Intervju: Jerry Andersson


Här kommer bloggens absolut första intervju, och den blir med Mr. Troja himself! Jerry Andersson!

Kan du ge en kort sammanfattning av säsongen som gick?
-Sammanfattningsvis gör vi en bra säsong igen. Det blev lite väl omtumlande med en toppstart och sen en enorm svacka på det i nov/dec. Tyvärr blev den väl långvarig men det var otroligt starkt att komma igen som vi gjorde. Det var dels en del tuffa skador, Ahlèn, Dowd bl a sen NHL lockouten på det. Samtidigt råder det ingen tvekan om att vi tappade en del ödmjukhet efter första rundan. Tycker vi internt blev för kritiska i vissa perioder vilket reducerade energin, glädjen.

Säsongen som helhet, är du nöjd?
-I sin helhet så måste vi vara nöjda med placeringen, samtidigt lite besviken att vi inte kunde vara med om topp 7 platsen på allvar då vi avslutade med 3 hemmamatcher. Men utan Ziga, Åslin som vi tvingades sälja så blir det ett ok plus.

Vilken spelare har imponerat mest på dig den gångna säsongen?
-Spelare som imponerat mest är Kellys dominant i poängskörden, Marcus Nilsson sätt att kriga sig in i laget. Rod Dowds klass efter skadan.

I dagsläget finns det 19 spelare i truppen för nästa säsong. Hur många fler spelare(nya+förlängningar) ska in har du tänkt dig?
-Truppen ska fyllas på med tre forwards och en back. I det räknar jag Dowd, Ahlèn och Bartalis som potentiella. Om vi behåller dessa killarna så kanske vi väntar med ytterligare förstärkning längre fram, det är idag ingen ekonomi som tillåter något mer, tyvärr. Vilken typ av back vi ska ta in diskuterar vi, kan bli en ung, lovande på lån från elitserien, kan också bli en lite mer rutinerad, vi känner att vi vill avvakta läget en tid framöver.

Finns det någon specifik spelartyp du kollar efter?
-Specifik spelartyp. Vi vill gärna ha en forward typ Kellys kvaliteter, dels i spelet, passningar, dels i produktivt syfte, alltså mer en lirare med förmåga att avsluta. Backen får gärna varje skicklig med puck, högerfattad men inget krav.

Vilka blir lagets kaptener kommande säsong?
-Kaptener utses när våra coacher lärt känna killarna, det finns tveklöst en del aspiranter då Johan kom hem, Guthrie, Tarkir har varit kaptener i sina lag sista tiden.

Finns det någon i dagens trupp som du tror kan få sitt genombrott kommande säsong?
-Genombrott tror jag att Istvan kan få, jag tror också att Henke Eriksson kan ta ett kliv med mer poäng i övrigt så har vi en trupp där det handlar om att var och en utvecklas i rätt riktningen vilket jag ser att alla har potential till. Spännande med Guthrie som varit en stor publikfavorit i Coventry! Coacherna kommer att betyda mycket för alla.

Hur är det med transatlant regeln i år? Samma som tidigare eller är den bortplockad?
-Apropå EU spelare, regler så är det fritt fram med spelare utanför EU, tidigare begränsat till två st.

Hockeyallsvenskan täcker idag i stort sett hela landet och varje säsong är det något lag som får problem med sin ekonomi, borde inte en uppdelning på norr/söder vara en bättre lösning?
-Norr / Söder låter sunt sett till landets utseende men det är inte resorna i sig som äventyrar ekonomin, det är det ökade lönekostnaderna och materialet. Det är lite naivt med en helprofessionell andra liga i ett litet land som Sverige men om vi är försiktiga med löneläget och inte svävar i väg för mycket med ambitioner så tror jag de flesta klubbar kan bli starka ekonomiskt på sikt, framförallt om arenorna är attraktiva vilket tyvärr är ett klart minus för oss idag.

Slutligen. Vilken är den absolut bästa spelaren du sett i Troja under alla dina år i klubben?
-Den bästa spelaren är nog Mattias Weinhandl modern tid, han var grym innan han lämnade för Modo. Av målvakter säger jag Hannu Lassila, sen måste jag ta med en spelare som Arto Routanen så vi har en på varje plats. Har säkert glömt starka profiler och frågar du mig igen om ett halvår kan det bli ett annorlunda svar. 70, 80 och 90 talet är representerat med ovanstående namn.


3 pingar

  1. […] Intervju: Trojasupport Intervju: Mattias Åkesson Intervju: Shea Guthrie Intervju: Jerry Andersson […]

  2. […] Intervju: Daniel ”Trucken” Karlsson Intervju: Trojasupport Intervju: Mattias Åkesson Intervju: Shea Guthrie Intervju: Jerry Andersson […]

  3. […] Intervju: Craig Summerton Intervju: Paul Thompson Intervju: Daniel ”Trucken” Karlsson Intervju: Trojasupport Intervju: Mattias Åkesson Intervju: Shea Guthrie Intervju: Jerry Andersson […]

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud