Inför: Asplöven – Troja


Match nummer 15 väntar och denna är mot seriens överraskningsgäng Asplöven! Som placerat sig på en sjunde plats i ligan, långt ifrån den jumboplacering jag placerade dem på i min rakning inför säsongen! Mycket tack vare en sen värvning av Simon Olsson och två sena lån ifrån Luleå i form av Peter Cehlarik och Lars Bryggman, som alla placerat sig högt upp i lagets poängliga och varit tongivande spelare för laget.

Asplöven ligger dock bara två placeringar och två ynka poäng före Troja i tabellen i dagsläget, vilket betyder vid vinst att Troja kan klättra om och upp på den där efterlängtade play-off-platsen! Förutsatt att resultatet går med oss i matchen Björklöven-Oskarshamn. Detta scenario vore förstås extremt välkommet!

Det som talar för vinst är Trojas defensiva styrka och framförallt att Bengtsberg är tillbaka i kassen för att mota puckar. Så som han spelat i år har Troja haft chansen att vinna precis varje match, trots snål målproduktion. Revanschsuget bör också vara stort i Trojagänget efter Asplövens utskopning i lagens första möte emellan där Asplöven vann med klara 0-4. Dessutom har inte Asplöven riktigt övertygat på hemmaplan.

Vad som talar emot är just den uteblivande målproduktionen och att bortaspelet har varit svagt den här säsongen där man vid hela tre av fem tillfällen blivit nollade. Alla gånger med 0-4. Men trender är till för att brytas. Dessutom tär 140 mil enkelresa på kroppen och psyket även om laget åkte upp dagen innan.

Eftersom jag är en statistiknörd så måste jag även ta med lite statistik om lagen inför kvällens match! Där kan vi se att Asplöven snittar 2,9 mål framåt per match medan Troja endast snittar 1,8 mål/match. Bakåt så släpper däremot Asplöven in 3,2 mål/match, vilket faktiskt är näst sämst i ligan, medan Troja har ett bättre snitt med 2,6 insläppta per match.

I statisken kan vi även hitta att Asplöven är det lag i serien som släppt in flest mål när dem haft numerärt överläge. Hela fyra (4) stycken!

Håll koll på Asplövens Simon Olsson han har talangen och har avgjort matcher förr. Brukar dessutom göra bra matcher mot Troja tycker jag!

Förra säsongens fyra möten mot Asplöven slutade: (Trojas siffror först)
3-4str
7-2
2-5
5-4

Asplövens tre senaste matcher
2-4 mot Karlskrona
6-3 mot Södertälje
2-1str mot Djurgården

Trojas tre senaste matcher
2-1str mot Djurgården
0-4 mot Karlskoga
4-3str mot Timrå

Matchens Trojaprofil
Mikael Johansson, lånet från Växjö, gör sin andra match för klubben och hade i onsdags mot Djurgården ett gäng fina chanser att faktiskt hänga en kasse och var en härlig injektion i laget. Han visade dessutom upp en bra tekningsstatistik när han vann 60% av de tekningar han fick ta. Förhoppningsvis kan han fortsätta på den inslagna vägen och fortsatt bli en nyttig tillgång för Troja!

Skadeläget, Troja kommer få klara sig utan Sebastian Dyk som blivit magsjuk, Johan ”Bagarn” Andersson som kommer bli borta en månad för att återhämta sig från sina rygg/höftsmärtor. Samt avstängde Hampus Gustafsson. Dessutom har Malte Strömwall återvänt till Växjö för fortsatt spel.


2 kommentarer

    • Kent on 25 oktober, 2013 at 15:01
    • Svara

    Spelar verkligen Simon Olsson ikväll?
    Skadad?

    1. Läste att det var tveksamt! Borde kollat upp det tidigare. Men positivt för Troja!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud