Inför: Troja – Södertälje


En väldigt viktig match stundar! En hemmamatch mot bottenkollegan och nästjumbon Södertälje SK. Första mötet lagen emellan slutade 3-0 till Troja och de andra mötet uppe i Södertälje vann SSK med 3-0. Ingen av matcherna har varit speciellt jämna, precis som slutresultatet talar för, utan respektive hemmalag har dominerat matchbilden rätt kraftigt och vunnit utan några större problem. Kan matchbilden bli så även ikväll i det tredje mötet? Södertälje har fått tillbaka supertalangen William Nylander från Rögle men tappat den franska poängkungen Damien Fleury av personliga skäl.

Troja har inlett sina tre senaste matcher väldigt bra och piggt och också tagit ledningen i två av dessa matcher, men sedan gått ner sig andra halvan av matcherna och tappat kontrollen över matchen. Kanske på grund av rädslas för att förlora, att orken tagit slut eller att motståndarna haft en extra växel att lägga i som Troja inte haft kvalitéerna att matcha. Men alla dessa lag har varit topplag och idag möter man ett bottenlag. Så idag kanske det kan bli lättare att se vart Troja egentligen står sig spelmässigt. Och vissa att man är bättre än vad tabellen visar!

Grymt stöd i torsdags, låt oss hoppas att stödet från läktaren blir lika bra idag. Den sjätte utespelaren behöver Trojas grabbar!

Håll koll på återvändaren William Nylander som återvänt till Kringelstaden efter en misslyckad säsong i Rögle.

Statistik Södertälje

Poängplockare
1.) Linus Fröberg 7+9= 16 poäng
2.) Damien Fleury 6+10= 16 poäng
3.) Jason Gregoire 8+7= 15 poäng
David Pastrnak 6+9= 15 poäng

Poängplockare (backar)
1.) Jacob Marto 4+8= 12 poäng
2.) Johan Jonsson 1+4= 5 poäng

Tekningar
Phillip Desimone 52,07%

Plus/Minus
Bäst: Johan Jonsson / Peter Nolander +4
Sämst: Jonas Engström -13

Power Play: 13,95%
Box Play: 83,85%

Statistik Troja

Poängplockare
1.) Henrik Eriksson 6+7= 13 poäng
2.) Isvan Bartalis 7+4= 11 poäng
3.) Hampus Gustafsson 6+5= 11 poäng

Poängplockare (backar)
1.) Ziga Pavlin 2+7= 9 poäng
2.) Zach Tarkir 4+3= 7 poäng
Joakim Nettelbladt 2+5= 7 poäng

Tekningar
Jacob Berglund 55,33%

Plus/Minus
Bäst: Ted Nilsson / Joakim Nettelbladt -1
Sämst: Jacob Berglund -15

Power Play: 7,69%
Box Play: 87,12%

Södertäljes tre senaste matcher
1-3 mot Timrå
1-3 mot Karlskrona
3-2str mot Mora

Trojas tre senaste matcher
2-5 mot Karlskrona
2-3str mot Malmö
2-3 mot Rögle

Matchens Trojaprofil
Marcus och Mattias Nilsson är trojaner in i själen och gjorde ett kopiöst bra jobb i torsdags mot KHK. Två nykelspelare i dagens batalj!

Borta från spel ikväll är samma som mot Karlskrona i torsdags. Med ett litet frågetecken på Bengtsberg som blev pååkt i torsdag, kanske behöver vila.


1 kommentar

    • bosse on 29 december, 2013 at 11:12
    • Svara

    Efter att ha lyssnat på Trojas tränare på Trojas hemsida blir jag än mer övertygad om att ett tränarbyte skulle göra Troja gott. Jag skulle som Troja supporter vilja vara mer positiv men jag kan inte, så tyvärr blir det nog en förlust till i kväll (hoppas jag har fel ) . Som jag har sagt innan Trojas ledning och sportchef måste börja agera nu innan det är försent. Denna sidan är kanon bra, fortsätt att syna Trojas ledning och ifrågasätt vad dom vill med Troja.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud