Inför: Troja-Timrå


Ny match och även denna gång är det en nykomlig i serien som kommer på besök i Sunnerbohov! Men denna gången är det nykomlingarna från SHL, Timrå som ska försöka bryta Trojas positiva trend på hemmaplan.

Timrå är ett lag jag personligen aldrig sett live tidigare, och vi måste gå tillbaka så långt som till säsongen 1999/2000 för att hitta det senaste mötet lagen emellan. Närmare bestämt i Superallsvenskan den 23 februari 2000, en match som Timrå vann med hela 11-1 uppe i dåvarande Timrå Isstation. Noterbart är att en viss Rickard Wallin på den tiden lirade i Troja och att en annan talang vid namn Henrik Zetterberg huserade i Timrå! Även en Ljungbypåg vid namn Fredrik Tideman lirade i Timrå vid den här tidpunkten.

Men ikväll är det alltså dags igen! Efter 13 år! Jag tror vi kommer få se en liknade match som vi fick se i lördags mot Björklöven. En målsnål, då Timrå likt Troja har haft problem med målskyttet, men en riktig kampmatch där det lag som är beredda att offra mest kommer gå vinnande ur. Min magkänsla säger att Troja lagkapten Johan ”Bagarn” Andersson, som har tillbringat hela fem säsonger i Timrå, kommer vara tungan på vågen och plocka hem Trojas femte raka hemmaseger!

Håll koll på Timrås kapten Per Hallin, som precis som Trojas Bagarn leder laget med sitt hårda jobb och förträffliga ledaregenskaper! Han har dessutom varit hyfsat produktiv den här säsongen med 3+2 poäng på 11 matcher!

Förra säsongens fyra möten mot Timrå slutade: (Trojas siffror först)
INGA MÖTEN

Timrås tre senaste matcher
0-1ot mot Oskarshamn
3-2 mot Karlskrona
3-4 mot Rögle

Trojas tre senaste matcher
2-1 mot Björklöven
0-4 mot Mora
3-2str mot Almtuna

Matchens Trojaprofil
Utan tvekan Johan ”Bagarn” Andersson som var inblandad i det match avgörande målet hemma mot Björklöven i lördags och ikväll spelar sin första match mot sin gamla klubb. En speciell match för Bagarn, som han med all sannolikhet kommer ge allt och lite till för att vinna.

Skadeläget, Bengtsberg och Johansson.

Timrå-supportern Jimmy Hamrin som driver bloggen http://blogg.st.nu/tikare/ svarar på frågor idag.

Ni har fått byta HV mot Troja och Färjestad mot Karlskoga. Hur känns det som supporter att trillar ur landets högsta serie? Finns det några positiva perspektiv på att få börja om från början på det sätt som ni fått göra?
-Så som det var främst de två sista säsongerna var det inte så kul att följa laget i Elitserien då man uppenbart inte räckte till. Det man kommer sakna är åren då man hade bra lag och spelade tuffa slutspelsserier. Det var ett fantastiskt drag kring matcherna. Jämfört med då ser jag inget positivt med att spela i Hockeyallsvenskan. Det som är kul nu är en nystart samt att få följa unga spelare som jag följt genom klubbens juniorlag och se dem ta för sig i A-laget. Matcherna är lika spännande för mig personligen men man märker av att intresset runt klubben svalnat mer och mer.

Hur nöjd är du med Timrås inledning av serien?
-Den är godkänd. Det bästa har varit att man i de flesta matcherna spelat bra och varit bättre än motståndaren. Det sämsta har varit att man haft svårt att göra mål och att man tagit för få poäng sett till hur spelet varit.

Vad är lagets styrka?
-Farten, både med och utan puck. Där är man svårslagna.

Vad skulle behövas förbättras?
-Kreativiteten och avsluten. Dessutom har man ett ganska litet lag och väger lite för lätt emellanåt.

Troja ikväll, tankar kring det? Hur kommer matchen se ut tror du?
-Jag har inte sett Troja på hemmaplan än den här säsongen men de brukar vara fartstarka och riviga. Matchen lär ha ett högt tempo men hur chansrik den blir beror på hur samlade lagen kan vara i sitt försvarsspel.

Någon i Timrå vi trojaner bör hålla ett extra öga på?
-Daniel Öhrn är i bra form. Han har dock haft svårt att producera men det känns som det är på väg att lossna.

Slutresultat?
-Det senaste minnet jag har av att se Timrå möta Troja/Ljungby är en Timråseger med 11-1 säsongen 99/00 men något sådant lär det inte bli. Gissar på en tajt match. 2-2 efter full tid.


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud