KRIF 3-4 Troja


Troja hade en än gång matchen i sin hand och gick mot en säker trepoängare. Men än en gång blev det onödigt spännande i slutminuterna.

Inte för att Troja vek ner sig (snarare tvärtom; att Troja inte vek ned sig och därmed inte förlorade) utan för att man hade en domare som delade ut utvisningar lite som en annan kastar tärning.

En domarfilosofi som höll på att kosta Troja segern, men jag återkommer till det senare.

Vi återgår till matchstarten istället. Troja äntrade isen med en vilja och ett högt tempo. Man var väldigt heta på alla lösa puckar och tack vare att man ständigt försökte komma in i situationerna med fart så vann man de flesta puckarna.

Man visade en stark vilja att vilja vinna matchen och gjorde inte bekvämt för sig. En inställning som Troja sällan förlorar på att ha.

Annars var det nog KRIF som i den första perioden var de lag som fick hålla i pucken längst i anfallszon, men man var inte särskilt heta på returerna och uppträdde ganska så uddlöst.

Troja var och andra sidan betydligt mer effektiva med sitt puckinnehav och satsade på ett rakt spel med hög fart, och inget snurrande i sarghörnen som man annars tenderar att göra. Man la in puckarna mot mål och gick hårt på kassen. Vilket gav mycket returer och kaos i KRIFs försvar.

Man hade en liten dipp i slutet av andra perioden, men det kändes ändå som man hade kontroll över matchens utgång. Och när Ted Nilsson men en jävla vilja även trycker in 4-1 så förstärktes den känslan ytterligare.

Men lite väl enkelt så tillåter man KRIF att kliva in offensiv zon och hänga 2-4 högt på Nielsen och sen så drabbas man av flera konstiga utvisningar.

Utan att dra några större utlägg om dem så får KRIF hursomhelst ett guldläge att ta sig tillbaka in i matchen och man plockar ut målvakten och får spela sex mot tre. Ett överläge som KRIF föga oväntat kan utnyttja och reducera till 3-4 med 23 sekunder kvar och ger verkligen matchen lite (oförtjänt) nerv.

Men närmare än så kommer som tur är aldrig KRIF. Mycket tack vare att Troja såg till att spela mer robust än vad man tidigare på säsongen gjort när det blivit lite nervigt i slutminuterna.

Troja gör, kort och gott, en mycket bra bortamatch och visar återigen att de är ett lag för Allettan. Vilket hade varit min synpunkt om matchen även om KRIF hämtat upp det där underläget. För den enda anledningen till att de blev så målmässigt jämt som det blev stavas en tveksam domarinsats.

Huvudsaken är den att Troja återigen visar att få lag hänger med när man spelar en intensiv ishockey. Man är väldigt skickliga även i hög fart och borde utnyttja detta ännu mer än vad man hittills har gjort.

Dessutom förlorade även Nybro ikväll, mot Helsingborg, och vi rycker därmed återigen i tabellen. Sex poäng ner till femte platsen!

En annan väldigt glädjande sak är att junioren Hampus Andréen, som varit utanför laget ett tag, klev in och tog Hjalmarssons plats bredvid Norlöv/Johnson och gjorde det med bravur. Han visade en stor vilja och gjorde verkligen avtryck på isen.

Matchens lirare
*** Andréen
** Ted Nilsson
* Eric Persson

08:43 0-1 Andréen (Johnson, Norlöv)
10:59 0-2 Johan.A (Fröland, Marcus.N)
25:15 0-3 PP Edström (Jonathan.N, Törnqvist)
35:15 1-3 PP Ljunggren (Johansson, Flodqvist)
46:24 1-4 Ted.N (Lindqvist-Hansen, Mattias.N)
50:05 2-4 Ljunggren (Drugge, Larsson)
59:37 3-4 PP2 Dahlström (Nordfeldt, Nilsson)
Skott: 35-36
Publik: 878


10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Crille on 16 november, 2014 at 19:48
  • Svara

  Bra skalle på Andreen som går rakt in å tar försig och spelar riktigt bra, kul att se!!

  • Peter Karlsson on 16 november, 2014 at 21:14
  • Svara

  Ja kul att se att junioren får chansen och tar den, vilken skridskoåkning. Bra match idag!

  • markus on 16 november, 2014 at 21:16
  • Svara

  Ja nu är det dags för att fram dom som gör något bra. Bänka direkt dom som inte håller måttet i första perioden.. I har unga hungriga spelare som idag visade att dom vill vara med. Dom som bara är bekväma kan man lika väl bänka.

  • Vedis on 16 november, 2014 at 22:11
  • Svara

  Gott med en vinst. Nu såg jag inte matchen, men enligt dig (Elias) verkade dom spelat bra.
  Hur var Nielsen i mål.

  1. Jag tycker han gjorde en av sina bättre matcher.

  • Btvå on 16 november, 2014 at 22:24
  • Svara

  Troja spelade bättre idag, men det måste bli mer ordning i backspelet i egen zon. När man blir stressad leder det alltför ofta till farliga uppspelsförsök som många gånger hamnar hos motståndarna. Här måste säkerheten gå före snygga djupledspassningar. Vi saknar Trucken och skulle behöva ytterligare en stabil,erfaren back för att komma fram i allettan. Matchen var ett steg i rätt riktning men spelet är för ojämnt för att man skall känna sig trygg. Kom nu igen till nästa match med bibehållet tempo. Mera fysik och tuffare framför motståndarmålet.

  • Andreas Magnusson on 16 november, 2014 at 22:34
  • Svara

  Ja, det blev en vinst till slut i alla fall, men det satt onödigt hårt inne. En hel del var bra idag:

  * Johan Nielsen gör en bra match. Visst, han släpper in 3 kassar, men vid ett tillfälle var han skymd och övriga mål tillkom av bra spel av KRIF samtidigt som försvaret gjorde vad de kunde.

  * Försvaret kändes solid. Man stressade puckhållaren högt i banan, vilket gör att KRIF kommer ur balans vid deras anfall. Det gör det lättare att även försvara sig om/när motståndaren kommer närmare mål. I flertalet av Trojas förluster tycker jag man inte varit så aggressiva mot puckhållaren utan mer backat hem. Det gör att större ytor öppnat sig som motståndaren utnyttjat och gjort flera mål på.

  * Bra Boxplay överlag. Man är bra med, stressar puckhållaren och rensar ut pucken när läge ges.

  * Trots att man släpper 1-4 till 3-4 så kändes det inte alls lika stirrigt och nervöst, utan man fortsätter att spela och inte viker ner sig som i matcherna mot Pantern och Varberg.

  Trots vinst, så finns det några saker att jobba på:

  * Målvakten gjorde en bra match, men släpper 2-3 farliga returer i period 2 och 3 (har jag för mig det var) . Ja, returer kan alla målvakter släppa, men dessa 2-3 hamnade på en öppen yta och öppet mål för någon KRIF:are att sprätta upp i nättaket. Troja hade dock tur att ingen KRIF:are var i närheten, för hade de varit det hade de gjort mål. Tänk om matchen t.ex. hade gått från 1-3 i period 2 till 3-3 inför sista perioden. Då hade vi nog fått en hel annan matchbild än var fallet ikväll. Ett bättre motstånd hade säkerligen kunnat utnyttjat dessa chanser (tänk Pantern, Tingsryd o Kristianstad för att nämna några starka offensiva lag i södra serien). Dessa returer håller inte att släppa i Allettan. Det kommer straffa sig. Täck yta bättre i defensiven med andra ord!

  * Att Åkesson snackar till sig en ”Unsportsmanlike Conduct” i protest mot Dennis Frölands slashingutvisning 58:11. Det ger helt plötslig 6-3 istället för 5-4 för KRIF, då KRIF även tar ut målvakten. Detta i ett läge där matchen börjar gå KRIF:s väg, men med få minuter kvar. Helt onödigt! Här måste rutinen från spel i högre serie göra att man kan hålla huvudet kallt. 8 minuter innan har KRIF gjort 2-4 och i följande 6-3 PP för KRIF gör de 3-4. Turligt nog är det bara 23 sekunder kvar av matchen. Å andra sidan har det ju hänt att lag gjort både 1 och 2 mål på 23 sekunder eller däromkring (t.ex. Trojas 2-0 på KIK efter 30 sek 1 nov). Inga mer onödiga utvisningar alltså!

  Övrigt:

  * Den märkliga utvisningen som Ted Nilsson fick sitta av för att Alexander Lindqvist-Hansen gjorde 2 ”feltekningar” när domaren själv pekade för att byta tekare, men sedan kallade tillbaka ”Flash”. Snurrigt värre! Nu genererade ju inte det BP:et något baklängesmål för Troja, men debattvågorna om domslutet hade nog gått höga om det gjort det.

  Så, det var mina tillägg. Nu hoppas jag Troja tar nya tag mot Olofström på onsdag. 60 minuters koncentration i spelet och vi borde få en 3-poängare till där!

 1. Webb-TV och matchbilder från matchen hittar ni här: http://hesafredrik.se/2014/11/16/troja-gjorde-livet-surt-for-krif-hockey/

  • Putte on 17 november, 2014 at 11:51
  • Svara

  Skönt med tre poäng ,men visst hade dom tur på slutet?.

   • Mathias on 17 november, 2014 at 12:19
   • Svara

   Kanske. Inte lätt med en domare som bara dömmer åt ena hållet. 3 p är de viktiga. Dessutom på bortaplan.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud