Plats 6: Pantern


pantern

Plats 6: Pantern

Den lilla klubben Pantern må ha nästintill obefintligt med fans, supporterstöd och en riktigt risig ishall. Men trots det har man alltid kunnat konkurrera på division.1-nivå, tack vare en stark man och att man har turen att vara från storstaden Malmö där många talanger genom åren vuxit upp.

Kärleken till hemstaden har gjort att man kunnat locka en del hemvändare till klubben som tidigare spelat på andra håll i division.1. En annan möjlig morot kan också ha varit närheten till Malmö Redhawks och att bli utlånad dit ifall Redhawks åker på skador.

Mest imponerade värvningarna inför den här säsongen är backen Patrik Magnusson och forwardsen Robin Dahse och Carl-Johan Sjögren. Tre spelare som tillhör toppen i HockeyEttan och som många topplag säkert skulle vilja sy in i sina lag.

Man har dessutom kanske division.1s mest rutinerade och bästa coach i Stefan Lundh, vilket kan garantera att de inte är ett kompisgäng som kommer åka runt och spela hockey i vinter, utan ett lag som vill uppåt.

Pantern har lyckats knyta till sig ett mycket intressant lag med flera säkra kort, och man kommer garanterat kunna bilda en första kedja av toppklass. Jag tror att Pantern är årets stora överraskningslag och så länge frågetecknet målvaktsidan blommar ut och blir ett utropstecken och så länge inte Malmö är inne och petar i truppen allt för mycket så tror jag att man kan ha en möjlig chans på topp 4:a! En liten, men ändå möjlig chans.

Flopprisk: Viktor Andrén, MV

– Ingen ”flopprisk” kanske, men ett stort frågetecken. Andrén har presterat bra i Växjö Lakers J20-lag, men han har ingen rutin alls från seniorspel. Klarar han av att ta steget? Panterns säsong kan hänga på hans axlar!

Utropstecknet: Robin Dahse, FW

– Jag tror att detta är Dahses sista säsong i HockeyEttan! I år blommar han ut på riktigt och HA-klubbarna kommer få upp ögonen för hans målskytte. Redan ifjol var Troja intresserade och lät han provspela en vecka med dem, och redan nu har han fått vara utlånad till Malmö Redhawks och kommer vara det under hela september.

Målvakter: 2/5

– De stora frågetecknet i Panterns lagbygge. Men har man kunnat spela så bra som Andrén gjort i J20 Superelit så brukar man som regel hålla relativt bra division.1-klass. Men det är ändå en tunn planka att vandra på.

Backar: 3/5

– Den svaga målvaktssidan vägs upp lite gran av den starka backsidan man ställt på benen. Man har tungt rutinerade Patrik Magnusson som spelat i HA med både Borås och KHK och varit en av division.1s bättre i många år. Dessutom har man den forne Malmö-talangen Emil Carnestad som spelat hela 79 matcher i HA med Malmö. De starka namnen har man sedan fyllt på med stabila division.1-backar som Johan Molldén, Dennis Palm och Filip Windlert.

Forwards: 2/5

– Ännu en stark lagdel. Man har i Robin Dahse, Fredrik Hetta och Carl-Johan Sjögren tre spelare som är garanterade för runt 15-20 mål per säsong, dessutom har man två starka poängplockare i Emil Wahlberg och Viktor Sundström om de bara hittar tillbaka till sin gamla goda form, då de båda producerade runt 40 poäng för 3 år sedan!

Slutbetyg/Prognos: 7/15

– Pantern har ett för bra lag för att riskera att hamna under de nedre strecket, men frågan är om man har vad som krävs för att kunna utmana topp4? Man ska dock inte underskatta en bra och rutinerad tränare, som Pantern har. Så det gäller att se upp för Malmö-gänget i vinter! Möjligheten finns ju dessutom att man förstärks med lån från Redhawks under seriens gång.

Plats 1: –
Plats 2: –
Plats 3: –
Plats 4: –
——————
Plats 5: –
Plats 6: Pantern
Plats 7: Halmstad
——————
Plats 9: Nybro Vikings
Plats 10: Varberg
Plats 11: Mörrum
Plats 12: Olofström


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud