Hockeyallsvenska tipset!


Idag fattas ett mycket stort beslut angående Trojas framtid. I dag klockan 17:00 sätter sig kommunens förtroende valda ner i kommunfullmäktige och röstar en sista gång om man ska låna ut 89 miljoner kronor till Trojas arenabolag för en ombyggnad av Sunnerbohov eller inte.

Men det beslutet kommer ikväll som sagt och om ni är intresserade av att följa kommunfullmäktige direktsänt så ska ni följa Trojasupport på Twitter, de kommer närvara vid mötet. De går under namnet @trojasupport på Twitter.

Men fram till dess så ska jag ge er något annat att läsa. Även om inte Trojas spelar kvar i HockeyAllsvenskan så finns mitt intresse för serien kvar. Därför får ni idag mitt tips på hur Hockeyallsvenskan 2014/2015 kommer sluta, med en kort motivering till varför.

Men först ska jag snabbt förklara det nya seriesystemet och vad de nya strecken innebär.

Ettan och tvåan i grundserien kommer göra upp i en matchserie som är i bäst av 5. Vinnaren där går direkt upp i SHL.

Förloraren i matchserien ovan möter det bäst placerade laget i Slutspelsserien (återkommer längre ner) i en matchserie i bäst av 7. Vinnaren går direkt till SHL.

Lag 3 till 8 i den allsvenska grundserien går till en så kallad slutspelsserie (liknade play-offserien som man haft tidigare) där alla möter alla två gånger. Därifrån går de tre bästa vidare.

Ettan i slutspelsserien möter tvåan i grundserien. Tvåan i slutspelsserien möter de sämst placerade SHL-laget (12:an) och trean i slutsspelsserien möter 11:an från SHL. Alla spelas i bäst av 7 och vinnaren går till SHL.

1. Malmö
– Seriesegrare ifjol och de har inte blivit sämre på någon punkt. Snarare bättre. Seriens mest kompletta lag som dessutom satsat en hel del på kontinuiteten. Svagaste länk är målvaktssidan.

2. Västerås
– Ett otroligt stjärnspäckat lag. Men frågan är om det inte kan bli för många kockar. Är dessutom tveksamt till om man inte satsat för mycket pengar på spets och därmed saknar en kompetent tredje kedja.

—————————-
3. BIK Karlskoga
– Kontinuitet är A och O. Det har man fattat i BIK. Dessutom har man för ovanlighetens skull ett riktigt bra lag även på förhand. Man brukar ständigt vara seriens underdogs, men nu är man helt plötsligt favoriter. Klarar man av att hantera favoritskapet så kan man även utmana VIK om andraplatsen.

4. Rögle
– Ett ungt talangfullt lag som i alla fall vet vad hårt arbete innebär. Och bara det kan räcka långt. Etablerat lag som har flera spelare som kan blomma ut. Stark målvaktssida och backsida. Men mycket hänger på om importspelarna från AHL håller måttet.

5. Södertälje
– Starkt lag på samtliga lagdelar och man har mycket rutin. Dessutom har man kanske seriens bästa tränare i Janne Karlsson. Men det tycks ändå hänga en loserstämpel över kringelstaden. Och även i år är min magkänsla kring dem dålig.

6. Mora
– Man har tappat en del och det har varit en del konflikter hos klubbledningen. Men jag tycker ändå man har ett hyfsat lag. Speciellt har man en bra bredd i laget. Tveksam till målvaktssidan dock.

7. Oskarshamn
– Året överraskningsgäng. Toppklass på forwardssidan, en intressant backlinje och bara för man har en målvakt från Slovenien och som här närmst kommer norska ligan så är man inte dålig. Slipper dessutom lite press från media i år, när man kommer lite i ”radioskugga”. Största frågetecknet är bredden.

8. AIK
Man saknar den del på forwardssidan men man här ändå byggt från rätt håll med en hyfsat stark målvakt i Rahm och en backsida i mycket bra klass. Att man inte fick klart med en tränare för en väldigt sen in på sommaren kan dock sätta käppar i hjulet.

—————————–
9. Karlskrona
– Årets stora ras. Man tappade otroligt mycket efter förra årets succésäsong. Och de tyngsta tappet var nog tränare Janne Karlsson. I år har man ett väldigt slätt lag utan någon som helst spets. Blommaren en eller två spelare ut så kanske man kan utmana AIK om den sista platsen i slutspelsserien.

10. Björklöven
– Likt KHK ett rätt slättstrucket lag. Men man har återigen en stark målvakts och backsida och det kan bära dem långt. Om de slipper alla skador i år vill säga.

11. Asplöven
– Ett intressant lag med många importer som man inte vet så mycket om. Brukar dock likt BIK ha en jävla sammanhållning och ständigt och jämt överraska. Är importerna lika bra i serien som man varit under försäsongen så klarar man sig undan kval.

12. Almtuna
– Lurigt lag. Man har en otrolig bredd, men saknar spetsen som vanligt. Man har i många år varit i botten och det känns som att räddningsplanken börja ta slut, men Niklas Eriksson lyckades bra med att spela ihop laget ifjol och en bra tränare ska aldrig underskattas.

—————————–
13. Timrå
– Jag kallade Mörrum tidigare i sommar för division.1s gråaste lag, och Timrå känns som Hockeyallsvenskans motsvarighet till Mörrum. Lagbygget är tråkigt och känns enbart som ett ihop plock. Laget har inga svaga länkar, men det har heller inga starka länkar.

14. Vita Hästen
– Jag placerar inte Hästen här för att dem är nykomlingar, utan för att de inte tycks ha fattat vad de innebär att spela i Hockeyallsvenskan. Man har en övertro på sina division.1-spelare och man har inte lagt några som helt resurser på defensiven. Brage är ingen allsvensk målvakt, och man har ingen back-up till honom. En av lagets bästa backar, Victor Amnér, var dessutom inte ens topp 4 i jumbolaget Troja ifjol. Vilket är rätt talande för lagets usla defensiv.


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Jonte on 25 augusti, 2014 at 09:25
  • Svara

  Håller med om att Janne Karlsson är ett riktigt stort tapp för Karlskrona, men vill lägga till även sportchefen Stefan Bengtzén där! Tillsammans fick de ihop ett fantastiskt bra KHK förra året, nu är ingen kvar.

  • Kecke on 25 augusti, 2014 at 10:26
  • Svara

  Jag tror tyvärr att Hästen kommer klara sig riktigt bra i allsvenskan.
  Ingen är gladare än jag om de misslyckas o vi får möta dem i ett ev kval.

   • Justme on 26 augusti, 2014 at 11:54
   • Svara

   Hästen har på pappret mycket mindre AS/SHL erfarenhet än vad Troja har.
   Förvisso, finns Armstrong där med 400+ AHL matcher, men det är en spelare och sedan 08/09 har han bara flippat runt mest ser det ut som och hamnat i allt sämre ligor, senast Tyska andraligan. Jag menar inte att han är dålig, men hans formtopp verkar dalat ganska mycket sedan 2008. En spelare, som kan bli både flipp och flopp med andra ord…

  • Putte on 25 augusti, 2014 at 15:52
  • Svara

  Helt ok tippat . Kan du inte göra ett försök att tippa div 1 södra

  1. Håller jag ju på med. Publicerar ett lag i taget. La upp Nybro i förra veckan.

  2. Plats 8: HC Dalen » TROJAKOLLEN
   http://www.trojakollen.se/?p=2729

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud