Troja 0-4 Asplöven


Över 160 minuter effektiv tid har gått sedan Troja senast gjorde måll! 8 raka perioder utan att någon rödvit fått in pucken mål. Det är där problemet ligger, man saknar spetskompetensen och kommer oftast ensamma in i anfallzon och de få gånger man kan ställa upp och skapa ett tryck så spelar man för svårt och låser fast sig själva.

Idag hade man kontroll över matchen ända till Asplöven får in 0-1 lite på slump. Efter det är det total ridå och Troja repar aldrig mod igen efter det.

En liten reflektion jag gjort är att den där riktiga gnistan tycks saknas de två senaste matcherna och det berömda Trojaflowet har uteblivit. Laget känns en aning trubbigt och man lyckas aldrig få till några längre eller farligare anfall. Den enda kedjan ikväll som lyckas sätta Asplöven under någorlunda press var Ljungbykedjan T.Nilsson, Bagarn och Mattias.N.

Defensiven finns där egentligen och offerviljan är stor, t.ex. täckte Marcus Nilsson heroiskt flera skott i afton. Men som sagt är det en hopplöst kamp när man inte får till spelet framåt.

Bästa trojan på plan idag var Christoffer Bengtsberg i mål, trots det blev det 4 mål i baken. Vilket säger en hel del om matchens karaktär, och Trojas akilleshäl i synnerhet.

Beröm ska Zach Tarkir ha, han spelar rejält och kyligt. Har ett vasst skott och fint passningsspel. Ikväll agerade han felfritt.

Men nu ska jag sluta analysera det förgångna, nu tycker jag vi lägger allt det här bakom oss och blicka framåt. Det kan bara bli bättre nu och Rögle och KHK ska få sota för det här under veckan! För Troja kommer åter som vi alltid gjort förut!

27:57 0-1 Lundberg (Kaspitz, Björklund)
28:15 0-2 Hellgren (Bryggman, Näslund)
33:09 0-3 Björklund (Kaspitz, Lundberg)
34:29 0-4 Wallgren (Qvist, Dahlroth)
Skott: 28-28
Publik: 1457

Matchens lirare (delas bara ut efter hemmamatcherna)
*** Bengtsberg
** Tarkir
* Marcus Nilsson


10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Andreas on 16 september, 2013 at 22:11
  • Svara

  Jag tycker det var en lite feg analys. Så jävla dåligt! Tycker stora sågen ska fram här för detta är fan inte acceptabelt! Sämsta jag har sett på många år!!! Spelare som Guthrie, Rocco, Eriksson och Dyk har ju fan inte gjort ett rätt hittills. Hoppas vi får se lite nyförvärv för annars är vi ett av de sämsta lagen i HA. För övrigt: tack för en bra blogg.

  1. Ja det har varit otroligt trubbigt hittills!

  • Hans on 16 september, 2013 at 22:34
  • Svara

  Tycker nog att Bartalis ska nämnas.Den enda forwarden som visade nägot offensivt register.
  Annars får jag nog säga att den här matchen var bland det sämsta jag beskådat.

  1. Han gör mycket bra och ska helt ha beröm idag. Dock har jag inte sett honom slå en enda passning under alla sina år här, det borde han överväga. Lite väl mycket ”tunnelseende” på honom.

  • Hans on 16 september, 2013 at 22:48
  • Svara

  Han var trots allt den enda spelaren som skapade oreda i Asplövens försvar.När det gäller passningar så tycker jag nog att dom flesta har stora problem på den fronten.
  Finns inga som helst linjer i spelet.Men där tror jag nog att tränaren kan vara den stora boven.

  • Håkan on 16 september, 2013 at 23:22
  • Svara

  Tycker nog att det är för tidigt att ta till den stora sågen och lasta någon enskild spelare för detta. Då gör man det enkelt för sig och förbiser de egentliga bristerna. Tycker att bloggen ger en nyanserad bild av verkligheten och bör fortsätta på den linjen.

  • LHC on 16 september, 2013 at 23:49
  • Svara

  Stöder bloggens tonläge och korrekta analyser av matcherna.

 1. Istvan helt klart underskattad som varje år! Nyförvärv ett måste! Agera nu Jerry.

  • Peets on 17 september, 2013 at 09:09
  • Svara

  För att Jerry ska kunna lösa ett nyförvärv måste pengarna in i föreningen och att det då kommer 1500 ca. en hemmapremiär är på tok för dåligt. Sen kanske det va tur det inte kom fler igår p.g.a resultatet. Men jag är övertygad att poängen kommer rulla in nu framöver. Guthrie och Henke är pågång nu som man såg igår, Chanser skapas, det är de lilla extra som saknas. Släpper det så blir det nog bra tillslut. Vi som supportrar måste fortsätta stödja så kommer det nog både poäng och något nyförvärv!
  Troja vi ger oss aldrig!!

  • totte on 17 september, 2013 at 10:36
  • Svara

  Inga konstigheter med knappa 1500 på läktaren, det var väntat. Lite otacksamt schema så här i början ändå, 2 bortamatcher mot seriens förmodade top3lag sedan hemmapremiär först i tredje omgången mot ett Asplöven som inte drar en själ extra, snarare skrämmer bort ett par, effekten blir ju såklart inte lindrigare av 4-0 i rövva mot maelmue räddhöks.

  nej, vill till nog att repa mod snabbt nu och snäppa upp hjärtat och vinnarinställningen, annars brakar det här raka vägen ner i division1 redan till nästa höst. Tuffa matcher mest hela tiden nu, finns kvaliteten att svara upp? svar kommer inom ett par matcher.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud