Intervju: Shea Guthrie


Även i år har Troja satsat på att värva en spelare från dem engelska högstaligan EIHL. Denna gången i form av en kanadensare vid namn Shea Guthrie. Guthrie är listad av New York Islanders i tredje rundan 2005 och de två senaste säsongerna öst in 144 poäng på 115 matcher för Coventry Blaze. Här kommer så vitt jag vet den första intervjuen med Guthrie i svensk media! Håll till godo!

Vad fick dig att välja att gå till Sverige och att spela för Troja? Hade du några andra bud från Sverige?
-Jag letade efter att få spela en bättre hockey, och Allsvenskan har ett bra rykte. Varför jag valde Troja? Jag har inte hört annat än bra saker om klubben från en lagkamrat och andra personer som är bekanta med klubben.
När jag för första gången bestämde mig för att kolla utanför Storbritannien, var Troja det första laget jag kollade på i Sverige. Det fanns även intresse från andra ligor.

Känner du någon i Troja sedan tidigare?
-Jag känner två spelare som är bekanta med laget. Peter Hirsch, som har varit vår målvakt de senaste två säsongerna och som spelade i Troja tidigare i sin karriär. Mattias Söderström var också bekant klubben och hade bara bra saker att säga om Troja och Mr. Andersson.

Vad är dina styrkor som hockeyspelare och vad känner du att du måste förbättra?
-Min skridskoråkning, styrka och mina offensiva kvaliteter har alltid varit mina bästa egenskaper. Jag känner att jag skulle kunna förbättra mig inom olika områden av mitt spel precis som alla spelare kan. Defensivt skulle jag vilja bli starkare då jag känner att det är en sådan viktig del inom sporten ishockey.

Vad har du hört om svensk hockey och Troja tidigare? Och har du något långsiktigt mål med din karriär?
-Jag har hört mycket gott om svensk hockey. Svenska spelare är generellt mycket bra skridskoåkare, och uppenbarligen har dem ett mycket organiserat spel. Jag har hört att Troja är en mycket populär klubb, och välorganiserad och drivs proffsigt.
Jag försöket undvika att ha något långsiktigt mål när det kommer till m
in karriär. Eftersom det kan vara oförutsägbart en säsong till nästa. Helst skulle jag dock vilja fortsätta att göra förbättringar varje säsong, och att få spela på den högsta nivån i Europa och i världen. Jag ser kommande säsong som en fantastisk möjlighet för mig att utvecklas och att försöka nå dessa mål.

Ljungby är en liten stad, vad tänker du kring det?
-Jag växte upp i en liten stad i Ontario, så jag är ok med det. Små städer har sina egna unika egenskaper och jag ser fram emot att få tillbringa min tid i Ljungby.

Till sist, vilken är din favoritklubb i NHL och vem var din idol som barn?
-Min favoritklubb när jag växte upp var Montreal Canadiens eftersom det var det lag min familj i första hand hejade på. När jag växte upp, i Ottawa-området har jag snabbt blivit ett stort fan av Ottawa Senators. De har några bra svenska spelare som deras stora kapten Daniel Alfredsson, Erik Karlsson och deras rookies Silfverberg och Zibenajad. Mina idoler har varit Peter Forsberg, Mike Fisher och Pavel Datsyuk.


3 pingar

  1. […] Trojasupport Intervju: Mattias Åkesson Intervju: Shea Guthrie Intervju: Jerry […]

  2. […] Daniel ”Trucken” Karlsson Intervju: Trojasupport Intervju: Mattias Åkesson Intervju: Shea Guthrie Intervju: Jerry […]

  3. […] Intervju: Daniel ”Trucken” Karlsson Intervju: Trojasupport Intervju: Mattias Åkesson Intervju: Shea Guthrie Intervju: Jerry […]

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud