Plats 6: BIK Karlskoga


Plats 6: BIK Karlskoga

BIK har år efter år en av seriens minsta budgetar, men tillhör likväl år efter år den övre halvan av tabellen! Och visst kommer de göra det även denna säsongen!

Det går inte annat än att imponeras utav BIK! Det tycks kunna värva vem som helst och göra honom till en toppspelare. Hur är det möjligt? Inför denna säsongen skeppade man iväg hela 5 spelare till Elitserien, och det senaste 4 åren ska ha skickat iväg hela 11 spelare till landets högsta serie! Otroligt!

Precis som alltid har man värvat in spelare som ingen riktigt hört talas om, som Adam Åkesson, Sean-Michel Sunnqvist, David Rundqvist, Niklas Roest och Anton Holm. Men det som gör att dem år efter år är ett stabilt topplag är deras starka grund, en grund vars spelstil faktiskt genomsyrar hela laget. Jag talar förstås om Daniel Wessner, Martin Sandgren, Kristoffer Näslund, Fredrik Höggren och backarna Martin Thelander och Christian Carlsson. Mycket namn, ja, men det är just att dessa herrar är kvar säsong efter säsong som gör att BIK alltid tillhör toppen och behåller sin spelstil, för oavsett spelaromsättning och tränarbyte så spelare BIK i stort sett likadant som de alltid har gjort.

Flopprisk Niklas Roest, LW
-Går väl egentligen inte att utse någon flopprisk i BIKs relativt anonyma lag. Men Roest är värvad för att ersätta en annan norrman, Olimb, och för att producera. Roest är hämtad från norska ligan och inte ens där producerade han något nämnvärt mycket poäng. Jag tror förväntningarna är för högt ställda.

Utropstecknet Bröderna Vesterholm, FW
-De går in på sin andra säsong i BIK och gjorde förra året 24 och 26 poäng. De har talangen, och det är väl egentligen bara en tidsfråga innan dem blommar ut, och i BIK har dem den perfekta omgivningen och förtroendet.

Målvakter 3/5
-I mål har BIK NHL och AHL meriterade Justin Pogge, som tog vad man kan kalla, ett viloår och byte AHL mot italienska ligan. Sett till meriter och statistik så är Pogge bättre än en viss Daniel Bellissimo som även han hämtades från Italien. Och vi alla vet ju hur det gick…

Försvarare 3/5
-Här har vi en påse gott och blandat, en mix på äldre rutinerade herrar och yngre talanger. BIKs försvar kan vara ett av seriens mest underskattade, många glömmer bort hur bra trotjänarna Martin Thelander, Fredrik Ericson och Christian Carlsson egentligen är, och inför i år har man värvat ännu en underskattad back i Alexander Deilert och en av ettans bästa backar föregående säsong, Sean-Michel Sunnqvist. En rätt skaplig skara backar, som absolut inte ska underskattas!

Forwards 3/5
-I BIK förlitar man sig inte på att en spelare eller en kedja ska producera målen, utan målskyttet är väldigt utspritt. Spelare som Höggren, Näslund och Wessner glöms ofta bort i den frågan, trots att de gör cirka 15 mål var per säsong. Vilket ger BIK en underskattad offensiv precis som folk ofta underskattar deras defensiv.

Slutbetyg/Prognos 9/15
-BIK är utan tvivel seriens mest underskattade lag, men också seriens hårdast jobbande. Hårt jobb och konsten att krypa in under skinnet på motståndarna är ett vinnande koncept, ett koncept BIK kommer fortsätta på även i år, ett koncept som även i år kommer föra BIK till den övre halvan!

Plats 7: Södertälje
Plats 8: Karlskrona
Plats 9: Troja
Plats 10: Timrå
Plats 11: Almtuna
Plats 12: Björklöven
Plats 13: Mora
Plats 14: Asplöven

————————————————————

Uppdatering från Intersport Cup, Troja vann sin andra match med hela 9-1 mot ett svagt Nacka. Den andra matchen mellan Oskarshamn – Huddinge, vann Huddinge med 3-5.

Vinsten för Troja innebär att dem redan kammat hem segern i cupen, trots att dem har kvar en match. Den matchen är mot Huddinge, och spelas idag (söndag) klockan 13:00. Så har du inget bättre för dig så är det bara att kila ner till hovet och kolla på nästa genaration Trojaner!


5 pingar

  1. […] Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

  2. […] man borde hursomhelst ta en play-off-plats mycket tack vare sin starka offensiv . Plats 5: Rögle Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats […]

  3. […] 4: Oskarshamn Plats 5: Rögle Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats […]

  4. […] 3: Västerås Plats 4: Oskarshamn Plats 5: Rögle Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats […]

  5. […] 3: Västerås Plats 4: Oskarshamn Plats 5: Rögle Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats […]

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud