en puckstuds som avgör till Vimmerbys fördel. Vimmerby vinner matchen med 2-1 och matchserien med 2-0. Därmed är Vimmerby vidare till play-off 3 och Trojas säsong är över. Liket hinner knappt kallna, men imorgon tar vi en resumé över säsongen som gått och börjar genast blicka framåt mot nästa. Ta lärdom av årets misslyckade och åtgärda detta till kommande säsong. Att åka ut i play-off 2 är förstås ingen nöjd med och det är ett historiskt dåligt resultat av ett Troja lag. Men trots dess misslyckande argumenterar jag för att årets lagbygge bör och MÅSTE ligga till grund för kommande säsongs lagbygge, man har inte råd att börja om från noll. Det finns en grund och det finns en del talang att förädla, men man behöver samtidigt förnya sig och få ihop ett mer komplett lag.

Matchens lirare
*** Ragnewall
** Edström
* Roslund


19 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Johan on 8 mars, 2019 at 22:02
  • Svara

  Benker ska bort från båset
  Håkansson ska prova lyckan nån annanstans.
  Roger ska vara kvar

  • M on 8 mars, 2019 at 22:09
  • Svara

  Sen är frågan hur många av de nuvarande spelarna man får eller kan behålla. (Eller om man överhuvudtaget klarar av förstärka truppen som helhet)Stor eloge till många i laget sett över säsongen men jag har full förståelse för om halva laget lämnar.

  1. Det är nog ganska få som är aktuella för spel i HA. Möjligen Roslund. Någon rör sig säkert i sidled men ska man spela i ettan är Troja säkert ett hett alternativ.

    • Justme on 8 mars, 2019 at 22:25
    • Svara

    Med tanke på de gångna säsongerna och alla tomma ord, vågar jag nog påstå att Troja långt ifrån är det attraktiva allternativet de var innan…för typ 4-5 eller mera år sedan.
    Om inget drastiskt händer i styrelsen/tränarstaben, så man ser att Troja VERKLIGEN satsar, så kommer Troja att ligga kvar i ettan många år framöver.
    Årets säsong var ren bluff.

    1. Vad var det jag sa? Tyvärr så måste jag ge mig själv rätt . Årets Troja var aldrig nära att bli en utmanare till HA.

    • M on 8 mars, 2019 at 22:32
    • Svara

    Sidledstanken tror jag du har rätt i – jag misstänker dock att Troja som förening har tappat dragnings-och konkurrenskraft gentemot andra klubbar inför kommande säsong för en del starka/habila spelare på Hockeyettan-nivå. Ingen klack, ingen kommentator på matcherna mm ger t ex inga goda signaler utåt. Förhoppningsvis känner spelarna annorlunda ”på insidan” och sprider det vidare. Roslund och Lindholm tippar jag går förlorade. Tveksam till Forsberg, Benker är bara trött.

    Sen ska det inte vara möjligt med 0(1)/18 mot samma lag – men det var det.

  • Mathias on 8 mars, 2019 at 23:46
  • Svara

  Nä detta glömmer vi och går vidare. Detta laget va aldrig nära. Det har varit plågsamt att se laget med nöd och näppe ta sig vidare till allettan för att sedan bli ett mittenlag i allettan.

  Nu får danne lång tid på sig att bygga ett lag som på allvar kan utmana.

  1. Om nu Daniel Håkansson ska vara kvar, hoppas jag dom drar nytta av Jerry Andersson!

   1. Plus att jag tycker Roger Forsberg ska vara kvar!
    Tar lite tid att bygga nytt!

     • Johan on 9 mars, 2019 at 00:54
     • Svara

     Miljonklubben är inget annat än bedrägeri!!!!!!

     • Justme on 9 mars, 2019 at 00:58
     • Svara

     Varken PS eller Forsberg var/är rätt tränare för Troja. Därmed inte sagt att de är dåliga tränare, men spelarmaterial och tränartyp klaffar helt enkelt inte.
     Jag ser ingen förändring i spelet hos Troja jämfört med när Pelle tränade.
     Man värvar spelare, som skall spela fartfylld anfallshockey, men en tränare, som vill att de slänger puck i hörn, åker och bökar där…gammaldags lättläst hockeystrategi och inte vidare effektivt.
     Jag skrev det efter PS första säsong, säger det nu igen…kommer inte att fungera.

 1. Undrar fortfarande om det var styrelsen och/eller Håkansson som kläckte idén att truppen skulle förstärkas rejält under enbart den senare delen säsongen – vilket misslyckades – eller var det bara tomt prat?
  Ragnewall känns förlorad.

   • Justme on 9 mars, 2019 at 01:02
   • Svara

   Har Troja förstärkt rejält?
   Måste fullständigt missat det :)
   Eller du menar att misslyckandet var att det just inte förstärktes i princip alls?
   Man har ju inte värvats spets alls denna säsong.

   1. Redan i början av säsongen pratades det om att laget ska ”vara billigt” i grundserien för att sedan förstärkas rejält. Av detta blev det som bekant knappt något alls.
    OM det var en strategi av styrelsen är det svårare att känna agg mot Håkanssons arbete med truppen. Inget Hockeyettan-lag lyckades hitta flertalet förstärkningar av klass?

  • Berra on 9 mars, 2019 at 01:55
  • Svara

  Trist!
  Lider verkligen. Många duktiga hockeyspelare som tyvärr har haft en medioker ledning och coachning.
  Att få spö av Vimmerby,ett mediokert lag, så många matcher i följd är inte otur det är inget annat än oförmåga och riktigt taskig coachning. Det fanns en anledning till att Forsberg fick respass från förra klubben.

  Kom igen Troja med nya tag!
  Och ny tränarstab……,

  • Mats on 9 mars, 2019 at 08:25
  • Svara

  Var det någon här som är så naiv att tro att Troja skulle lyckas gå upp igen omgående???
  Möjligtvis om ALLA värvningarna hade klaffat till 100 procent och klacken inte vikt ner sig fullständigt och svikt laget.
  Visst kan man känna sig kränkta och dåligt behandlade av styrelsen. Men att svika killarna i laget är inte ok om man älskar sitt lag genuint.
  Sedan tycker jag att en del av värvningarna blev veritabla floppar i form av Bergling och Malmborg som ju varit helt iskalla framåt. Ej heller Sjögren har ju producerat som förväntat.
  Men den kanske största floppen är att vi saknat en förstacenter och ledare på isen. En Pasco eller Bois MÅSTE in till nästa säsong direkt från början.

  • Kalle on 9 mars, 2019 at 10:27
  • Svara

  http://www.ljungbyif.nu/News/5877007/Dessa-kandiderar?firstRef

  Jerry lär inte hinna hjälpa Troja…..

 2. Jag är lite kluven angående Forsberg. Han verkar kunnig och säger rätt saker, men kanske är han inte rätt man för Troja?

   • M on 9 mars, 2019 at 15:24
   • Svara

   Instämmer här. Möjligen är majoriteten av spelarna nöjda med honom på det hela taget, men det är något i hans framtoning och personlighet som spretar i motgång(precis som PS) – temperamentet och frustrationen. Det är inte lätt att vara vare sig tränare eller spelare i en såpass ”anrik” klubb som Troja med höga krav från alla håll och kanter men någon med ett större lugn och självklar auktoritet hade gynnat föreningen och laget. Mitt intryck av Horsky t ex är att han hade klarat det bättre, och jag tror inte VH får behålla honom. Som sidospår kan den här säsongen bli en Pyrrhusseger för Vimmerby. Förra året tappade man Kokkonen, Modigs och Fröland till HA – nu går sannolikt Rydén, Harlestam och Måns Carlsson förlorade uppåt.

   Angående Roslund är jag inte lika säker på att han är helt färdigvuxen för HA ännu, varken fysiskt eller mentalt. Skulle kunna bli succé, men verkar hemmabunden och utan leverans skulle det kunna slå hårt på hans självförtroende. Hoppas han stannar.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud