Dyk klar för Asplöven


Sebastian Dyk gjorde en fantastisk första säsong i Troja, när han var utlånad från HV71. Men den här säsongen har inte alls nåt upp till den nivån, bortsett från kvalserien där han var en av de vassare i laget.

Han hade ett tvåårskontrakt med Troja, men valde vid degraderingen att bryta det kontraktet för att leta ny klubb i Hockeyallsvenskan. Något som MrMadHawk nu uppger att han lyckats med. Ny klubbadress ska vara allsvenskans nordligaste klubb, Asplöven.

Det är bara att gratulera Asplöven till en talangfull forward. För även om han inte fick ut mycket av den talangen denna säsongen så råder det ingen tvekan om att han besitter tillräckligt med talang för att bli en topp spelare i allsvenskan i framtiden.


18 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Lindbacken on 19 maj, 2014 at 11:16
  • Svara

  Ingen större förlust enligt min mening då han var en av de sämsta forwardsen i truppen.

  • polarn on 19 maj, 2014 at 12:35
  • Svara

  Han var inte sämre än någon annan förra säsongen t.ex Mattias Nilsson 5 poäng på 51 matcher Dyk 14 poäng på 51 matcher. Det finns spelare som var sämre.

  1. Om man bedömer allt i poäng.

    • polarn on 19 maj, 2014 at 12:41
    • Svara

    Poängen ljuger inte . Man kan ha ett helt lag med hårt jobbande spelare som ger allt i varje byte men gör dom inga poäng så vinner man inte tyvärr.

   • Jonte on 19 maj, 2014 at 12:56
   • Svara

   Upp med spelsinnet lite nu ”polarn”!
   Dyk var i Troja för att spela topp 6 och stå för produktionen i laget, klart han ska göra betydligt mer poäng än Mattias!
   Mattias spelar i dom nedre kedjorna av en anledning, hans styrka är defensiven och ska gå in för att spela +-0.

    • polarn on 19 maj, 2014 at 13:21
    • Svara

    Ok jag ändrar till Åkesson istället 17 poäng på 51 matcher . Jag mena bara att alla var lika dåliga förra säsongen man ska inta ta ut detta på en eller två spelare . Önska Dyk lycka till istället det är mer sportsligt.

     • Jonte on 19 maj, 2014 at 14:55
     • Svara

     Det var en betydligt bättre och mer rättvis jämförelse, och jag håller helt med dig att det var laget som inte höll måttet, inte enbart enskilda spelare.

  • polarn on 19 maj, 2014 at 12:46
  • Svara

  gör man inga poäng vinner man inga matcher det är verkligheten tyvärr

  1. Ja det förstås. Men 22 Mattias Persson gör inget lag.

    • polarn on 19 maj, 2014 at 13:23
    • Svara

    Nej man är fler kuggar i ett lag men fortfarande måste man ha spelare som gör mycket poäng .

     • Röda bär on 19 maj, 2014 at 14:30
     • Svara

     Utan att ha alla pusselbitar klart för mig så är i alla fall känslan att den gångna säsongen så hade man spelare på pappret som såg ut att kunna producera när man bara tittade på statistiken, men man underskattade det jobb det krävs för att få ihop ett helt arbetande lag över en hel säsong. Alternativt så fungerade inte personkemin mellan en del spelare, det i sin tur kan påverka resterande del av laget som fungerar. Man fick ju också en del skadade spelare om jag minns rätt. Det i sin tur gjorde att man fick lite panik på slutet av säsongen o hade en hel del lånespelare. Flera av de stannade bara en kort tid/få matcher, vilket kan skapa osäkerhet i en grupp som från början inte är optimal.

     Kort sagt: man gör det alldeles för enkelt för sig i sådana här resonemang att bara titta på +/- statistik, assist, mål etc…

      • Röda bär on 19 maj, 2014 at 14:43

      Sedan är det ju alltid lätt att vara efterklok, men jag måste säga att Leidborg gav oftast ett mycket uttråkat och/eller negativt intryck på presskonferenserna efter matcherna. Jag säger inte att det är lätt att hamna i ett sådant läge som Troja gjorde, men han riktigt osade negativitet nästan jämnt. Givet det, så kan man säkert förstå att en grupp som från början kanske inte fungerar helt optimalt ihop inte blir bättre av en sådan tränare. Thompson måste jag dock säga gjorde det bra efter förutsättningarna, synd att vi inte fick behålla honom. Vi får se vad Pelle kan åstadkomma, men så här långt har han iaf gjort ett bra intryck på mig.

  • polarn on 19 maj, 2014 at 17:17
  • Svara

  Från det ena till det andra inga rykten idag????????

  • Buckshot on 20 maj, 2014 at 00:28
  • Svara

  Man kan ha spelare i laget som inte gör mycket poäng, men då måste dom ha andra kvaliteter.
  Defensiv, döda utvisningar, spela fysiskt, neutralisera stjärnspelare eller t.o.m reta upp motståndarna. Dyk var inte bra på något.

   • Buckshot on 20 maj, 2014 at 00:33
   • Svara

   Det enda ”positiva” man kan säga är att han var inte ensam om att vara dålig.

  • Lindbacken on 20 maj, 2014 at 07:05
  • Svara

  Angående Mattias/Marcus gjorde de 15 points i hop ? enda anledningen tror jag att de fick nytt är att de är från Ljungby,som ngn skrev de kan va bra men gör man inga poäng vinner man inga matcher,,så sant ,o de gjorde sannerligen inte många poäng.Marcus spelade i 2dra kedjan var center o i mitt tycke urusel på att skapa målchanser eller göra mål,Mattias ska vi bara inte prata om.

   • Jonte on 20 maj, 2014 at 09:29
   • Svara

   Återigen, Mattias är i laget för att ha en defensiv roll, plocka bort det andra lagets bästa spelare och se till att spela 0-0. Han är inte den som ska göra poäng!
   Han är en riktigt viktig defensiv kugge för laget, poängen ska andra stå för!

  • nicke on 20 maj, 2014 at 16:32
  • Svara

  Hörde lite oroande ryckten idag vet ej om dom är sanna eller ej men Troja tycks ha väldiga problem med att få spelare att bli intreserade av laget på grund av att man inte visar någon som helst satsning på allsvenskan och då väljer andra klubbar.istället.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud