Genomgång: spelare för spelare


En fjärdedel av serien (plus 2 matcher) har gått och jag tänkte att jag kunde köra en snabb genomgång hur jag tycker alla spelarna spelat hittills med en kommentar och betyg på deras insatser.

Betygen kan vara lite luriga då jag har byggt dem på både hur bra dem faktiskt spelat men också på hur bra dem infriat förväntningar de har haft på sig.

1 – För dåligt/ under all kritik

2 – Mediokert

3 – Helt OK

4 – Bra

5 – Superstjärna

Christofer Bengtsberg – 5
-Bengtsberg släpper in under två mål per match och har nämnare 93% i räddningsprocent. Bengtsberg har varit tungan på vågen i många matcher och har verkligen tagit ytterligare ett steg framåt den här säsongen. Skulle inte förvåna mig om han återfinns i en bättre liga kommande säsong!

Victor Kokman – 3
-Inte i närheten av Bengtsbergs spel, men det kan man inte heller förvänta sig av en förstaårs senior. Han har vunnit hälften av sina sex matcher. Ingen matchavgörande målvakt, men en helt okej back-up målvakt som kan avlasta Bengtsberg emellanåt och göra det helt okej. Släpper lite för mycket returer och är emellanåt lite så där allmänt skakig, kanske är det nerverna som spökar? I så fall tror jag han kommer växa desto fler matcher han får spela.

Victor Amnér – 3
-Hans spel har varit bländade emellanåt och han lirar med självförtroende. Han har förmågan att bryta mönstret i tighta matcher! Dock har hans poängutdelning inte varit i klass med hans spel eller förväntan. Mer än en assist efter 15 matcher hade vi allt förväntat oss.

Niclas Edman – 3
-Lite av en besvikelse för mig hittills den här säsongen. Han har inte alls lirat med den säkerhet och stabilitet som ifjol. Utan har slavat en hel del med pucken och varit ur position. Under förväntat men får ändå godkänt.

Joel Johansson – 1
-Joel har spelat för lite för att få en rättvis bedömning.

Daniel Karlsson – 4
-Trucken har varit precis lika bra som förväntat. Han spelar säkert och rejält och fortsätter han på den inslagna vägen så vore det skandal om inte SHL-klubbarna började visa sitt intresse för honom. Så bra är han! Skulle dock önska att han använde sig utav sitt skott lite oftare.

Joakim Nettelbladt – 4
-Nettes spel den här säsongen kan man inget annat än att bli imponerad av! Han har bevisat att man visst kan lära gamla hundar att sitta och han har gått från lagets hackkyckling till en av lagets bästa spelare! Han är känd för att vara en tuffing. Men är faktiskt också väldigt teknisk av sig, en sida vi sällan får se, men som jag önskar han kunde plocka fram oftare för att bli ett ännu större vapen.

Jonatan Nielsen – 2
-Nielsen har inte alls varit som jag förväntade mig inför säsongen. Han har fått sparsamt med speltid och när han väl varit inne har han varit relativt osynlig. Har en rejäl bössa och borde vara PP-material men i årets trupp är konkurrensen stor om platserna vilket gjort att han hamnat i skymundan.

Ziga Pavlin – 4
-Han börjar mer och mer hitta tillbaka till formen som han hade säsongen 11/12 både offensivt och defensivt. Jag räknar kallt efter den här starten med att han återigen blir en 20+ poängsback i allsvenskan.

Zach Tarkir – 5
-Zach var den av lagets importer som hade minst förväntningar på sig, men han är det största utropstecknet i truppen! Han har visat upp kyla både med och utan puck och varit Trojas kanske giftigaste vapen i power play! Han gör sällan misstag även om han spelar med små marginaler!

Johan Andersson – 2
-Hans hårda jobb på isen kan inte på något sätt ifrågasättas. Men många hade nog förväntat sig att Bagarn skulle var en större offensiv kraft än vad han hittills varit. På försäsongen var han Trojas överlägset bästa spelare, men sedan har det planas ut. Jag misstänker att hans spel har hämnats av hans rygg/höftsmärtor. Förhoppningsvis gör hans vilouppehåll susen och vi får se en pånyttfödd Bagarn vid jul!

Istvan Bartalis – 3
-”Isti” har inlett säsongen piggt och vågar utmana och vara kreativ. Känns som hans spelstil passar bättre in i Leidborg/Thompsons filosofi än i Ross… Faktum är att han redan hunnit göra hälften så många mål som han gjorde på hela förra säsongen! Dock tycker jag hans spel börjat avta något de 4-5 senaste matcherna och ibland tycker jag han kör lite väl mycket själv. En bättre balans mellan att ha pucken själv/skjuta själv och att passa skulle jag vilja se.

Jacob Berglund – 3
-Berglund har hittills inte infriat de förväntningar jag personligen hade på honom inför säsongen. Jag trodde att han skulle ta ytligare ett steg i karriären och bli 40 poängsspelare i allsvenskan. Men efter en fjärdedel verkar det inte som det, och har spelmässigt tagit ett steg bakåt sett från förra säsongen, även om han kommit igång lite mer de senaste 5-6 matcherna.

Sebastian Dyk – 1
-Ifjol visade Dyk upp ett fartfyllt, kreativt och utmanade spel och framförallt var han produktiv! Denna säsongen har han varit precis tvärtom. Dyk har varit helt under isen och lagets klart största besvikelse!

Henrik Eriksson – 4
-Han har startat säsongen på samma sätt som han avslutade förra. Han tycks ha hittat sin roll i laget och verkar vara på gång för att återigen bli en 10+ målskytt i allsvenskan. I dagsläget leder han både Trojas poäng- och målliga. Med fyra mål och sex poäng.

Hampus Gustafsson – 4
-En stor positiv överraskning för mig! Han är bra i bägge riktningarna på planen och att han skulle vara så teknisk och produktiv som han varit trodde jag faktiskt inte. En utmanare att ta hem lagets interna poängliga.

Shea Guthrie – 1
-Guthrie var värvad för att vara en spetsspelare och blev hyllad av väldigt många för att vara en bättre spelare än Dowd som han ersatte. De förväntningarna har han inte infriat på långa vägar. Fortsätter det så här så skulle jag bli förvånad om det inte kommer en förändring snart.

Ted Nilsson – 3
-Ted försätter med sitt stenhårda jobb över hela bannan och är på något sätt en ovärderlig tillgång just på grund av sin energi! Dessutom har han börjat göra en del poäng och har redan satt nytt personbästa i antal poäng! Skulle gissa på att han kan hamna på runt en 20 poäng när säsongen ska summeras. En positiv överraskning!

Mattias Nilsson – 3
-Han sköter sitt jobb i det tyst och dödar tid i viktiga lägen av matcherna. Med hans uppoffrande spel är han en starkt bidragande orsak till Troja stabila box play-spel den här säsongen.

Marcus Nilsson – 1
-Ännu en besvikelse. Jag trodde faktiskt Marcus var redo för en större roll och ansvar. Men istället han varit väldigt osynlig och tagit ett steg bakåt istället för framåt i utvecklingen. Han har talangen, det gäller dock bara att få ut max utav den.

Vincent Rocco – 2
-Spelmässigt har han varit bra och har faktiskt bäst plus/minusstatistik i laget med sina 3+. Dock är han likt Guthrie här för att producera poäng och vara tungan på vågen i jämna matcher. Vilket han inte varit i den utsträckning som förväntas av honom. Personligen tycker jag dock han är en väldigt smart spelare och står ofta bra placerad framför/vid sidan av målet. En medspelare som hade kvalitéerna att lägga fram puckarna till honom i dessa lägen hade gjort susen. Tyvärr tycks ingen nuvarande spelare ha dessa kvalitéer.

Kim Tallberg – 2
-Har mest varit extraforward och inte spelat så mycket. Men när han väl gjort det har han gjort det med helt okej resultat. Hade inte några större förväntningar på honom inför säsongen och de jag hade har han matchat på ett positivt sätt.

Mattias Åkesson – 3
-Han fick inledningen spolierad av en skada men när han väl kom tillbaka har han en injektion för laget. I sina bästa stunder är Åkesson en toppspelare men tyvärr är han något ojämn. Men fyra mål hittills i år är klart godkänt och jag skulle tro att han kan göra upp till 20 mål i år. Förutsatt att han försätter som han börjat.

Nu återstår och se hur mycket dessa omdömen ändras under säsongen. De finns massvis med matcher kvar att bättra sig på eller att klappa ihop på. Förhoppningsvis inget av de senare!


1 kommentar

  • Berra on 30 oktober, 2013 at 20:45
  • Svara

  Tycker nästan du är för snäll.
  Troja skjuter mycket men har i princip minst antal gjorda mål av alla lag.
  Usel procent i PP.
  Vem kan/ska vända detta?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud