Positivt besked om Ljungby Arena!


Igår tog visionen om en nybyggd Ljungby Arena 2015 ytterligare ett steg framåt! Efter att Troja presenterat sitt arenaförslag för kommunstyrelsen i måndags, satt dem(kommunstyrelsen) sig ner igår och diskuterade förslaget mellan sig. De fattade det viktiga beslutet att förslaget skall föras vidare till kommunfullmäktiga i augusti, där ett slutgiltigt besked om nybyggnation eller ej kommer att tas.

Ni kunde igår läsa Troja otroligt proffsiga presentation och tonfallet både i media ,som Smålänningen, och bland supportrar känns betydligt positivare denna gång. Förslaget är alldeles för bra för att kommunen ska ha råd att säga nej, det går inte att skjuta en renovering på framtiden längre.

Så min personliga magkänsla är att beskedet i augusti kan komma att vara positivt, trots att det är valår och risk för enkla vägar för röstfiske hos partierna. Men låt oss hålla tummarna!

En annan nyhet är att före detta Troja-målvakten och danska landslagsmålvakten (som även tränat under Paul Thompson i Coventry på senare år) Peter Hirsch är tillbaka i svensk hockey! Han kommer under de kommande två åren vara målvaktstränare i Björklöven. Ett uppdrag som blir det första tränaruppdraget i karriären för hans del.

Läs här!

Denna övergång betyder att en annan före detta Troja-målvakt, Petter Sandström, som cirkulerat som målvaktscoach i klubben under de senaste året, inte kommer att vara kvar.

Dessutom, bara som en notis, så vill jag starkt minnas att Hirsch var med i tränardiskussionerna i våras när Thompson fick lämna. Hur nära det var eller om det var som head eller assisterande coach låter jag vara osagt.


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud