De 20 bästa nyförvärven i division.1!


De flesta lagen är nu klara med sina trupper inför den stundande säsongen. Många namnstarka och tunga nyförvärv har landat i de olika klubbarna som många satsar på att bli en av fyra som kniper en plats till Hockeyallsvenskan till våren!

Därför tycker jag det är dags för en rankning; topp 20 bästa nyförvärven i division.1 inför 2014/2015!

Håller du på Troja, KRIF eller Tingsryd är det dessutom extra munter läsning!

 

1.) Johan Andersson (F) Dijon -> Troja
– Med 196 SHL och 295 HA-matcher är ”BOIS” den självklara ettan på den här listan. Att meriterna är färska, med SHL spel för bara två år, förstärker bara hans placering ytterligare!

2.) Magnus Åkerlund (M) Aalborg -> Sundsvall
– Med 47 SHL-matcher, 70-80 Allsvenska-matcher och ett flertal för juniorlandslaget på kontot så är Åkerlund seriens mest meriterade målvakter och förbättrar Sundsvalls chanser att ta en HA-plats ansevärt!

3.) Niklas Enberg (B) Odense -> Tingsryd
– En tyst defensiv back som under alla sina sex år i Allsvenskan var en av seriens mest underskattade spelare. Potential för att spela mycket högre upp än i division.1!

4.) Emil Sandin (F) Almtuna/Valbo -> Kristianstad
– En lovande talang i Brynäs i många år, men som aldrig fick det att lossna. Sökte sig till HA i hopp om en nytändning men inte heller där ville det sig riktigt, trots många försök. Teknisk och stark, borde bli en stjärna i divsion.1.

5.) Johan Nielsen (M) Helsingborg -> Troja
– Att lyckas sno seriekonkurrentens bästa spelare och hela division.1 F:s bästa målvakt i flera år är prestigfullt av Troja. Hockeyallsvenskan väntar runt hörnet för denna killen.

6.) Barry Almeida (F) Cincinnati -> KRIF
– Närmare en halv poäng per match i AHL och högproducerande i både ECHL och NCAA. Det råder ingen tvekan om att Almeida på förhand är en väldigt stark värvning av KRIF.

7.) T.J. Syner (F) Reading -> KRIF
– Kusin till föregående kille på listan. Har haft betydligt svårare än Almeida att producera i AHL, men har i ECHL varit snäppet vassare.

8.) Kim Lennhammar (B) Sundsvall -> Tingsryd
– Tingsryd lyckades knipa ännu en storback från en HA-satsande konkurrent. Lennhammar hade en riktigt stark säsong ifjol med 13 mål och 29 assist och känns som seriens vassaste PP-back!

9.) Victor Kokman (M) HV71/Troja -> Dalen
– En ungtupp som vunnit både J20 SM-guld och silver samt gjorde en minst sagt gedigen säsong i Troja och HA ifjol. Skulle kunna vara en av två i HA, och kommer ge Dalen exakt den stabilitet som behövs som nykomlig.

10.) Marcus Kinisjärvi (C) Västerås -> Sundsvall
– Hade en riktigt bra säsong 2012 med 22 poäng för Västerås. Men har sen haft svårt att ta en plats i Västerås stjärnspekade lag och får nu värva upp i ettan och Sundsvall. Potential att bli poängkung där!

11.) Dennis Fröland (B) Västervik -> Troja
– Ännu en av konkurrenternas större stjärnor som plockas upp av Troja. Fröland var hela division.1s sjätte poängstarkaste back den gångna säsongen.

12.) Alexander Lindqvist-Hansen (F) Rögle -> Troja
– Ännu en trojan på listan… Lindqvist-Hansen har mest gjort sig känd som en karaktäriskt grovjobbare i SHL och HA, i ettan lär det bli fortsatt av den varan.

13.) Anders Öhlund (B) Piteå – KRIF
– En stor back med vissa offensiva kvalitéer, som förutom två bra grundserier med Piteå även gjort två raka kval till HA med mycket godkända resultat. Underskattad.

14.) Carl Ackered (B) Nybro -> Vimmerby
– Ett riktigt stjärnkap av Vimmerby! Ackered är en underhållande offensiv back som älskar att följa med upp i anfallen. Som trojan kan man likna honom med Victor Amnér!

15.) Sebastian Benker (F) Nybro -> Tingsryd
– 20 mål hos seriekonkurrenten ifjol… Det räcker för att förstå att det är en vass värvning av Tingsryd!

16.) Alexander Edström (B) Halmstad -> Troja
– Efter ett antal års frånvaro på grund av skada så gjorde Edström, med över 100 HA-matcher på CV:et, storslagen comeback ifjol med 6 mål och 26 poäng på 40 matcher!

17.) Mikael Persson-Riis (F) Teg -> Skövde
– Efter tre år i norrland gör han comeback i hemstaden Skövde där den tekniska youtube-kändisen tidigare haft flera lyckosamma säsonger!

18.) Adam Bengtsson (M) Tranås -> Dalen
– Dalen har två spelare på denna listan och båda är målvakter! Det råder ingen tvekan om att Dalen har ett av seriens vassaste målvaktspar.

19.) Carl-Johan Sjögren (F) Skövde -> Pantern
– Tre raka 15+ mål-säsonger bakom sig. Att de är Pantern som lyckats knyta till sig honom är extra anmärkningsvärt.

20.) Olle Liss (F) Halmstad -> Kristianstad
– En stor och tung högerskytt som sköt hela 22 mål den gångna säsongen. Ska skjuta Kristianstad till HA i år är det tänkt.

BUBBLARE:
Robert Hestmann (M) Huddinge -> Visby
Emil Alengård (C) Mjölby -> Skövde
Robin Dahse (F) Halmstad -> Pantern
Fredrik Lindblom (B) Visby -> Kristianstad
Matthias Sundberg (C) Djurgården -> Sundsvall
Jonathan Johnsson (C) Frölunda/Oskarshamn -> Troja

 


3 kommentarer

  • Berra on 22 juni, 2014 at 18:11
  • Svara

  Tror att Oskar Andersson kommer att överraska många!
  Han har producerat på hög nivå i allsvenskan under ett antal säsonger!

  1. Jag får faktiskt erkänna att jag glömde bort Oscar! Han borde fått en plats bland dessa :)

  • Vedis on 22 juni, 2014 at 19:20
  • Svara

  Visst har Oskar varit bra, men han kan säkert bättre. En annan jag hade velat ha till Troja är Elias Bjuhr, han har verkligen gjort det bra i Nyköping. Nu gick han ju till Östersund. Han borde platsa på listan tycker jag. Fast där finns säkert flera som man inte tänker på. Tycker din lista ser bra ut annars.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud